reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
chyba im się coś pomyliło, przecież spada ryzyko wystąpienia wad w kolejnych trymestrach, a może to ja jestem jakaś zacofana.W ogóle rozwalił mnie tekst "jeżeli nie rzuciłaś jeszcze palenia..."

wezcie to przeczytajcie i mi zinterpretujcie bo ja nie kumam o co chodzi z tymi wadami :/

Trzynasty tydzień - BabyBoom

Które wady masz na myśli?

ewwe pewnie tak tylko wiesz, ja jeszcze nigdy nie jechałam tak daleko w sensie nie prowadziłam. Co innego jezdzić do marketu po miescie czy tam nawet do sasiedniego miasta a co innego taki kawał na trasie... no zobaczymy, najdłuzej to ja prowadzilam na niemieckiej autostradzie chyba z 1,5 godziny moze ale tez predkosci inne no i w ciazy nie bylam. tak czy siak pojechac musze - odbieram znajoma z synkiem i chlopakiem, ktorą poznalam przez internet - jestem mocno podekscytowana :p

A już wiem, no faktycznie, gdybyś się zaraziła toxo to wtedy może mieć to większy wpływ na dziecko w drugim i trzecim trymestrze.

Co do podróży. Droga z domu na lotnisku w Gdańsku obyła się bez przystanków (ok. 1 godziny), ale za to na miejscu toaleta była moja;) Mój teść jakiś czas temu zaproponował mi wycieczkę autokarową do Częstochowy (podróż przez pół Polski) i zdziwił się, że odmówiłam. Niektórzy nie rozumieją potrzeb kobiet w ciąży;)

Dziś spałam jak zabita. Do 9!!! Bez wizyty w toalecie!!! Normalnie wyczyn. A przecież jeszcze w łóżku piłam wodę, bo mam ją przy łóżku i piję kiedy tylko mam ochotę.

myangel myślałam że jako pasażer będziesz jechała - nie przyszło mi do głowy że jeżeli ja nie mam prawka, to inne dziewczyny mogą je mieć:) no to już musisz zrobić tak,żeby Tobie dobrze było, tak czy siak, dasz radę:D

ehem no wlasnie o ten wzrost prawdopodobienstwa wad mi chodzilo, aha wiec mieli na mysli toxo nie inne wady? bo to bylo tak dwuznacznie jakos napisane,
ja bede sie telepac do Pl autkiem jakos w lipcu, musimy zaopatrzyc sie w Polskie jedzonko i troche rzeczy dla maluszka no i musze zobaczyc rodzinke i przyjacila bo pozniej dopiero na wielkanoc jakos sie spotkamy, a lot samolotem chyba nie wchodzi w gre bo ja strasznie sie boja latac az irracjonalnie sie boje :/ i normalnie latam ale w ciazy maluch chyba by tam zwariowal jak poczulby ze matka ledwo zyje ze strachu i ma przedzawalowy stan

myangel myślałam że jako pasażer będziesz jechała - nie przyszło mi do głowy że jeżeli ja nie mam prawka, to inne dziewczyny mogą je mieć:) no to już musisz zrobić tak,żeby Tobie dobrze było, tak czy siak, dasz radę:D

a no bo to sie zupelnie inaczej mysli :p Ja mam prawko od wrzesnia zeszłego roku ale nie jest ono pelne no dziewczyny, ktore mieszkaja za granica pewnie beda wiedziały o co chodzi, jest to prawo jazdy tymczasowe potem bede musiała zdac jeszcze egz. praktyczny i wlasnie dlatego nie bede mogla jechac normalnie jak czlowiek autostrada (wtedy byłoby to 2 godzinki) tylko omijajac autostrady... bo nie moge na nie wjezdzac. Moglabym w sumie zaryzykowac i jechac normalnie ale jak mnie garda zlapie to auto zabiora :( no coz, trzeba to trzeba, moze uprosze moja mame to by ze mna pojechala i chociaz odcinek autostradowy prowadzila...

ja bede sie telepac do Pl autkiem jakos w lipcu, musimy zaopatrzyc sie w Polskie jedzonko i troche rzeczy dla maluszka no i musze zobaczyc rodzinke i przyjacila bo pozniej dopiero na wielkanoc jakos sie spotkamy, a lot samolotem chyba nie wchodzi w gre bo ja strasznie sie boja latac az irracjonalnie sie boje :/ i normalnie latam ale w ciazy maluch chyba by tam zwariowal jak poczulby ze matka ledwo zyje ze strachu i ma przedzawalowy stan

My jechalismy dwa razy:
irlandia-francja promem 18 godzin- potem.... do Łodzi
a w zeszłym roku:
irl-anglia promem potem anglia-francja tez prom i dalej jak wyzej...

drugi raz jechalismy my, nasza corka i dwa labradory przy czym jeden po kastracji w kolnierzu... juz w Belgii byłam gotowa gryźć i zabić kogoś...

wiecej sie autem nie wybieramy ale bardzo zazdroszcze Ci, ze bedziesz mogła kupic sobie dla maluszka w Polsce. ja mam zamiar zamówić przez net słoiczki i herbatki dla maluszka, paczka do 30 kg bedzie kosztowała 80 zł wiec to nie tak najgorzej, mam znajomego w glsie...

reklama
Przypomniało mi się, że o teście miałam napisać. Na razie jest schowany w szafce nocnej, ale mam zamiar umieścić go później z albumie.

Test jest dowodem na to, że dziecko istnieje. Test z pierwszej ciąży jest pamiątką po tamtym dziecku, jedyną jaką posiadam...

Do góry