reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

asia wiem, co to infekcje i pecherza i nerek.. ech,,, wracaj szybko do zdrowka :*

A ja.. dzis wyszłam ze szpitala, praktycznie zaraz po Ibizie trafilam na Izbe przyjec, bardzo bolal mnie brzuch po prawej stronie, lekarz zrobil usg i powiedzial, ze z dzieckiem ok ( nie wiem czemu nie wykonal znow pomiarow) i przyszlo dwoch hindusow i mnie badali i podejrzewali wyrostek.. a ja zbladlam.. trzymali mnie pod kroplowa, przestalo mnie bolec to mnie wypuscili, przeswietlenia nie mogli zrobic bo ciaza no ale jak zaczynali gadac o operacji to ja sie zielona na buzi robilam...na szczescie wszystko ok, nie zgodzilam sie na zadne przeciwbolowe tabletki, najpierw nie chcieli zrozumiec, ze nie chce nic brac bo jestem w ciazy i dawali mi paracetamol, ktory zreszta konsekwetnie spuszczałam w kibelku - ja nie wiem.. kurcze mowilam im, ze nie boli mnie az tak bardzo, widac to dziwne musialo byc :/ mam fotke, na ktorej widac kuloske (dłuuugasana jak nie wiem co :p) i brzusio i nosek nawet :D zaraz wrzuce do zdjec z usg. Poprosilam o jeszcze jedno usg z pomiarami i mam sie zglosic w przyszły czwartek. W srode mam znowu usg tarczycy, ech.. moglam tam zostac w tym szpitalu :)

a dzis nareszcie wyspie sie we wlasnym lozku. Moj maz swietnie zajal sie corka ale sie poryczałam bo jak przyszli mnie odwiedzic to sie przestraszyla tych kroplowek... Mam nadzieje, ze to "coś" juz nie bedzie mi dokuczac ani zadne inne nerki i szpital kolejny raz odwiedze w grudniu :p Choc nie moge narzekac - jedzonko super, mozna bylo sobie wybrac z menu co sie chce zjesc ;-)

reklama
oj wspolczuje myangel, ja jestem wlasnie po operacji ale fasolka wytrzymala,tyle ze u mnie pekla torbiel i mialam jeszcze dwie ktore sie podkrecaly i na szczescie bylam akurat w Polsce.trzymam kciuki myangel.

wow myangel no to niezły szpital skoro żałujesz że nie zostałaś heheh;) żartuję, oczywiście nie ma to jak w domku:)
Ale nie zrozumiałam, jaka w końcu byłą przyczyna tych bóli?
Dobrze ze dzidzia caluśka i zdrowiuśka:)

Mi mąż kupił w aptece tylko herbatkę z żórawiny, nic innego nie było:/
Nawet Dupka mu nie sprzedali bez recepty z zastrzeżeniem ze sie w pon doniesie grrrr a mi się właśnie już skończył i cały week będe bez:(
Sobie poryczałam nawet z tego wszystkiego....
jeszcze ta powódź, niedaleko nas zalało osiedla,ciągle jeźdźa straże na sygnale, normalnie koszmarrrr

gufi trzymam kciuki za Twoją córeczkę!!! rozumiem że z nereczkami ma problemy?!

asia jak to po operacji? teraz mialaś operację???

Asia1981 ja tez niestety bralam antybiotyki na infekcje i mam nadzieje ze nie bede musiala wiecej jednak lepsze to niz nie leczyc :/:) i mam nadzieje ze po calym zabiegu nic Ci juz nie grozi, chociaz maluszek jest juz dosyc silny :D

Asia, myangel - dobrze, że szpitalne pobyty dobiegły końca. Pamietaj, że paracetamol można w ciąży przyjmować. (wiadomo, że jak trzeba). Gorzej z tymi bakteriami, może lepiej zrobić badania i wziąć celowany antybiotyk? Skoro ledwo skończyłaś brać jeden i nie pomogło, nie ma co się truć jakimś "pierwszym lepszym", tylko celowanym.

dzień dobry w sobotni poranek;)

asiu jeśli można wiedziec co ty miałaś za operację w ciąży???? chyba nie jakąś poważną??

wiolcia no to gratulacje- II trymestr, to już chyba po wszystkich mdłościach jesteś??? a na kiedy ty masz dokładnie termin? bo jesteś już w 13 tygodniu, to chyba coś 1, 2 grudzień?

antylopka masz rację- ja też uważam że nie ma co brac pierwszego lepszego antybiotyku, lepiej sprawdzic co to za bakteria i brac antybiotyk wyłącznie na tą bakterię, a nie truc organizm innymi.

wczoraj pierwszy raz zwymiotowałam;) i wiecie co- cieszę się, że w końcu chociaż się tego doczekałam, bo tak z objawów ciąży to tylko popołudniowe spanie, no i brak apetytu. kiedy byłam w ciąży z Zosią, też tak miałam na początku chudłam i to dużo, a potem jak zaczęłam tyc to co wizyte u lekarza 2, 3 kilo na plus.

Dzien dobry wszystkim mamusiom.Cudem dzisiaj wstalam bez nudnosci:-)A co do tej mojej operacji to mialam niedawno i grozilo poronieniem bo torbiel pekla i byly jeszsze inne ale dalismy rade:happy2:

hejka dziewczynki

Kurczę, nie wiem co mam myśleć. Wczoraj tak wczułam się w romansidło że leżałam i czytałam do 2 w nocy :) Ale gdzieś tak po północy zaczęło pobolewać mnie podbrzusze- tak jakby było w ciągłym skurczu- twarde. Nic bolesnego, ale nieprzyjemne. W nocy obudziliśmy się wkur... na kota bo latał pod łóżkiem z jakimś woreczkiem- ale jak się obudziłam to bardzo bolał mnie brzuch i żołądek ( nie jadłam spokojnie ze 4 h przed snem więc nie wiem skąd ten żołądek). Wpadłam w małą panikę. Robiłam jakieś akrobacje w łóżku by mi ten ból jakoś zelżał. Udało się. Rano podbrzusze znowu twarde, bolesne. Wzięłam 2 nospy zwykłe i w przeszło.
Ja pierdziele i już mam powód do zamartwiania się :-(

ASIA
no to z pewnością najadłaś się strachu. To cud, że wszystko tak bez żadnych komplikacji się obyło. Jedna z naszych grudniowych mam- Lenka_R ma również sporą torbiel na jajniku, o której dowiedziała się dopiero w ciąży. Myślę, że jak już skończy się jej sesja z chęcią pogadałaby z Tobą na ten temat.

Myangel
dziś mąż szukając pewnie informacji o moim bólu brzucha znalazł coś takiego że już w I trymestrze rozrastająca się macica uciska sąsiednie narządy, w tym może doprowadzić do właśnie zapalenia wyrostka lub bólów w jego okolicy.
Ale dobrze że już jesteś w domciu- bo nie ma to jak w domciu! Przynajmniej troszkę odpoczęłaś. No i gratulacje dla małżonka za ekstra opiekę nad córcią!!!!!

Ja to właśnie tego się boję że jakby nie daj boże przyszło mi pójść do szpitala to kto zajmie się Olkiem. :( Wiem że mąż sobie by spokojnie poradził, ale musi chodzić do pracy. Moi rodzice też pracują. Może prababcia? Kurczę muszę już teraz na wszelki wypadek uzgodnić co trzeba z mężem i rodzicami. Żeby się p0otem nie stresować niepotrzebnie.

Witam;)
Boję sie powiedzieć tak wcześnie ale dzis już chyba troszku lepiej....już nie czuję tego bólu, ale nospę wezmę na wszelki wypadek i popijam cherbatkę z żurawiny.
mamolka możliwe że to te bóle rozrastające, ja wczoraj się strasznie męczyłam, leżałam bardzo dużo. Dziś juz mi tak nawet na pęcherz nie ciśnie jak wczoraj.
Dziś sie ważyłam i nic mi nie przybyło, waga stoi w miejscu i ani drgnie.Także git;) byle tak do poniedziałku bo moja położna pamiętam opieprzała za zbytni przyrost wagi...

No własnie Wiolcia jak Ty sie czujesz w tym II trymestrze?:)

reklama
hej

ja tylko na chwilke nie wiem czy dzis dluzej posiedze na bb bo jakos zmeczona jestem spac mi sie cche i spac nie moge wiec bede lezec sobie

myangel dobrze ze wsio ok jest juz :)

sarka no jak sikasz co chwile i po troche to ja tak mam.. niestety mam zapaleniepecherza i tez czasem mam takie skurcze tzn wczoraj mialam i to pecherz kurcze byl bo wlasnie malo sikam auczucie jakbym miala ful pecherz. wczoraj wypilam ten antybiotyk.. bede sie bala teraz czy nie zaszkodzil maluchowi do 2 czerwca bbrrr we wrorek ide na wyniki zmoczu i mam nadzieje z epomoglo a do tego pije sok z zurawiny z woda i z cytryna. musze powiedzie ze jakw nocy wstawalam 4 razy z tym pecherzem to wzielam na noc ten lek i wstalam tylko 1 x w nocy jupiii :)

mamolka no ja juz tez mam powod do zamartwiania sie ;) po tym a ntybiotyku ... napewno bedzie dobrzemusi byc !!! no io ta glowka ...

a cod o inspekcjibo byl tomek wzoraj i w sumie przyszedl bo musial z nami pogadac bo musi odwyzszyc nam czynsz na szczescie tylko o 80 zl i dzisiaj dalam mu znac ze zostajemy :) na ta obita napete tzn pogryziona ale zalatana w przedsionku musze si epochwalic ze ladnie zalatalam powiedzielismy ze obilismy ale zakleilismy to chlopak normalnie powiedzial no spokojnie przeciez jak sie tyle mieszka to nie sposob czegos przypadkiem nie zniszczyc wiec looz i mamy sie nie martwic i fajnie ze naprawilismy :) dobrze ze tej dziury nie widac zza szafki :p ale i tak bysmy nei znalezli mieszkania tak taniego w centrum za takie pieniadze. jakby powiedzial z 150-200 zl to moznabyloby sie zastanowic a tak to looz :0)

ide zjesc cos pewnie pomeczyc sie mdlosciami i pospac

pewnie wpadne jeszcze w poludnie buziole i milego weekendu dziewycznki :)

Do góry