reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Moi rodzice też mają jedną kartę i często mama ma problem, żeby nią zapłacić, wiec bezpieczniej iść razem.

Gwiazdeczka - tulaski. Dla babci lepiej, że już nie cierpi. A synek niedługo wyzdrowieje i wszystko będzie dobrze.

reklama
czesc dziewczyny ja tylko na chwile pzryszlam napisac co u nas slychac, a wiec mam bardzo ciezki okres
w sobote zmarla mi babcia a w dzien moich i jej urodzin czyli wczoraj odbyl sie pogrzeb
co do wysypki Wojtusia ktora trwa juz 3 tyg okazalo sie ze najprawdopodobniej jest to skaza bialkowa od 2 dni jestesmy na mleko z apteki i juz jest poprawa niestety wczoraj w nocy maly dostal goraczki 38,5 a dzis jeszcze towarzyszy nam biegunka bylismy u lekarza i wszystko jest ok tzn gardlo czyste plucka, oskrzela, uszka itp wiec najprawdopodbniej to jakis wirus typu grypa zoladkowa - maly placze nonstop i wogole nie chce ani jesc ani spac jestem juz psychicznie wykonczona :-(

gwiazdeczka- strasznie mi przykro :( tulam mocno.

za Wojtusia też trzymam kciuki aby szybciutko z tego wylazł- okropne są te jelitówki! no i uważajcie na siebie!

co do skazy- dobrze że te mleka są na receptę bo wychodzi czasami taniej niż za zwykłe mm, poszukajcie dobrej apteki bo czasami między jedną a drugą apteką dwa kroki dalej cena za puszkę może się różnić o kilka złotych. Przy jednej puszcze ok przebolejesz te 5 zł ale przy 5 puszkach to już mała kwota się robi. Teraz jak już wiesz że to skaza to szybko się przestawicie- będzie dobrze!
Poszukaj stron z przepisami dla skazowców ( kiedyś w okolicach chyba świąt ewa gdzieś dla cwietki taką wynalazła)

mamolka no ja akurat kupuje pod lwem tak jest najtaniej cena 11,50 a w niektorych aptekach dobija nawet 20 zł straszne roznice maja. no walsnie u nas ta skaza to jakas taka dziwna bo maly jak skonczyl 1,5 miesiaca to tez dostal wysypki ale tylko na twarzy i stosowlaismy ok 3 miesiecy te mleko a potem przeslismy na zwykle najpierw ha a potem juz calkiem normalne i calkiem ladnie go przyjał az tu nagle po miesiacu znow alergia i byc tu człowieku mądry ;/

mamolka no ja akurat kupuje pod lwem tak jest najtaniej cena 11,50 a w niektorych aptekach dobija nawet 20 zł straszne roznice maja. no walsnie u nas ta skaza to jakas taka dziwna bo maly jak skonczyl 1,5 miesiaca to tez dostal wysypki ale tylko na twarzy i stosowlaismy ok 3 miesiecy te mleko a potem przeslismy na zwykle najpierw ha a potem juz calkiem normalne i calkiem ladnie go przyjał az tu nagle po miesiacu znow alergia i byc tu człowieku mądry ;/

może to nie skaza tylko alergia a teraz wyszło uczulenie krzyżowe po wprowadzeniu niektórych składników, ale jestem za krótka w tym temacie - więc może źle mówię i kombinuję Alergia

nie mam juz pojecia ale wiem jedno wysypka znika i akurat jak wprowadzilam mleko z apteki, lekarka kazala znow pelne 3 miesiace go stosowac pozniej znow powolutku probowac go zmienic ale jak juz o tym pomysle to ciarki mnie przechodza

Gwaizdeczka - z własnego doświadczenia wiem, że skaza to najczęstsza diagnoza stawiana przez pediatrów. Nam każdy pediatra mówił - skaza i azs. Dopiero dermatolog dziecięcy (wizyta prywatna oczywiście) stwierdził, że to łojotokowe zapalenie skóry i trzeba to przeczekać i smarować co jakiś czas maścią. Ale pediatrzy dalej się upierają, że to na pewno skaza i na pewno Idę swędzi i kazali przejść na Bebilon Pepti i kąpać w Emolium. Tak, jak myślałam - nic nie pomaga.
Więc na wszelki wypadek może lepiej poszukać dobrego lekarza - jakiegoś alergologa lub dermatologa.

cwietka ja wlasnie mam wizyte prywatna u alergologa ale dopiero za tydzien i wydaje mi sie ze do tego czasu wysypka zniknie patrzac jak sie "zmniejszyla" po 2 dniach wiec nie wiem czy ma sens pojscie na ta wizyte jak juz nie bedzie wysypki
wiecie kiedy mozna przeprowadzac testy alergiczne ?
ja sama jestem alergikiem ale akurat nie na zadne pokarmy tylko na trawe i pierze

najbardziej wiarygodne są testy skórne , ale one dopiero po 3 r.ż. , wcześniej możesz zrobić z krwi IgE całkowite i IgE specyficzne ( czyli na różne alergeny), jeżeli zrobisz prywatnie to popytaj się w laboratorium czy są może pakiety kilku najpopularniejszych alergenów, np 20 ( u mnie kosztowało takie coś 1,5 roku temu ok 121 zł jak dobrze pamiętam. Nie wyszło nic konkretnego ale pani alergolog powiedziała że tak też może się zdarzyć

reklama
Gwiazdeczka Przykro mi :-((( [*]

Jeśli chodzi o malucha to może biegunka i temperatura jest wynikiem wychodzących zębów?Mojej siostry syn miał ostre biegunki przy ząbkowaniu :-/

Do góry