reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Hello
Wczorajsze wirusowate dolegliwości minęły,dzisiaj czuje się jak nowo narodzona,ale zaniepokojona tym że u Mikosia dzisiaj jest 4 dzień bez kupki,sok jabłkowy też nie pomógł :-(((

Aha.Ja piję 1-2 dziennie plus coca cola czasami,inaczej bym padła na pyszczek :-)
1. spróbuj surowe jabłuszko
sok z surowej marchwi
a jak już to nic nie da czopek glicerynowy może coś da
2.ja tez piję coca colę
kawy nie bo nigdy nie piłam

Tunia to ja się chętnie pogodą zamienię :-D bo tu właśnie dzisiaj może jest jakieś 17 stopni, lekki wiaterek i raz slońce, raz deszcz. w zasadzie jak na Irl to i tak nieźle. lato to mniej więcej właśnie do 20 st, tyle że niestety dosyć często pada. o wiele częściej niż w Polsce. a ja bym chciała takie ciepłe lato, kąpiele w jeziorku, spacerki z mlodym tylko w bodziaku itd. choć mąż i tak zapowiedział, że jakakolwiek by nie była pogoda to w jeziorze się tu wykąpie brrrr ja to na ocean może się skuszę, ale w jeziorze na pewno nie bo dno jest skaliste i zimne jak cholera. woda się w ogóle nie nagrzewa. w oceanie się zdarza, że z cieplym prądem przyjdzie w miarę ciepła woda - no porównywalna z naszym bałtykiem :-D ale żeby się wykąpać to jeszcze pogoda musi dopisać. rok temu w Polsce w maju lało, a tu było o dziwo po 30 stopni. teraz w Pl jest ładnie, a tu brzydko. tak więc ja czekam aż w polsce się ochłodzi to może cieplo do nas dotrze hehhe tu przy 30 stopniach to jest przyjemnie, nie czuć strasznego upalu bo jest wilgotny klimat i zawsze trochę wieje - jak to na wyspie. i taką pogodę bym chciała :-D ja jestem ciepłolubna.

Dzidzus czyta bb ze mną :-D

U mnie w domu fochy raczej nie występują. Jak nam coś nie gra to rozmawiamy, albo w żartobliwy sposób udzielamy sobie reprymendy. Nie ma sensu się na siebie obrażać, a już kilku dni z ciszą sobie nie wyobrazam - chyba by mi psychika siadła.
A od kiedy jest dzidzus to w ogóle zal by nam było czasu na obrazanie sie. Widujemy sie z małzonem ok 3 godziny dziennie - jak on wraca z pracy, to ja wychodze, wracam - kapiel Idy, usypianie i dopiero chwile mozemy pogadac, ale zaraz trzeba siadac do pracy, bo wieczór to jedyny czas, ze moge zajecia przygotowac.

witam
jejku Wy oduaczacie smoczków aja chyba zaczne uczyć bo mnie to budzenie Ali ciągłe wykończy. I pcha juz teraz całą rączke bidulka-moze memłanie smoka da jej ukojenie co?
szukałam na necie korzenia irysu ale cos nie widze a podobno dobry jest do memłania na ząbkowanie
sluchajcie mają jużWasze pociechy 1 kubeczkido picia?? jakie polecacie?

Yvona - tu masz EKO BABY Sklep - Ząbkowanie
u nas wieje jak zaraza, a mała pokasłuje - żeby tylko się mi nie rozchorowała bo co ja z nią zrobię na tej wystawie.
Ewa Ty chyba kupiłaś tą matę z puzzli (albo coś pokręciłam) no w każdym razie sprawdza się ona? i już się 'wyśmierdziała'?

Wczoraj Krzyśko jadł rosół na imprezie, bardzo mu smakował i nic mu nie było. Tabele żywieniowe tabelami ale ja mam swój rozum. (i tu może pojawić sie lawina negatywnych opini ;-))

E spoko,czemu miałby ktoś się czepiać?Każdy daje swojemu dziecku co chce i kiedy chce więc luzzz maleńka :* Pozdrowinka,fajnie że znalazłaś czas żeby polukać :-)

ja po wizycie u psychologa-z mala ok bardziej skupilysmy sie na synku;-)
ledwo siadlam i juz musze jechac kupic nowa szyne dla malej:baffled:

Yvona, ja nieodmiennie polecam kubek 360 stopni. Franek od razu załapał, o co chodzi i tylko z niego pije. Niekapek leży i się kurzy.

Sun, kupiłam. Na razie nie używam, ale mam zamiar nią "wyłożyć" kojec - bo chcemy kupić nie taki jak łóżeczko, ale same bramki ze szczebelkami. Zapach straciła mata po 2-3 tygodniach dopiero :/ Ale już jest ok. Tylko gdybym teraz kupowała, to nie patrzyłabym na cenę (ja kupiłam strasznie tanią) i kupiłabym coś droższego. I nie taką z cyferkami i wyjmowanymi elementami, ale jednokolorowe duże puzzle. Nie mogę tego teraz znaleźć, ale widziałam to niedawno na Allegro. Zresztą - może jeszcze je kupię, a tą matę oddam. Na razie czekamy na decyzję w sprawie pracy, bo jeśli się będziemy przeprowadzać, to wszystko się pozmienia...

reklama
U nas foch jest o to. że M nie poświęca nam czasu...strasznie mnie to wkurza..Bo po pracy komp, wieczorem komp, ewentualnie spi...Wiecznie zmeczony..Woli prowadzic pogaduszki na necie niż z nami wrrrrrrrrrrrr. Ja wiem, że ostatnio nie mam zbyt wiele polotu do rozmowy ale nawet nie próbuje i o to mam focha..Ale ja nie umiem długo sę wsciekac...Dośc szybko mi przechodzi bo zycie jest na to za krótkie a juz ciche dni to nie dal mnie ;-)

Do góry