reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

kategor:) nie ma sprawy:)
myślę że już tego nie będziesz ponownie przechodziła co w pierwszej ciąży:) w końcu nic dwa razy się nie zdarza:)

joamar ja to nawet nie wiem co i jak:D przytulanka nie było od 3 miesięcy, nie wolno mi, ze względu na zagrożoną ciążę, ale teraz jakby mi sie wszystko normować zaczeło więc podpytam lekarkę za tydzień na wizycie, czy już można by:) kurczę, po takim czasie to się będę czuła jak jakaś dziewica:D ... tyle, że w ciąży hehe

reklama
Kategor wszystko będzie dobrze. Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki.

Moje libido chyba wraca na swoje miejsce;) Mdłości przechodzą, czyli powoli witaj 2 trymestrze ;-) Maluch rośnie, bo brzuch boli po boku, czasem w pachwinie. Zobaczymy co lekarz powie w poniedziałek. Niestety obserwuję z niepokojem moje nogi. Pojawiły sie na nich wyraźne żyły, boję się, że będę miała żylaki. Moja chrzestna miała z nimi problemy w ciąży. No i nie wiem, czy powinnam więcej spacerować, czy więcej odpoczywać.

joamar ja to nawet nie wiem co i jak:D przytulanka nie było od 3 miesięcy, nie wolno mi, ze względu na zagrożoną ciążę, ale teraz jakby mi sie wszystko normować zaczeło więc podpytam lekarkę za tydzień na wizycie, czy już można by:) kurczę, po takim czasie to się będę czuła jak jakaś dziewica:D ... tyle, że w ciąży hehe

oby Ci było jak najlepiej:)

U nas mega tempo. Dziś czekam na decyzję w sprawie wynajęcia mieszkania dwupokojowego - tutaj trzeba składać wiele dokumentów, aby udowodnić możliwość utrzymania - zarobki w wysokości 3x cena najmu - nie tak jak w Polsce. U nas jest problem, bo nam brakuje potwierdzenia wypłat w euro z trzech miesięcy, bo nie jesteśmy tutaj tak długo. Niby jednak gwarancja, jaką wystawia mi szpital jest równoważnikiem tych potwierdzeń, więc mam nadzieję usłyszeć pozytywna odpowiedź. Ale póki co się nie cieszę, aby nie było potem doliny jakiejś...

Co więcej - przytyłam kolejny kilogram - obecna waga 59 kg. Nie podoba mi się, że tak szybko tyję, ale mniej już nie będę jadła, bo i tak się pilnuję!

Nie pamiętam czy pisałam Wam o rozmowie z szefem, sprawdzę w poprzednich wątkach i najwyżej uzupełnię, bo nie chcę się powtarzać.

dobra, o szefie pisałam, to się nie powtarzam

rtujfgkuijgjkdyhejiytthufhrueirjtu5krt6iti677uuj6oyy0ytotjy0umlyt,py,-,uypuilulul;u8lu8ipluip
wiktor
hehe to od mojego dziecka bo mi sie tu wciska:)))
haha, Wiktoria mi tak pisała na gg, a jak ja pytałam co to znaczy, to się śmiała, że jestem taka duża, a nie umiem czytać

NO właśnie! Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki Mamusie!!!!! :-D
Następną wizytę mam 15 czerwca ( za 3 tyg).

Po wizycie wpadam do domu i mówię do męża noo Kiły to ja nie mam :p ( akurat miałam wyniki :)).. on w śmiech .. i mówi .. no chyba :)
ja 15 czerwca mam usg i echografię - pierwsze!
Dobry żarcik, mąż się pewnie zdziwił na taką wiadomość na wejściu, co? hehe

Tak Olciu, to jest środek tygodnia... W ogóle pluję sobie w brodę, że wymyśliliśmy ten ślub w takim momencie... Ale to miała być niespodzianka dla naszego pięcioletniego synka i takie oficjalne uznanie tego, że jesteśmy rodzinką... Tyle się zadziało, że aż uczciliśmy to tym cholernym ślubem, który mi teraz spędza sen z powiek... Jastem 1,5 roku po operacji nowotworowej, mam tylko 1/2 jajnika a tu pyk: ciąża. Nie żebym się nie cieszyła ale zaskoczenie ogromne:)
Plan fajny, niespodzianka pewna, tylko teraz dobrego samopoczucia życzę, a by i dla Ciebie to był miły dzień.
I gratuluję ciąży baaardzo!!!!!

Antylopka mam nadzieje ze Ci sie uda z mieszkaniem i bedziesz miala swiety spokoj, u mnie nie ma takich zasad ale trzeba placic slona kaucje i sprawdzaja dokladnie kandydatow na wynajmujacych pod wzgledem bycia porzadnym obywatelem:-) w sensie czy pracujesz, jakie masz zainteresowania dlaczego opuscilas Pl? co lubisz robic w wolnym czasie itp moim zdaniem usiluja sie przekonac ze nie zdemolujesz im chaty i bedziesz milym sasiedztwem :-)

ja wlasnie przebralam wszystkie dolne czesci ubrania...:szok::szok: mam tylko 1,5kg na plusie i widac cos tylko w brzuszku ale widocznie nie tylko tam przybylo bo wchodze tylko w jedna pare spodni:szok: reszta rzeczy idzie w odstawke:szok: nie spodziewalam sie :szok:

mam wrazenie ze od wczoraj uroslam troche:szok:

i mam biuust:-D aalee fajniee, czy to mozliwe ze on mi zostanie? Co zrobic by taki zostal? jest jakas szansa? heheh nawet nie wiecie jak fajnie jest miec cycki :-D

a gdzie jest Firenka???

Witam przyszłe Mamusie
wink.gif

Mogę się dołączyć? Jestem grudniową mamusią.
Z miesiączki wynika że dzidziuś ma 10 tydzień i 3 dzień
Po USG lekarz stwierdził że dzidziuś jest młodszy, ma 9 tydzień i 3 dzień ciąży
wink.gif

Może któraś z Was brała witaminy takie jak Elevit i Pharmaton matruelle. Byłam na wizycie u lekarza prywatnego i państwowego. Oboje przepisali inne witaminki. Zupełnie zgłupiałam co wykupić
frown.gif

Antylopka mam nadzieje ze Ci sie uda z mieszkaniem i bedziesz miala swiety spokoj, u mnie nie ma takich zasad ale trzeba placic slona kaucje i sprawdzaja dokladnie kandydatow na wynajmujacych pod wzgledem bycia porzadnym obywatelem:-) w sensie czy pracujesz, jakie masz zainteresowania dlaczego opuscilas Pl? co lubisz robic w wolnym czasie itp moim zdaniem usiluja sie przekonac ze nie zdemolujesz im chaty i bedziesz milym sasiedztwem :-)

ja wlasnie przebralam wszystkie dolne czesci ubrania...:szok::szok: mam tylko 1,5kg na plusie i widac cos tylko w brzuszku ale widocznie nie tylko tam przybylo bo wchodze tylko w jedna pare spodni:szok: reszta rzeczy idzie w odstawke:szok: nie spodziewalam sie :szok:

mam wrazenie ze od wczoraj uroslam troche:szok:

i mam biuust:-D aalee fajniee, czy to mozliwe ze on mi zostanie? Co zrobic by taki zostal? jest jakas szansa? heheh nawet nie wiecie jak fajnie jest miec cycki :-D
Tutaj jest miesiąc kaucji i miesiąc gwarancji, umowa o pracę najlepiej na czas nieokreślony (mam), konto we francuskim banku, dowód osobisty, potwierdzenia regularnych opłat za prąd i trzy ostatnie potwierdzenia wypłat.

Witam przyszłe Mamusie
Mogę się dołączyć? Jestem grudniową mamusią.
Z miesiączki wynika że dzidziuś ma 10 tydzień i 3 dzień
Po USG lekarz stwierdził że dzidziuś jest młodszy, ma 9 tydzień i 3 dzień ciąży
wink.gif

Może któraś z Was brała witaminy takie jak Elevit i Pharmaton matruelle. Byłam na wizycie u lekarza prywatnego i państwowego. Oboje przepisali inne witaminki. Zupełnie zgłupiałam co wykupić
frown.gif

witamy:)
na moje, to nie ma znaczenia jakie witaminy wykupisz, pewnie obie zawierają to samo tylko mają innego producenta. I na moje - nie warto mieć na stałe podwójnego lekarza

CZeść dziewczyny,
jak zwykle mnie nie było, musicie mi wybaczyć, w tym tyg jak przychodzę z pracy to kładę się do łóżka i tak leżę do wieczora,

byłam w poniedziałek na usg, dziś moja dzidzia ma 8 tyg i 1 dzień, 1 cm i 49 mm, rozwija się prawidłowo, a serduszko puka 162 / min

w ogóle to mam trochę intymny problem, może pomożecie, 2 pierwsze dni tego tyg miałam rozwolnienie, od wczoraj mam zaparcia, staram się jeść w miarę normalnie, choć czasem to trudne, bo wczoraj wróciła bułka z kabanosem, po czym zjadłam całą pizze, zadziwiam samą siebie :)
no i macie jakiś pomysł jak ruszyć te jelita? Bo się czuję strasznie napompowana, do tego mam niekontrolowane odruchy wymiotne, straszne, już chciałabym żeby to minęło

i jeszcze mam pytanie - kiedy powinno się zapisać do szkoły rodzenia?
i czy dziewczyny z warszawy mogą jakąś polecić?

i niech mi ktoś w końcu powie jak zrobić suwaczek

aha, no okazało się, że nie jestem taka grudnióweczka do końca, bo termin mam na 6 stycznia, ale wiadomo, może wyskoczyć wcześniej, np jako prezent pod choinkę :)

reklama
Tunia do szkoły rodzenia można chodzić od 26 albo 28 tc, ale dowiedz się wcześniej czy jest jakiś czas oczekiwania na miejsce, Np moja bratowa musiała się zapisać 2 miesiące wcześniej.

Dziewczyny ... przytyłam 3 kg przez 1 trymestr! :sad: biorąc pod uwagę przytycie max 10 kg, to pozostaje mi tylko 7... a to chyba niemożliwe :sorry2:

margaryt witaj wśród grudniowych mam! :-) niestety co do witamin ci nie pomogę bo nie biorę żadnych.

Do góry