reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Agaj przykro mi z powodu upadków,ale dzieci zawsze się przewrócą,uderza i to jest nieuniknione.Najbardziej mnie zdenerwowała postawa Twojego faceta,zamiast ci pomóc to jeszcze denerwuje wrrrrrrrrrrrr.A nasze maluchy już są w takim wieku że,wymagają uwagi non stop,a my też nie jesteśmy robotami i tez potrzebujemy odpoczynku i pomocy ze strony partnera.I nic tu nam nie smęcisz,każdy potrzebuje się wygadać i po to tu jesteśmy żeby pisać,czytać i się wspierać nawzajem itp.Tulkam Cie kochana :-) :*

reklama
Ło! Matko! Jaka pogoda! W domu mam 26 stopni, ale załozyłam sweter, bo jak widzę, co się dzieje za oknem, to mam wrażenie, że jesień przyszła
Hehe - w domu słyszę zgodne chrapanie - męża z salonu i Idy z dziecinnego. Chętnie bym też gdzieś zległa.

Jak ktoś się nudzi to zapraszam na zamknięty na posłuchanie rockowej serenady w wykonaniu mojego synka :-) hehheh

hej,
Agaj - głowa do góry!! 2 x u lekarzy upewniałaś się, czy małej nic nie jest, pojechałaś na pogotowie - jesteś bardzo dobrą, troskliwą mamą!! bo upadki zdarzają się i tyle, a o tym , że jesteś wspaniałą mamą świadczy Twoje zachowanie i troska o córeczkę:tak::-D a co do faceta, no kurczę... nie znam takich zachowań, ale jakby mój na takie zachowanie się poważył, to ojej, długo by żałował:-p
kurczę , miałam tel od koleżanki z pracy i w poniedziałek szykuje mi się praca w terenie, cholera, ale jestem wściekła, po prostu w!#$%^^

Agaj no kurcze, palnij tego chlopa tak porzadnie!Chcialas miec dziecko to masz:wściekła/y:Ja zwariuje!A on to niby nie chcial a dziecko sobie sama zrobilas?Patelnia go a na poprawke walkiem:-DA matka jestes wspaniala, bo nie zostawilas dziecka z siniakiem tylko troskliwie sie nim zajelas:tak: a upadki no coz -byly, sa i beda;-)
Renczysia nie zycze ci zle ale milo mi ze nie jestem sama;-):-D
Sarka mysmy byli i na jesien i w lecie i zawsze bylo zajefajnie:tak:Pogoda tam nie potrzebna bo mnostwo atrakcji jest w srodku;-)A te blotne babelki sa w Basenova:tak:

Witam sie i ja;-)
Jak wy przechodzilyscie pierwszy @??Bo ja normalnie dzis plakalam z bolu, nie obeszlo sie bez przeciwbolowych a lozko nie powiem jak rano wygladalo:szok:Normalnie jestem w szoku.Skurcze mam takie jak przy porodzie:baffled:
Agaj myslalam caly czas o Lence i chyba kciuki pomogly.Ciesze sie ze nic jej nie jest a ty juz sie tak nie zamartwiaj.Najwazniejsze ze nic jej sie powaznego nie stalo;-)
Sarka tatralandia mowisz?Bylam tam juz kilka razy i polecam kazdemu.Jest tam cudnie i super klimaty:tak:My mamy zamiar pojechac na nastepny rok.A nie wiem czy wiesz ale kilka km od tatralandii sa inne aquaparki a raczej blotniste baseny z babelkami:tak:Tez polecam:tak:
Bodzinka co sie stalo??
Przy pierwszej @ umierałam z bólu a obfitość chyba z 10 razy większa niż zwykle!!!!!!!!!
Przykład: Przed ciążą 4-5 tamponów na dobę. Przy pierwszej @ po tej ciąży 12 tamponów na dobę! Teraz już tylko 6.

Ostatnia edycja:
Agaj WALCEM GO!!!!!!!! Patelnia to za malo!! A myślałam, że moj to juz wszelkie granice przekroczyl a jednak nie...
No i dobrze, że pojechałas, uspokoiłas się. Kochana moje dziecko miało okres, że co i rusz lecialo bo on nie umie siedzieć tylko raczkuje, stoi i chodzi...Pomału zaczyna mnie to niepokoić...Taka kolej rzeczy..Żeby dziecko się nuczyło musi poczuć...No i dlatego tez chodziki nie sa polecne..Żeby dziecka w nie wsadzić na cały dzień bo nie umie upadać..
A ja dzisiaj znowu patologie widziałam...
Sąsiadka w domu a na podwórzu dzieci ..I 8 latek pcha wozek z siostrą po chodniku a przy wózku 5 latek...No KOSZMAR!!!!
a moj Pan Mąz to skwitował, ze "oni sa inaczej chowani'...No pewnie bo ich nie chowa matka tylko ULICA!!!!!!!!!!!!!
włos mi na brodzie rośnie taki długi, wiedzmowaty buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.
Ide go wyrwać..

To ja się będę chwalić!:sorry:
Oto dostojna Lady jane.

A to moje owadożery po przesadzeniu:happy:. To jasne to tłustosz, czerwone rureczki to kapturnica a trzecia jest maleńka rosiczka:sorry:.

Bodzinka walcem?:-D:-D:-DAle po nim pojechalas:-DA co do opieki dzieci nad dziecmi to nie skomentuje bo musialabym uzyc laciny:no:
Krolcia cudne:tak:Ale ja to bym sie bala ze mnie w nocy zjedza:-D A co do @ to mam dokladnie to samo.Normalnie zuzywam jedna paczke pieluch a dzis musialam dokupic czwarta:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Maciuś dziś "przeraczkował" prawie pół pokoju - za świecącą piłką:-) nie wiem jak się filmy wrzuca, bo bym pokazała:-D:-D

Popłakałam się dziś ze złości, moja praca mnie wykończy psychicznie. Mam niewielkie szanse na zmianę wydziału:-:)-( ale jakbym tylko mogła, to bym uciekła!! choć tam nieco gorsze warunki godzinowe (czasami, kiedy publikacje są robione, to nawet do wieczorka się siedzi) eh, nie chce mi się pisać, ale w poniedziałek wieczorem, po normalnej pracy czeka mnie dalsza praca w terenie:no::no::no: i niestety ogromny stres:baffled::eek:

Oglądam kabarety na 2 - ku poprawie humoru:sorry:

Cristalrose - baaaardzo podobał mi się ten kawałek, który podałaś w jednym z wcześniejszych postów.

Aha, miałam napisać, że Maciuś miał dziś atak złości, bo nie pozwoliłam mu bawić się kablem od lapka, no taki wrzask był:szok::szok:

Krolcia
- piękne:-)

Do góry