Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
hej ja daje tylko znak ze zyje jak bede miala chwilke to zajrze na dluzej a teraz z Krzysiem na kolanach to ciężko
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witajcie,
Wczoraj byliśmy po dłuższej przerwie u rehabilitanta i ten ocenił Lenę, że super poprawa etc...Ja się nic nie odzywałam bo ostatnie 10 dni nie ćwiczyłam z nią bo pooglądałam w sieci jak się zachowują dzieciaczki w jej wieku i stwierdziłam że w niczym nie odbiega..Więc raczej nie będę z nią już ćwiczyć.
Elena - pytasz dlaczego Ida nie pójdzie do komunii? Bo nie była chrzczona. My oboje niewierzący i niepraktykujący, więc stwierdziliśmy, że decyzję o przystąpieniu do jakiegokolwiek kościoła mała podejmie sama, jak będzie dorosła. Boję się trochę, że będzie miała problemy w szkole, bo dzieci bywają złośliwe i okrutne, ale nie chcemy jej chrzcić tylko dlatego, że inni tak robią.
Tak, tylko u nas to troszkę bardziej skomplikowane bo skonsultowaliśmy to z innym lekarzem i ten stwierdził, że Lence nic nie jest. Dużo by opowiadać, ale jak nie będziemy ćwiczyć to Lenka jak będzie dorosła będzie odczuwała większy ból w odcinku lędźwiowym niż reszta ludzi. Więc ćwicząc z nią teraz dbamy o jej komfort życia w przyszłości. Tyle, że to można też robić innymi metodami- nie tylko Vojtą. Oza tym ośrodek do którego chodzimy ma wiele opinii, że naciąga ludzi...znam osobiście kilka osób, które wydały masę kasy a diagnoza specjalisty spoza tego ośrodka była odwrotna. Także ja do tego podchodzę nie tak śmiertelnie poważnie, po tym jak Lena spazmowała tylko jak ją rozbierałam....Bądź konsekwentna i ćwicz z dzieckiem. Skoro rehabilitant zalecił ćwiczenia do domu to należy je wykonywać.
Czemu nie chodzicie na NFZ ??? Ja nie mówię, żeby trzymać się Vojty, ale, żeby cwiczyć. Pomyślcie może o zajęciach terapeutycznych na basenie. Na kręgosłup basen dobra rzecz.