reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Olcia, mam takie lepy we wszystkich szafkach. I wszystkie produkty w szczelnych pojemnikach. W zeszłym roku już walczyliśmy z molami, więc mamy to wszystko przećwiczone. Tylko że to dziadostwo może też od sąsiadów przelatywać...

Ja też czekam na trzeci. Pierwszy dostałam dokładnie w Wielki Piątek, czyli jakoś po 4,5 mies. od porodu; drugi po 41 dniach. Teraz jest chyba 12 dzień i owulacja zbliża się wielkimi krokami, bo dziś już śluzu płodnego tyle, że mogłabym pół Polski nim obdzielić ;/

ja postanowiłam, że od tego cyklu będę znowu prowadziła obserwacje, ale jak na razie nie mogę się doczekać okresu :p Z Maksiem zaszłam w ciąży prowadząc obserwację, (metoda objawowo-termiczna) i stosując testy owulacyjne :) Maksiu został zaplanowany i "trafiony" w pierwszym cyklu i to za pierwszym "strzałem", może dlatego, że miałam cykl idealny, przynajmniej tak wychodziło mi z wykresu. Teraz widzę,że nieźle się pogmatwało :p ze śluzem kiepsko i nie wiem nawet kiedy miałam owulację...mam nadzieję, że się opóźniła hehe :p

To się wszystko chyba powoli wyrówna. Ja już w tym cyklu widzę, że jest o wiele lepiej - wszystko ładnie da się wydedukować z objawów i temperatury. W tym 41-dniowym miałam teoretycznie dwie owulacje - przynajmniej tak wynikało z obserwacji. Dwa razy śluz i dwa razy skok temperatury.

Albo mam zły dzień, albo dziecko mi się popsuło... Pół obiadu zjadł. Musiałam dopchać go mlekiem. A idziemy zaraz do miasta i przydałoby się, żeby nie był głodny... Dobrze, że chociaż ciepło, to będzie się dało wszędzie nakarmić... Ja już chcę, żeby było jutro...

ewa może pogoda źle działa na Franusia.

Mąż się odzywał ?

Może... Mam nadzieję, że mu przejdzie. Jutro dostanie słoiczek może dla odmiany...
A Mąż nie odezwał się. Pisałam do niego, ale ciągle cisza.
Jedziemy do miasta. Jak będę siedzieć w domu, to się będę coraz bardziej nakręcać...

PS. Chce ktoś mleko Gerber? Pisałam na oddam/zamienię. W razie czego poproszę o adres na priv.

Może... Mam nadzieję, że mu przejdzie. Jutro dostanie słoiczek może dla odmiany...
A Mąż nie odezwał się. Pisałam do niego, ale ciągle cisza.
Jedziemy do miasta. Jak będę siedzieć w domu, to się będę coraz bardziej nakręcać...

Słuchaj, ja miałam wiele razy takie przypadki z moim mężem. On zawsze tłumaczył, że nie mógł zadzwonić bo prowadził auto, bo nie było okazji itp. Czasem faktycznie człowiek jest tak zagoniony, że nie daje rady. Głowa do góry !

Dzień dobry :)

Tunia, jeśli naprawdę dużo pije, to pewnie dlatego tak szybko moczy pieluszki.

A tak z innej beczki. Dziewczyny, które dostałyście okres: jakie długie były wasze cykle po porodzie ? Ja czekam na trzeci okres, pierwszy dostałam po ok 3 miesiącach, kolejny po 26 dniach, a dziś jest już 41 dzień i nic...:/
Ja miałam dwie @. Między pierwszą a drugą 26 dni czyli tyle ile przed porodem. Mam nadzieję, że tak się wszystko utrzyma, że nie będzie wariować jak u Was.;-)

reklama
hej cześć!
Ewa wrócę do moli - a książki sprawdzałaś? u nas najwięcej moli właśnie tam...
ja dziś znowu do gina - w wynikach uff, niema rakulca, ale są polipy i zapalenie szyjki macicy... pójdę się dowiedzieć jak to badziewie wyleczyć

Do góry