reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Asja - ja jednak chyba wolę czekoladę :-)

Sarka - chciałam Ewę pocieszyć ;-) A wino było całkiem całkiem - wyrób własny małżona - tylko trochę za ciężkie na taką pogodę. Jak są upały, uwielbiam białe wytrawne winko z kupą lodu. A normalnie pijam czerwone wytrawne, najbardziej lubię południowoamerykańskie.

reklama
Mamolka no wiem, ze musze się przejśc...Ale dzięki :-)U nas wrzody i nadkwasota żołądka są rodzinne a do tego ja sobie strasznie zniszyłam żołądek lekami i zawsze mam takie problemy własnie na wiosne!!! No i nieststy mam stwierdzoną nerwice żołądka..Tylko ja sie koszmarnie boje isc bo się boje , że mi to cos na r wynajdzie :-( Wiem głupia jestem bo to wyglada własnie na ta bakterie albo wrzody, dostałabym leki i po sprawie ale...Jej boje sie :-(

Mamolka no wiem, ze musze się przejśc...Ale dzięki :-)U nas wrzody i nadkwasota żołądka są rodzinne a do tego ja sobie strasznie zniszyłam żołądek lekami i zawsze mam takie problemy własnie na wiosne!!! No i nieststy mam stwierdzoną nerwice żołądka..Tylko ja sie koszmarnie boje isc bo się boje , że mi to cos na r wynajdzie :-( Wiem głupia jestem bo to wyglada własnie na ta bakterie albo wrzody, dostałabym leki i po sprawie ale...Jej boje sie :-(

idź idź - moja mama bała się iść tak jak ty- ranigast żarła garściami- i co?- Dostała antybiotyk jakieś tam piguły i po miesiącu mówi że tak dobrze się do 15 lat nie czuła!
A bała się usłyszeć że coś się dzieje, wszystko widziała w czarnych barwach bo jej wujek przegrał z rakiem żołądka.

Dobry.
Wlasnie wrocilismy ze szpitala bo Jas jest caly obsypany.Jak sie okazalo-dobra diagnoze postawili w srode:tak:A mi sie ryczec chce bo Jas prawie nic nie je.Mam nadzieje ze to skutek choroby.Tyle ze goraczki juz nie ma to skad ten brak apetytu??:-(We wtorek wraca moj pediatra to sie do niego wybiore.
Bodzinka fajny lew na suwaczku:-DZartowalam:-DSuper zdjecie;-)

Dziewczynom raczkujacych maluchow polecam kaski ochronne specjalnie dla dzieci:tak:

jak Wy dajecie radę ogarnąć tyle tematów?
ja ledwo nadążam za wątkiem głównym
a teraz to już nawet i to nie
a jak wrócę do pracy to chyba tylko dam rady pisać
"żyję kiedyś dzieci mi urosną i będę miała minutę dla siebie :) i na BB"
ehhhhh

choć pogoda fajna bo 23 st. czyli ani zimno ani upał
słońca tez tyle ile trzeba
żyć nie umierać
a własnie odkryłam że 24 czerwca jedziemy nad morze!!! huuura

sarka- asjaaszerokiej drogi !

Bodzinka- ostatnio narzekasz na mdłości zawroty głowy bóle żołądka- radziłabym ci udać się do gastrologa. Przed ciąża miałam identycznie- rano strasznie bolał mnie żołądek, mdliło mnie, miałam zawroty głowy- nawet robiłam test ciążowy bo myślałam że może zaliczyliśmy wpadkę. Dostałam jakieś leki, ale zaraz z w następnym cyklu zaciążyłam, ale wszystko zdążyło się troszkę się uspokoić. Teraz znowu mam problemy z żołądkiem- ale u nas w rodzinie to chyba w genach idzie i nie zawsze z happy endem ;/
Jest taka bakteria Helicobacter pylori która odpowiada w większości przypadków za te dolegliwości. W aptece dostępny jest test na obecność- ale mówi się że co trzecia osoba ma tą bakterię a nie u każdego wywołuje ona odczuwalne zmiany

z tego co wiem, to ważne jest, czy tę bakterię masz w żołądku. Ja robiłam ten test i wyszedł mi negatywny ( z krwi) a miesiąc temu na gastroskopii i przy pobraniu wycinka żołądka wyszło, że mam tych bakterii baardzo dużo. Stąd nocne i ranne bóle "głodowe" żołądka...

Sukces :) Pucolek zjadł rybę i wylizał miseczkę :) Właściwie można powiedzieć, że miał na obiad rybę z frytkami i surówką z marchewki (tzn. rybę, ziemniaka i marchew ;)).

A teraz wstawiłam do piekarnika rybę dla siebie. Męża nie ma i nie chce mi się gotować...:/ Buu... Jakbym sama mieszkała, to bym umarła z głodu...

Ktoś ma ochotę jutro do nas wpaść? Bo goście się "odpowiedzieli", a kupiłam już składniki na tiramisu i tartę czekoladową z gruszkami i nie wiem, kto mi teraz to zje ;)

reklama
ewa - ja bym chetnie przyszla, ale za daleko ;) wrzuc przepis na ta tarte z gruszkami na kulinarne, bo mam gosci w niedziele :)

ja sie wlasnie szykuje na piknik rodzinny, bo dzis w przedszkolu mamy. tylko pogoda malo piknikowa, bo niebo zachmurzone i pewnie popada. dobrze, ze to blisko nas, to najwyzej ktores z nas wroci z Alicja do domu, a drugie zostanie

Do góry