reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

a mam pytanie czy zwykle biszkopty np firmy mamut one maja normalnie gluten ?? w ogole od ktorego miesiaca mozna dawac z nim produkty... moj jasiek to wpierdziela te biszkopty mimo ze zebow nie ma... ale mu bardzo smakuja...
mój "wcina" skórki od bagietek i zadnej specjalistycznej metody wprowadzania glutenu nie przewiduje (z Wiki tez sie w to nie bawiłam), natomiast biszkopty chce dodac do owoców (z jabluszkiem sa pycha) ale tylko niedocukrzane
co do owoców to na co dzien dostaje sloiczkowe - jablko, gruszka, banan, brzoskwinie, ananas, śliwka, truskakwa - w różnych kompozycjach, a ze świezych to jadl jablko, banana i brzoskiwie... bo się rzucil jak ja jadłam, hehe

ja też :p wydaje mi się jednak, że to nie owoce uczulają, ale jakiś składnik, który jest tam dodawany, np. sok z cytryny lub coś co łączy witaminę C z owocami. Jak podałam świeże banany to wszystko było ok, a słoiczkowe z dodatkiem wit C już była plama na buźce
mi sie nie wydaje aby to jakas alergia byla, bo pokarmowka nie wychodzi tak szybko.
Mowilam Ci, ze moj jak jadl brzoskwienie, to mial czarwone i takie obszczypane do okola buzki jeszcze w trakcie jedzenia, a zaszlo do 2 godzin. Na moje to sok wyszczypal buzke i tyle.
Kup taki sam owoc z bobovity i zobaczysz czy znowu sie robi plama.

Załączniki

• maj_2011 015.jpg
    maj_2011 015.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 44
reklama
mi sie nie wydaje aby to jakas alergia byla, bo pokarmowka nie wychodzi tak szybko.
Mowilam Ci, ze moj jak jadl brzoskwienie, to mial czarwone i takie obszczypane do okola buzki jeszcze w trakcie jedzenia, a zaszlo do 2 godzin. Na moje to sok wyszczypal buzke i tyle.
Kup taki sam owoc z bobovity i zobaczysz czy znowu sie robi plama.

Kupiłam słoiczki dwóch firm (gerbera i hippa), 3 rodzaje owoców (banan, jabłko, gruszka williams) i po wszystkich wychodzą plamy...mogę jeszcze bobovitę spróbować z ciekawości jak mówisz

Wypiłam kawe na roczek i spac nie umiem..Fajnie było choc wpadka z tortem była..Tata zamówił boisko i miał odebrać w piąte...Umówił się z panią, że jak sie nie wyrobi to odbierze w sobote..I nie zdążył i pojechał w sobote i co?? Pani tort z rana oddala..Kupil taki malutki, zeby świeczke wsadzić i tez było oki.Kupilismy mu wielkie auto a w środku zabawki do piasku i był zachwycony. Siedział i walił grabkami.Byliśmy az tylko my :-) ale fajnie było :-)
Filip znowu sie w ciuszki obłowił ;-)

Hej.;-)
No nie Bodzia ja to bym jazdę z tym tortem zrobiła:wściekła/y:! Ja miałam inną wpadkę z tortem, jak zamówiłam tort dla córeczki szwagierki na chrzest. Zrobili błąd ortograficzny w napisie:szok:!!!!! Skandal normalnie:wściekła/y:. Zażądałam albo mi w tej chwili nowy tort przywożą albo zniżkę na ten felerny dają.

Pojechaliśmy wczoraj do znajomych. Daniel po godzinie tak się rozkręcił, że furorę zrobił:-D! Pierwszy raz tak się wyluzował! He he he.

Musze iśc do biedrnki po masło...Która chce iśc za mnie???
Krolcia wściekł się i zrobil jazde no ale co?? Torta nie było..a on jej tłumacz, że jest budowlańcem i różnie kończy, po całym śląsku jeżdzi i róznie może być...Moja mama mi zamówiła torta na sobote mam nadzieje, że będzie. a ja szukam świecących rogów :-p a co ;-) No i mam wzór dwóch tatuaży nowych ale money, money, money więc pewnie długo jeszcze wzorem pozostana :-p

czesc :D

Bodzinka tatuaz taki dziergany na cialku?? :D bo nie czytalam wszystkiego i dopytuje sie w ramach upewnienia ;> ja ogolnie kiedys bylam fanka ale dawno mi przeszlo, czasem zachwyce sie jakims tatuazem ale raczej na mezczyznach, natomias u mnie nie byloby gdzie robic heehhe bo ja mam tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyllllllleeeeeeeeeeee pieprzykow ze by sie nie dalo bez dziergania ich :/:)

Ainah w sumie dosyc to dziwne, moze podawaj mu kilka razy i obserwuj, po swiezych owockach taka poszczypana buzia moze byc ale po sloiczkowych?? hmm, a ogolnie maly ma wrazliwa skorke? Bo to tez moze byc przyczyna.
a z glutenem to odkrylam ze tu piernicza sie z podawaniem nowego jedzenia czyli owocow, warzyw i takich tam ale od 4 miesiaca kleiki i kaszki zawieraja gluten i sa polecane.. nikt nie zwraca na to uwagi, pewnie dlatego ze przy porodzie robione sa te testy na celiake.. no i ew moze wystapic alergia na gluten a to bedzie od razu wiadomo bo te kaszki sa bezsmakowe. Usilowalam tu kupic kleik zwykly... tiaaaaa
Arlena odmawia picia samego mleka, wiec zostaja kaszki, kleij i zupki z nim mieszane. Mozliwe ze to przez alergie bo ciagle ma atopki na skorze przy lokciach i zgieciach kolanowych ale dla nich to nic skoro nie jest cala szorstka a przeciez moze cos sie dziac w srodku..grrr
Ewa bierz sie za ten doktorat, dasz rade!Widze ze profesor jest Ci bardzo przychylny wiec tym bardziej nawet sie nie zastanawiaj tylko korzystaj z okazji :) im dluzej bedziesz zwlekala tym wiecej bedzie obowiazkow i dzieci ;D;D;D i tym mniej zapalu a tak to teraz zaczniesz i jak sie uda to w drugiej ciazy skonczysz :>

Salomii dziergany :-) Ja na nóżce mam i to zrobiony dwa lata temu :-) Włąśnie zobaczyła, że wejście do sakansenu u nas grosze kosztuje :-) Tylko chyba fotk nie można robić.Ale co tam i tak się można wybrać :-)

Cześć i czołem!
Jak zwykle w weekend cisza na BB aż w uszach dzwoni :-)

A u nas pada :-( A ja muszę pranie wysuszyć. Wyprałam prześcieradła i jak do wieczora nie wyschną, to chyba będziemy na gołym materacu spać :wściekła/y:

Co sądzicie o takim krzesełku (wiem, że to nie ten wątek ;-))
Klupś KRZESEŁKO Agnieszka II sosna NIEBIESKIE (1638887459) - Aukcje internetowe Allegro
Dostaliśmy wczoraj od pradziadków w prezencie. Ja chyba wolałabym plastikowe z regulowanym oparciem, bo z tym to trzeba będzie poczekać aż Ida będzie ładnie siedzieć. No i nie ma żadnych szelek :-(Myślicie, że można jakieś zabezpieczenie dokupić? Bo ta moja gwiazda to taka wiercipięta, że na pewno będzie wypadać.

My mamy podobne krzesełko i od początku tygodnia używamy :) bez szelek i zabezpieczeń i mimo, że Igor średnio sam siedzi, to na czas obiadu wkładam mu poduszkę pod plecy i daje radę :)

reklama
cwietka - ja mam krzeselko plastikowe po Nince i jak dla mnie bomba. wlasnie dzis pierwszy raz wsadzilam tam Alicje i baaardzo jej sie podoba. wstawie fotke. takze w kwestii drewnianych sie nie wypowiem.

my dzis zalegamy w domu, bo pogoda kiepska. Ninka jest u dziadkow, wiec ja od rana juz sobie wysprzatalam kuchnie i lazienke, a teraz robie makaron z sosem ze swiezych pomidorow. jednak z jednym dzieckiem to wszystko latwiej idzie ;)

Do góry