reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Sarka prawie wszystkie rośliny są trujące:tak:, tylko jedne mniej a inne więcej.
Trujące i w miarę popularne są jeszcze difenbachia, filodendrony, syngonia, krotony, wszelakiego rodzaju wilczomlecze(ogólnie sukulenty-czyli roślinki mające i kolce i liście).

Najbardziej niebezpieczne bo działające na serce są jednak datura i oleander i tych choć są piękne(szczególnie datura) póki mam małe dzieci mieć nie będę.

reklama
Nawet nie trzeba lukać w kalendarz,że jest week :-) Pustota :-) Pewnie mamuski hulają gdzieś i maja ładna pogodę :///

Sarka - pasuje mi każdy dzień poza poniedziałkiem (montaż szafy) i piątkiem (prawdopodobna podróż). W pozostałe raczej siedzę grzecznie w domku :-)

Kurcze, zaskoczyłyście mnie z tymi kwiatkami. Tych o trudnych nazwach nie posiadam (a przynajmniej nic o tym nie wiem ;-) ), ale mam i fikusy (uwielbiam beniaminki) i gwiazdę. I niestety jedyny parapet w mieszkaniu jest bardzo niski. No nic... pozamykam kwiatki w łazience :-D

Renczysia - tia, ładną pogodę. W sumie to mam - pod warunkiem, że ktoś lubi jesienne klimaty ;-)

cwietka jesień potrafi być piekna, a to co jest za oknem to ...bleeech, dobrze to nazwali - lipcopad:///
No to środa niech będzie:) jaka godzina Ci pasuje? bo zjade pewnie gdzies ok 13-14 po Milenkowej drzemce wiec umówićsie możemy np na 15 na pętli?:)

Ale dziś dzień pod znakiem siedzenia w domu:/// buuu, dobrze że dziciaki chociaz na spacerze były, małż się wstrzelił w moment jak tak bardzo nie padało i 2 godz. pospacerował z folią na wózku, kupił młodej chrupki (bez mojej wiedzy) takie zwykłe małe kukurydziane, przyjechali a ta cała oblepiona ale ponoć wsuwała że przestać nie mogła hehe:-D
Teraz najadłam się ciasta ze sliwkami, niech zyje dieta!:/

Witam sie znad jeziorka :) pogoda srednia, ale w sumie nie pada, wiec jest ok. domek super, nad jeziorko i do lasu trzy kroki. przed chwila zaliczylam plywanie w jeziorku, a zaraz mam w planach goferka :D

dziewczyny ok, tylko Alicja cos apetytu nie ma. moze musi sie zaaklimatyzowac w nowym miejscu

Pozdrawiamy :D

agaj - dobrze, ze Lence nic sie nie stalo!

Sarka - środa 15.00 na pętli (D, 141 - ?)może być, ale na wszelki wypadek weź telefon. O 15. Idulina zazwyczaj ucina sobie małą drzemkę - może zaśnie w wózku - ale jakby padła wcześniej, to możemy się spotkać trochę później?

reklama
hej

sarka z zapartym tchem czytałam o tym "waszym" pająku i myślałam, że w końcu go znalazłaś...(oby nie) ja baaaardzo ale to bardzo boję si.e pająków. Wręcz mnie przerażają. Dosłownie dostaje jakichś konwulsji podczas bliższego spotkania z jakimś wrrrrrr
zazdroszczę Wam tych Waszych wrocławskich spotkań...ja też starałam się jakieś laseczki z \Bydzi namówić na spotkanko, ale jakoś jeszcze nam się nie udało:( (jakby co, to ja jestem chętna)

S. usypia Oliwkę, ale coś marnie mu idzie:/ chyba będę musiała go wyręczyć...ehhh

Do góry