reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Witam laseczki:)
Dziś u nas słoneczko jupppiii:))) to jakiś cud niemal, aż się człowiek inaczej czuje:)
Ale noc miałam tragiczną, wstałam po 24 na siku a tu poty mnie oblały, słabo mi było, serce mi waliło, niedobrze i zgaga no wszystko razem, masakra jakaś z tego złego samopoczucia zasnąć nie mogłam, to sam wczoraj wieczorem miałam takie uderzenia gorąca, i brak sił nawet na przeczytanie dziecku bajki...też macie takie jazdy?

U mnie tez sloneczko :-) Jutro umowilam sie na spacer, wiec mam nadzieje ze tez bedzie cieplutko.
Ja wieczorami mam tez takie uderzenia goraca i goraczke czesto. Tez mi wczoraj np. bardzo slabo bylo i glowa pobolewala. Czesto tez budze sie w nocy i nie moge zasnac. Tlumacze sobie, ze sa lepsze i gorsze dni, no i czasem bywa gorszy.

witam sie piątkowo :) i przepraszam za dwudniowa nieobecnosc ale maz mial wolne i nadrabialismy ;)
ide ponadrabiac ciutke co tam u was sie dzialo przez te 2 dni :)

dobra nadrobilam :)

antylopka kurcze szkoda ze to mieszkanie nie wypalilo jednak trzymam kciuki ze jakies fjniejsze sie znajdzie :)&&&&

jaomar u mnie z przytulankami hmmm ... no coz... ciezko ale ja sie boje w tamtej ciazy bylo sexu a sexu i to dosc takiego malo delikatnego ;) teraz stwierdzilam ze pieszczoty jedynie i tyle ale maz kochany i rozumie jednak go nie zaniedbuje ma sie rozumiec :) dlatego mnie nie bylo 2 dni :p

witam nowe mamusie :)

a co do swojej wagi to nie przytylam albo pol kilo moze juz jest ale nie wiecej bo bylam tydzien temu na wizycie i jak wczesniej 3 tygodnie od wizyty wazylam tyle to ciut mniej wazylam po tych 3 tygodniach. wiec moze z pol przybylo ale ja nie powiem ile waze bo za duzo waze :/ niestety po tamtej ciazy przytylam kurcze 10 kg :szok: pewnie dlatego ze jak podczas ciazy nie jadlam slodkiego to pozniej jak sie zucilam lach to ni ebylo bata na mnie no i o mam efekty... ale tez walcze zey nie prytyc wiecej niz 12-13 kg. w tamtej ciazy w 6 miesiacu mialam 5 kg na plusie i bylam zadowolona wiec mam nadzieje z eteraz tez bedzi epodobnie :)

a co do szkoly rodzenia to wlasnie sie chodzi od 3 trymestru ale wlasnie jak ktors pisala trzeba sie orientowac wczesniej bo miejsc na ten czas naszego 3 trymestru moze nie byc wiec lepiej sie szybciej zapisac :)

dzisiaj u nas sloneczko wiec pewnie pojde na dluzszy spacer. ostatnie dwa dni malo co wychodzilam a wczoraj tot ylko na balkon tak mi sie nie chcialo

ewwe moja sennos nie zna grnic moglabym spac do 12 :) ale ze tabletke musze zjesc o 10 wiec i tak sie budze ale z checia bym jeszcze pospala :)

ok ide dac pieskom jesc :)

Ostatnia edycja:
Witam się :-)

Wczoraj na usg maluch miał 3,5 cm i śmiesznie kopał. Termin porodu mam około 15 grudnia. Mam nadzieję, że na wigilii będziemy już w trójkę!

Oj czas leci, a dopiero co zobaczyłam dwie kreski na teście. A zostawiłyście sobie na pamiątke testy pozytywne?
Ja ogólnie zrobiłam 4 testy co drugi dzień i leżą sobie na pamiątke :-) A pojutrze minął dwa miesiące od zrobienia pierwszego pozytywnego testu.

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczynki, u mnie waga też niestety chyba idzie w górę waga wyjściowa to 56kg. choć tak na prawdę już wtedy było +0,5 kg. Pomimo wielkich starań jednak i tak będzie duży plusik. Ale nie martwcie się dziewczyny te kg da się zgubić później oczywiście jak się chce, ja 25 kg zgubiłam w 5 mies.
Poza tym mam średnie zakończenie tygodnia, ponieważ niestety w sobotę i niedzielę muszę być w pracy:sad::sad::sad:

Oj czas leci, a dopiero co zobaczyłam dwie kreski na teście. A zostawiłyście sobie na pamiątke testy pozytywne?
Ja ogólnie zrobiłam 4 testy co drugi dzień i leżą sobie na pamiątke :-) A pojutrze minął dwa miesiące od zrobienia pierwszego pozytywnego testu.

ja mam dwa testy i ani myślę ich wyrzucać:) pamiętam, jak nie mogłam się napatrzeć na te dwie kreseczki:) jeżdziły ze mną do pracy, co chwila zaglądałam do torebki zeby zobaczyć oby oby jedna kreseczka nie zniknęła:) takie jakieś to było magiczne:)

Joamar, to faktycznie weekend zapowiada Ci sie nie za ciekawie, nie wybierasz się na L4?

reklama
Tez tak robilam :-) Ja zrobilam tylko jeden test i to bylo to, co mi pokazywalo czarno na bialym, ze w ciazy jestem. Teraz czesto patrze na zdjecia usg maluszka :-) Test nadal trzymam :-)

Do góry