reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Sarka wszystko co zawiera zurawine powinnas teraz jeść - dżem z zurawiny, suszona zurawinę, herbatę (tylko sprawdź na opakowaniu ile jest % żurawiny) i dużo pij. Polecają wodę z cytryną do picia. im więcej pijesz, szybciej biegasz do wc i wypłukujesz bakterie.

reklama
A jescze dzis mąz odebrał mi wyniki moczu ale to mi teraz nic nie powie bo one robione były już 12.05...ale jest też tam cos nieteges, np:
nabłonki płaskie - pojedyńcze wpolu widzenia
leukocyty - obecne w polu widzenia w ilości O-1
składniki mineralne: kryształy, szczawiany wapnia-nieliczne w polu widzenia
bakterie-nieliczne w polu widzenia
.......może to wszystko to już był "przedsmak", a teraz wyniki byłby gorsze:dry:ja zwariuję do poniedziałku:shocked2:
Ale też nie zastosowałam się do tej instrukcji która tu ostatnio wkleiłyście - co nalezy zrobić przed pobraniem moczu do badania,,,

missiiss pisałaś że Ty nie odczuwałas tego zapalenia a stwiedził je lakarz...ale jak skoro sie nie uskrżałas na nic? przy badaniu wypatrzył że z pęcherzem jest cosnie tak?

Sarka miałam takie same wyniki co ty :tak: Wszystko w normie. Leukocytów nie miałam ale to pewnie tez nic złego. Bakterie mogą świadczyć o rozwijającym się zapaleniu pęcherza. Ja przed badaniem moczu miałam zapalenie pęcherza i mimo, że zdążyłam się wyleczyć to jeszcze były śladowe ilości bakterii.

Wiolcia i czym sie leczylaś?
czy to zapalenie jak tak teraz dwa dni nie bede leczyła oprócz żórawiny to nie zaszkodzi niuni?

Nie zaszkodzi, dbaj tylko o siebie żebyś się nie przeziębiła dodatkowo bo zapalenie pęcherza ma to do siebie że potrafi być baaardzo uciążliwe i baaardzo bolesne. Pij dużo i wygrzewaj się. Ja leczylam tak jak pisałam ci wyżej + brałam tabletki (można brać w ciąży) z żurawiny Lacto Lady.

zaraz wyśle męża do apteki, jeszcze raz wielkie dzięki!!! i już nie smęcę, buziak:*

sarka mi maz kupil 0,5 kg zurawiny suszonej i jem jak cukierki :-D na pewno nie zaszkodzi :-) poza tym jest slodka dosc, wiec prawie jak slodycze :-)

ja wlasnie jade po wyniki - wpadne jeszcze moze wieczorem heh

Ależ mnie ssie w żołądku aaauuu , jeść zaczynam już średnio co 4 godziny, niby jeszcze nie przytyłam nic, i nadal jestem poltora kilosa w plecy, ale przy jedzeniu z taką częstotliwością szybko nadrobię i jeszcze będę płakała że dupa rośnie. Jak tak dalej pójdzie to będę jadła co godzinę i mało będzie... Jeść by się jadło często, a kupa raz na 3 dni:[

ewwe - co 4 godziny? ja od wstania do jakiejs 17 to jem co 2-3 godziny, bo inaczej mam wrazenie ze zaraz zemdleje. cos czuje, ze w tej ciazy nie bedzie latwo z tyciem :no:

Witam:)
Znów wpadam na chwilkę, przywitać się i zmykam:(
Dosyc mam już tej nauki i w ogóle ostatnio kiepsko się czuję:(
Tęsknię za forum, za wsłuchiwaniem się w swoje ciało, bo ja teraz kompletnie na nic nie mam czasu;(
Życzę Wam kochane spokojnych dni, w zdrowiu,bez dolegliwości i bez deszczu! Postaram się po niedzieli juz częściej zaglądać.Buziaczki:*****

Lena - a my Ci zyczymy milej nauki i pomyslnych efektow - uwazaj na siebie ...

Sarka kochana a może ty masz zapalenie pęcherza?? Ból podbrzusza i częste oddawanie moczu by się zgadzało. Mimo wszystko nie masz czym martwić, takie bóle to chyba dopiero się zaczną ;)
U mnie juz po USG genetycznym, co opisałam w odpowiednim wątku. Dziewczyny wkraczam w II TRYMESTR!! :D:D:D:D

Wiolcia - gartuluje wkroczenia w II trymestr. jestes nasza pionierka ;-)

sarka - dopisuje sie do pozostalych, ze trzeba jesc duzo zurawiny na problemy moczowe

ja jutro mam od rana stres, bo ide z dzieckiem do nefrologa - ma znowy kiepskie wyniki posiewu :-( martwie sie ... trzymajcie kciuki!!!

reklama
a ja juz mam dosc bo kilka dni temu skonczylam antybiotyki na infekcje moczowe i zas dzisiaj musze zaczac brac, niestety pelno bakterii.szkoda gadac.

Do góry