reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
MAMUŚKI WRÓCIŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

no to tak tylko daje znać, że mam neta i mam się ok. zaległości z 3 miesięcy raczej nie nadrobię - chyba, że będę czytać po nocach hehehe
a teraz też na chwilkę bo w sobotę i czasami wieczorami sobie chodzę do pracy i dzisiaj już swoje zrobiłam i jeszcze wieczorkiem muszę jechać do hotelu więc zjem obiad, nacieszę się synusiem i zmykam. oj nie moglabym normalnie wrócic do pracy jeszcze bo ciężko mi go zostawiać, ale tak sobie postanowiłam, że jeden dzień i te 2-3 (wtedy tylko 2 godzinki) wieczory jak się troszkę oderwie od domu to może dobrze mi zrobią.

w wielkim skrócie to raczkujemy, mamy 3 ząbki i przebija się właśnie kolejny, wstajemy gdzie się da, nabijamy sobie guzy bo zaliczamy upadki, jesteśmy wielkimi brudasami i czujemy się z tym dobrze hehe aaa i jesteśmy tak ruchliwi, że mama ledwo nadąża hehehe to oczywiście i Mikim :-)

ale się cieszę! straaaasznie tęskniłam za bb! choć pewnie nie będę tu siedzieć tak często jak kiedyś bo muszę mieć oczy szeroko otwarte na bobika mojego :-)

hej Gosiu witamy z powrotem! ostatnio właśnie o tobie pomyślałam, no i wywołałam cię myślami :D gratki Mikiemu za postępy!

Gosia witaj:-) po latach :-D
Dzięki za życzonka. Senior się chyba przejął, że już 9 miechów mu stuknęło, bo puścił się dziś pędem za zabawką zamiast na czterech to na dwóch:cool2: cwaniak, dobrze że byłam obok i złapałam, bo by stłuczka była.....
Cwietka - nic mi nie wiadomo o zakończeniu konkursu :confused:- właśnie sprawdzałam i wszystko bez zmian (łącznie z 9. pozycją:/). Spróbuj jeszcze raz może chwilowo coś im się zawiesiło, bo dziwna ta strona - strasznie długo się ładuje i czasem też liczba punktów maleje:baffled:
A co do fotela, to mam nadzieję, że Cypriano go nie rozniesie i dotrwa do czasu kolejnej ciąży:-D

Idę przejrzec co tam nowego po 9. miesiącu mozna wprowadzic:-) Chociaż....wczoraj widziałam jak mamusia karmi dzieciątko - na oko 6-7 miesięcy(w każdym razie mniejsze od Cypriana, więc pewnie młodsze, bo żaden z niego wielkolud) prażynkami:baffled: I to wcinał je w tempie ekspresowym. Po mamusi widac było, że to - obok fast foodów - standardowa pozycja w menu rodziny.

Buuu... Niedługo już tylko Franek bezzębny zostanie :D

Pracowity dziś był dzień. Ale mały pokój wreszcie przemeblowany - jest więcej miejsca na szaleństwa Pucka i kable z listwami zostały pochowane - może nie obczai za szybko, gdzie są ;)

Franek zafundował nam w międzyczasie 2-godzinną przerwę, bo zasnął sobie beztrosko właśnie wtedy, kiedy mieliśmy wkraczać do jego pokoju ;) Przepisałam sobie dzięki temu większość przepisów na placki do nowych zeszytów :)

Tylko że Puckowi znowu wyleciał jeden posiłek - podwieczorek. No nic, brzuch ma i tak pokaźny, nie zmarnieje od tego ;)

Ciasto z masą z kaszy manny się studzi, a ja sobie chyba poczytam. Ale porozmawiam z Mężem - dawno nie było okazji ;)

Hej Babencje;)

cristal ojejku uściska Cypusia ode mnie na te 9 miesiączków:-) normalnie cała ciąża już mu przeleciała:-D
Pieluszki śliczne ale szkoda że się je niedługo nakryje rajtuzkami czy spodenkami:/
My używamy teraz Pampers Premium care i są ok.

Trzymajcie kciuki za nas jutro - mamy CHRZEST! :))) oby wszystko wypaliło, łacznie z pogodą, kurde nie wymagam 30 stopni ale niech chociaż nie pada!!!:///

Od niedawna mamy nianię, oczywiście ta elektr.;) i bardzo sobie chwalę, dotąd jak szłam się kąpać to co chwilę zestresowana wodę zakręcałam nasłu****ąc czy nie płacze, teraz mam luz i komfort bo niania każdy szmer wyłapuje akurat podczas dzisiejszej kapieli mogłam to przetestować:/...a wczoraj oglądaliśmy Naznaczonego - horror, leci teraz w kinie...tam jest watek z nianią, leciałam więc do niej ale z lekką paniką hehehe

gosia fajowo że jestes już z powrotem:-D

gufi odzywała się dziś na innym watku, ale nie pamiętam jakim...jeszcze się wczasują:)

Najlepszego dla Cyprianka!!!!
My dzisiaj Zoo. Słoneczko swieci, wyskocze tylko do Biedronki po jakis słoiczek i papu dla nas i picie bo tam, wiadomo, drogo:-)Wczoraj u teściowej byłam i zła jestem na siebie, ze nie wziełam mojego lapka. Szwagier stwierdził, że mi zajrzy może mu sie uda go reanimować...Ech..Usmieszki od radosnego grudniaczka :-)
Szał ciał polezałam dzis do 7....
GOSIA WITAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej.;-)
Gosiu witaj na pokładzie. Młody dał pospać dzisiaj do 8.00, ale i tak nie czuję się wyspana. Drapie mnie coś w gardle:hmm:. Chyba sobie jakieś leki w dawce mega zaaplikuję, żeby się nie rozwinęło.

Dzisiaj M wraca do pracy. Znowu sami zostajemy. Już mam stracha jak ja tego małego będę znowu targać ze sobą do przedszkola:-(. Wyrósł z tego małego nosidełka a tak było wygodniej. Teraz na ręce i wio. Mam nadzieję, że rwa nie zaatakuje poza domem:-:)no:.

reklama
Hello

A u nas lipa,bo Mikolusia męczy kupina :-((( Śliwki gerberowskie nie pomogły :-((( Macie jakiś sprawdzony sposób??? Bo biedny cisnie i nic :(((

Do góry