reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

HEj.
Pobieżnie przeczytałam, niestety mało czasu mam ostatnio i mnóstwo roboty - jak zawsze przed urlopem. Znów musiałam synka wziąc do pracy, bo babcia - zamówiona na jeden dzień- akurat pechowo zachorowała na grypę jelitową:/ Ale był tak grzeczny, że zrobiłam nawet więcej niż planowałam;-)

Do tego jeszcze mały remoncik, znaczy wymianę mebli robimy. Miała byc tylko kanapa i regał, ale się rozpędziliśmy i wywaliliśmy wszystko z salonu. Nowe przyjechały w czwartek (sajgon w całym mieszkaniu) i codziennie po powrocie męża z pracy, tj. po 21, składamy je. Wczoraj skończyliśmy o 1.30. Jesteśmy ulubieńcami sąsiadów, z pewnością:/ Mam nadzieję, że wyrobimy się przed Bożym Ciałem...A teraz mi jeszcze chodzi po głowie wymiana materaca i stołu w kuchni :-D

A Cypriano zaczyna wstawac:szok: i jestem przerażona. Niestety kojec z basenu się nie sprawdził. Tzn. sprawdził ale już próbuje z niego wychodzic, więc musimy coś nowego wymyślić:/

O zabawkach było, więc i ja dodam 3 grosze, choc w zasadzie zgodzę się z większością - dla Cypriana najlepsze są: pudełko po kremie, klucze i butelka z odrobiną wody. My nie kupujemy mu zabawek, bo ma trochę "dostanych" ;-) a nie mam gdzie tego trzymac. Za chwilę będzie miał roczek, to znowu coś dostanie. Co więcej - nie kupiliśmy mu nic na Dzień Dziecka, chyba, że pieluchy uzna za prezent:-D On i tak nie jest świadomy. Poza tym nic mu nie brakuje, więc nie widzieliśmy potrzeby....tacy z nas wyrodni rodzice:-D

Olcia -współczuję:-(. Biedna Oli. Trzymam kciuki by szybciutko zleciało te 18 dni. Mam nadzieję, ze jej pomogą.
Całuski dla niej :*

a mam pytanie czy zwykle biszkopty np firmy mamut one maja normalnie gluten ?? w ogole od ktorego miesiaca mozna dawac z nim produkty... moj jasiek to wpierdziela te biszkopty mimo ze zebow nie ma... ale mu bardzo smakuja...

Missi - przy ekspozycji od 5 mies. - przez 2-3 mies po 3g dziennie.
Biszkopty oczywiście zawierają gluten, ale to nic. Mają też mnóstwo cukru no i białko jaja, także na razie bym nie podawała.
Ale są fajne ciasteczka Hippa , takie spróbuj:-)

Ewa - nad czym się zastanawiasz? - warunki masz idealne - fajny promotor, malutko zajęc (albo wcale), żadnych projektów - komfort o którym inni mogą pomarzyć;-)
Także DO DZIEŁA!!!!:-)

reklama
Cristal Cyprianek ma skończone.7 miesięcy także spokojnie może zacząc wstawać :-) W końcu on najstarszy, listopadowy grudniaczek :-)
Cwietka ja takie kupuje w lipcu, Lolo takie miał i baaardzo sobie chwale. Fakt Lolo bardziej chciał siedziec niż Fifi, on odmawia ale do karmienia na troche damy rade. A co do szelek to przy Lolku miałam takie i teraz też dostałam i będe uzywać
Szelki do nauki chodzenia, do wózka, krzesełka (1659548725) - Aukcje internetowe Allegro
Nam się przedały też jak skrzat ruszył w swiat bo on chodził tylko przez miesiąc..Jak mial 10 to nie chodził tylko przemieszczał sie biegiem....

Witam;-)
Moj Jasko to chyba jakies adhd przechodzi bo spokojnie nie moze 5 min polezec:confused2:A do tego ten jego marny apetyt mnie dobija.Aaaaaaaaaa zapomniala bym-Jas dzisiaj przespal cala noc:tak:Po raz pierwszy!
Cwietka a mozna z tego zrobic stolik z krzeselkiem?Bo jesli tak to ja mialam takie same dla Adasia:tak:
Ewa ja tez jestem za tym zeby sie intelektualnie rozwijac:tak:Ja tez od pazdziernika zaczynam tutaj studia na uniwerku.A co, jak sie bawic to sie bawic:-D

Bodzia - wiem, tylko przeraża mnie to co się z tym faktem wiąże - upadki, stłuczenia itp. oraz niepewnośc, kiedy coś robię w kuchni, bo nie jest już bezpieczny w kojcu czy łóżeczku. Już zaliczył kilka upadków na główkę - ja, co prawda, jestem trochę przewrażliwiona przez pracę, ale takie upadki mogą byc groźne:/
Dziś wychylił się poza basen i złapał za listki beniaminka, dobrze, że jest w ciężkiej, kamiennej donicy, bo pewnie zwaliłby go podłogę i podrapał się gałązkami. Dodam że kwiatek stał ok 20cm od brzegu basenu - niestety ze względu na sajgon w mieszkaniu chwilowo nie ma gdzie go upchnąć.
Ale ogólnie fakt, że się dobrze i dośc szybko rozwija (po mamusi :-)) niezmiernie mnie cieszy :tak:

A tak z innej beczki - zrezygnowaliśmy z typowych wczasów (zresztą nasze rzadko bywają typowe:-D) i zamierzamy zwiedzic trochę podkarpacia. Baza będzie w Ulanowie, a w planach na razie Sandomierz, Sanok, trochę bieszczadzkich wiosek, Guciów, może Zamośc...w związku z tym mam pytanko do "podkarpacianek" ;-) - czy możecie coś polecic w tych okolicach? Jakieś ciekawe miejsca warte zwiedzenia??? Z dzieckiem, czyli z wózkiem oczywiście;-)

Ostatnia edycja:
Są specjalne biszkopty bez glutenu dla alergików. Tak je zrobiono, że nie uczulają. Dokładnego składu nie znam.

Cwietka ja juz go nie mam bo nie sadzilam ze mi sie jeszcze przyda:sorry:Ale bylam bardzo zadowolona a szczegolnie pozniej jak juz Adas zaczal chodzic to mial fajny stolik, ktory sluzyl jako jadalnia i miejsce to majsterkowania:tak:

No to dobrze, mam nadzieję, że nam też ładnie posłuży. Poczekam jeszcze trochę aż Idulińska zacznie siedzieć i skręcimy.

A właśnie Gwiazda zasnęła :-/ Kicha, bo ciężko ją będzie w nocy uśpić.
I wypadło nam dzisiaj jedno mleczne karmienie, bo obiadek był późno, a teraz dostała większą porcję kleiku z owocami, więc mleko dopiero do snu. Chyba powinnam ją czymś ekstra dopoić, prawda? Bo tych płynów się dzisiaj mało zrobiło.

A! I mam pytanie z gatunku głupich - czym się różni kaszka od kleiku? Bo w rozpiskach jest, że powinno się podawać kaszkę, a ja nie mogę znaleźć neutralnej - wszytskie słodkie - i póki co podaję kleiki.

Cwietka i do krzesełka i do wózka je używałam jak szelki wózkowe były za szerokie i teraz do głebokiego też używałam. Bez tych szelek Lolo + krzesełko =katastrofa....

reklama
bodzinka
fajne rownanie :p :D a masz juz jakies tatooo to pokaz daj foty !!! :) ja mam bizka na punkcie tatoo i chetnie bym kilka jeszcze zrobila ale zachorowalam i mam plamki na calej skorze i raczej mi nie wskazane robic tatoo a szkoda... ale bardzo chcialabym zrobic kurs tatoo i sie zajac tym :) tylko kosztuje 2000 i raczej nie nazbieram :]

dzieki dziewczyny odnosnie tych biszkoptow i owocow. musze kupic mu brzoskwinie jeszcze i dac :) a i kalafiorka dzisiaj mu dawalam ale srednio mu posmakowal :)

ainah
jej przerabane w sumie jak sloiczkow nie mozesz dawac... sloiczki to taka latwizna jak dla mnie i udogodnienie :)

Do góry