reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Na zgryz może wpłynąć kształt smoczka. Im mniejszy, węższy tym lepiej no i oczywiście jak długo dziecko go dostaje. Mati ma śliczne równe i zdrowe ząbki mimo tego, że miał smoczek.
Jeśli smoczek pomaga to uważam, że trzeba z tego wtedy korzystać.

reklama
Ewa ja właśnie z tego powodu nie chciałam dawać smoczka, także ze względu na zgryz. Mam spokojne dziecko, więc obyło się.

Też mam spokojne, ale mimo to po 3 miesiącu musiałam wprowadzić smoczek ;) Zaczęło się wtedy ząbkowanie (które trwa do dziś ;)) i wolałam, żeby Franek miał w buzi smoka niż kciuka. Poza tym zaczął wtedy więcej dostrzegać, więcej rzeczy go rozpraszało i nie mógł się wyciszyć, mimo że był bardzo śpiący.
Moim zdaniem te smoczki, które są teraz, już tak bardzo nie szkodzą. O ile oczywiście dziecko nie ma ich w buzi 24 h na dobę. A Franek smoka używa tylko do zasypiania. I to nie zawsze. Więc o jego zęby się nie boję.

Chociaż nie - wycofuję się. Ja nie mam spokojnego dziecka. To, że nie płacze i nie marudzi nie znaczy jeszcze, że jest spokojne ;)

sun
tak mnie zaciekawiłaś tym ryżem dla wróbli - gołębi, że.....
zapytałam wujka który ma hodowlę gołębi (tych na loty)
o wróblach nic nie wie, ale gołębie karmi się ryżem celowo! przed koszowaniem (zamknięcie w kosze aby wywieść do miejsca wylotu)
karmisz ryżem, dajesz pić, ryż pęcznieje i przez cała drogę do domu gołąb nie zatrzymuje się na picie bo ma brzuszek pełen wilgotnego spęczniałego ryżu!

więc chyba nie da się tak 'pozbyć' gołębi z balkonu :>

Kaja miała smoczek tylko do uśnięcia
odstawiła bez problemu i to że poszła do żłobka niczego nie zmieniło

Adaś ma smoczka do uśnięcia, czasem do uspokojenia a w 99% przypadków wpycham mu! smoka żeby nie pchał do buzi kciuka a z braku kciuka też i innych palców :(
nie wiem już jak go zrazić do palców a szczególnie lewego kciuka!
pediatra mi powiedziała, że 'na tym etapie to normalne' i że mu minie ' z czasem' ale kurna coś długo ZA DŁUGO ten etap trwa już!

Hejka!
Witamy się i my! Od razu widać, ze weekend się skończył - znów jest ruch na bb :-)

Gabi - to mnie zmartwiłaś. Już miałam nadzieję, że tanim sposobem pozbędę się tego psakudztwa z komina.

Elena - wow - co za pamięć. Ja z datami miałam wieczny problem, a jeszcze mi się uwidziało zdawać maturę z historii :-D

Sarka - kurczaki! u rodziców byłaś? mogłaś się odezwać! poszłybyśmy razem na te zakupy do Biedronki. A w której byłaś? tej koło ósemki? czy na starym zakrzowie?

Chciałam coś jeszcze, ale dzidziuś skwierczy. Zatem - na razie!

Hello
Wczorajsze wirusowate dolegliwości minęły,dzisiaj czuje się jak nowo narodzona,ale zaniepokojona tym że u Mikosia dzisiaj jest 4 dzień bez kupki,sok jabłkowy też nie pomógł :-(((

Tego ranka robiłam test ciążowy i na farta wypiłam jeszcze kawę. Nie piłam, bo byłam juz w ciąży, a teraz nie piję, bo karmię. Póki co pocieszam się Anatolem. Niestety bez mleka.

Aha.Ja piję 1-2 dziennie plus coca cola czasami,inaczej bym padła na pyszczek :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej

jejku strasznie boli mnie gardło :(((

tunia mi tez chyba hormony fiksuja i w zeszłym tygodniu az trzy osoby mi mówiły czy czasem w ciąży nie jestem:szok: senność, ale taka mega senność, bóle głowy, strasznie rozdrażnienie... ja jeszcze @ nie dostałam, więc może niebawem dostanę.

sarka moja Oli jest taka sama. Ja nie wiem, czy ona się wwą****e, czy nie, ale tak się wtula miedzy rękę, a pierś i tak mocno się wciska jakby się chowała przed światem i tak smiesznie przy tym sobie marudzi i tak lubi zasypiać najczęściej. Niestety też z nikim na dłużej nie zostanie. Płacze za mną i mnie to bardzo przeraża bo teraz mamy tą przeprowadzkę i ja będę musiała z kimś ją czasem zostawić , a nikt sobie z nią nie da rady...

Ostatnia edycja:
Mateusz był taki wtulający się we mnie. Wkładałam mu do łóżeczka do spania moją koszulkę, która pachniała mną i to pomogło.
Są jeszcze smoczki źle wpływające na zgryz. Np. te wieelki kulki. One mają inne zadanie za to.

:szok::szok:Dziewczyny ja mam to samo!!!! Poszlam wczoraj do koscioła i trafiłam na msze komunijna i nawet nie wchodziłam, poszłam na pózniejsza godzine bo bym zaslabła!! Czuje sie dokladnie czasem jak rok temu:szok:
Do tego mega leki i od placzu do złosci:eek: Sama mam siebie dośc:confused2:

reklama
Dobry
Jak tak czytam ile wasze dzieci jedza to moja faktycznie przesadza, nawet nic nie uleje po takiej porcji:szok:

Do góry