reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
cześć
A jak czekałam na wynik testu, to wysiadł prąd w bloku ;) Dopiero przed chwilą wrócił ;)
Ewa, to pewnie Ty w takim napięciu czekałaś, że zasilanie padło, hehe
Ale mam widoki przez okno:crazy:. Koparki, spychacze, ciężarówki, tiry, hałdy piachu, wielka dziura, fruwające wszędobylskie kulki styropianu i ogólnie jedna wielka rozpierducha:angry:!!!!!!!! Kurzy się przez to niemiłosiernie! Rośliny są siwe a nie zielone o meblach nie wspominając:no:. No i ten hałas!
współczuję!!! nas w czerwcu minie rok jak ulicę przebudowują i nieraz nam szyby drżały:crazy:

Ainah - nie martw się! jakie szczęście, że zaufałaś intuicji a nie zdałaś się na zdanie lekarzy. My córeczkę też rehabilitowaliśmy i nie było wcale tak źle!!! ale jak się dowiedziałam, że jednak konieczna będzie rehabilitacja to oczywiście dół czarny - wiadomo, to nieuniknione:no:

Lwiczka - super, super:tak:

My dziś z Maciusiem byliśmy w preluksacyjnej -już ostatni raz, wszystko dobrze, akle się cieszę:-)
Zaraz potem mąż podwiózł mnie do lekarza - a tu opóźnienie okropne - bo jakaś babka siedziała w gabinecie 45 min. Hmm, tyle, że to nie była pacjentka, tylko jakaś przedstawicielka, wyszła cała uśmiechnięta, pacjenci zabijają ją wzrokiem, a ta nic - i idzie do następnej lekarki.
Wina lekarki, bo po co tyle pozwoliła jej siedzieć w gabinecie!! a dla pacjentów to oczywiście czasu nie ma:wściekła/y: w każdym razie badanie dna oka mogę zrobić dopiero za jakieś pół roku, bo miałam w grudniu (i wtedy wyszły zmiany ) Dobrze chociaż, że zleciła EKG i że wyszło dobre. Dostałam leki, które należy brać w razie takiego skoku ciśnienia, jeśli sytuacja będzie się powtarzać, to dostanę leki już na stałe. Oczywiście w gabinecie ciśnienie takie, że szok:( teraz takie sobie ok145/80-85.:no::no: ale to i tak niskie w porównaniu do wczorajszego!!!:((((( (179/104) no i najbardziej mnie zaniepokoiły zaburzenia widzenia:no:

asjaa do której preluksacyjnej chodzisz/ chodziłaś? z tym ciśnieniem to nie żarty, na pewno od tego ci wzrok zaszalał, może jak wyrównasz ciśnienie to i wzrok nie będzie tak szalał?
moja niuńka szaleje na macie, nogami odbija się tak że zaraz chyba sąsiad przyjdzie pytając kto tak młotkiem w podłogę wali...
no to idę dołączę do niej
miłego weekendu!

wrublik - do poradni w szpitalu dziecięcym.
Wzrok już ok, zaszalał przy tym wczorajszym skoku. Chciałabym, żeby wszystko było ok, choć przyznam, że perspektywa brania leków już do końca życia smuci mnie:no: ale cóż, jeśli trzeba będzie to się do tego dostosuję i tyle.

ej ja już jestem wpisana do tych co zdani na leki na całe życie - nie jest tak strasznie, dla swoich dziatek chcę być zdrowa i kciuki trzymam byś albo szybciutko wyzdrowiała i nie musiała leków brać, albo wszystko poszłoby nie tak strasznie jak na to wygląda
ja też do tej poradni chodzę i jedziemy w poniedziałek, też bym baaaardzo chciała oby już ostatni raz
Anulkę chyba rozkłada, śpi od 14.30 niby przytuliła się na chwilę a zasnęła na długo, od samego kataru który ją od rana męczył to chyba tak by nie spała, jak się zbudzi muszę jej chyba bioaron podać

Rany, ja nie wiem co sie dzieje ale jestem tak spuchnieta ze wygladam jakbym byla w 3 mies ciazy:szok:A w brzuchu mnie tak rozpiera ze nawet nie moge sie na nim polozyc:eek:
Cholewcia przeciez biore tabsy:eek:

Hejo:)

godzina kąpaniowa więc pusto....

Moja nuna padła dziś szybko, a ze się na dodatek pofajdoliła doszczętnie przy jedzeniu deserku to przyspieszyliśmy kąpanie, śpi ale bez jedzenia bo za wcześnie było na kolację:/ ale mam juz gotowa w podgrzewaczu, może zaraz uda mi się ją przez sen nakarmić...

asja straszne to co piszesz z tym cisnieniem, ja tam bym się przed lekami nie broniła, cóż - ja trzeba to trzeba lepsze to niż strach i niepewność:/ ponoć właśnie nadciśnienia sie nie czuje chyba że już jest właśnie porządnie wysokie....:/
No i super że bioderka zdrowiutkie:)

ewa obawiam się że Twój organizm może sobie jeszcze troche powariowac zanim to wszystko tam wróci do normy, bo niby sobie okres tam już był ale na drugi możesz sobie poczekać....:/ nie mówie że tak będzie -nie ale może byc....u mnie drugi był prawie po 40 dniach...a Ty jeszcze karmisz to organizm bardziej szaleje...
więc Ty się z tą abstynencja lepiej zastanów hehe

mamolka o jejku a nie nie moge zdzierżyć tej dziewczyny i w ogóle jej spiewania wrrr hehe,

ja z polskich artystów bardzo cenię Piasecznego, uwielbiam jego piosenki, sa piękne w w słowach i w muzyce....
ostatnio juz dłuuugiego czasu umiłowana YouTube - ‪Andrzej Piaseczny - Chodz, przytul, przebacz‬‏
zresztą wszystkie ma cudne:)

słyszałayście o M. Dydek? :((( była w 4 mies. z trzecim dzieckiem..... :(((

Ostatnia edycja:
asia a może to wynik diety. Nieregularne jedzenie i problem gotowy. jeżeli to sprawy jelitowe to esspumisan i jakies probiotyki powinny pomóc, no i dietka - lekkostrawna, bogatoresztkowa.

albo to skutek uboczny brania tabsów i zatrzymania wody

asjaa- aż ciary przechodzą po plecech jak piszesz co się dzieje jak ci ciśnienie skoczy- że też lekarze tak spokojnie do tego podchodzą ;/

wrublik- oby nie choróbsko- dzieci są wtedy nie do wytrzymania ;/

a mówiłam wam że mojemu kochanemu syneczkowi włączyła się zazdrość? Czasami muszę chronić Mikołaja jak on z zaciśniętymi ząbkami chce go przytulać, skacze ko0ło niego, ostatnio na nim SIADA!!! zaczyna płakać o byle co, bić ;/ m a s k r a

oho burza idzie ;/

Hejo:)

godzina kąpaniowa więc pusto....

Moja nuna padła dziś szybko, a ze się na dodatek pofajdoliła doszczętnie przy jedzeniu deserku to przyspieszyliśmy kąpanie, śpi ale bez jedzenia bo za wcześnie było na kolację:/ ale mam juz gotowa w podgrzewaczu, może zaraz uda mi się ją przez sen nakarmić...

asja straszne to co piszesz z tym cisnieniem, ja tam bym się przed lekami nie broniła, cóż - ja trzeba to trzeba lepsze to niż strach i niepewność:/ ponoć właśnie nadciśnienia sie nie czuje chyba że już jest właśnie porządnie wysokie....:/
No i super że bioderka zdrowiutkie:)

ewa obawiam się że Twój organizm może sobie jeszcze troche powariowac zanim to wszystko tam wróci do normy, bo niby sobie okres tam już był ale na drugi możesz sobie poczekać....:/ nie mówie że tak będzie -nie ale może byc....u mnie drugi był prawie po 40 dniach...a Ty jeszcze karmisz to organizm bardziej szaleje...
więc Ty się z tą abstynencja lepiej zastanów hehe

mamolka o jejku a nie nie moge zdzierżyć tej dziewczyny i w ogóle jej spiewania wrrr hehe,

ja z polskich artystów bardzo cenię Piasecznego, uwielbiam jego piosenki, sa piękne w w słowach i w muzyce....
ostatnio juz dłuuugiego czasu umiłowana YouTube - ‪Andrzej Piaseczny - Chodz, przytul, przebacz‬‏
zresztą wszystkie ma cudne:)

słyszałayście o M. Dudek? :((( była w 4 mies. z trzecim dzieckiem..... :(((

dużo zależy od wspomnień- ja miło wspominam okres kiedy było pełno Dąbrowskiej w radiu, heheh towarzyszyła mi nawet w rozstaniu z jakims chłpakiem ..hahaha

co do Dydek to rano czytałam- straszne jak życie potrafi być .. nagle gasną dwa życia, dwoje sierot , straszne i ciężkie do wyobrażenia, przeciez ona dopiero co skończyła 37 lat![*]

reklama
Do góry