reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

witam się po weekendzie.
nadrobię was później jak maluch pozwoli. mąż przed chwilą pojechał :-( i teraz do świąt zostałam sama z Mikołajem. no a potem lecimyyyy... trochę się denerwuje jak to będzie. no i nerwowa jestem bo to dwa dni drogi i małż sam jedzie - no ale jakoś da rade. spakowaliśmy prawie wszystko i mam w domu tylko wózek i najpotrzebniejsze rzeczy, a reszta już w drodze do Irlandii :/
maluda domaga się zainteresowania więc chwilowo zmykam

reklama
witamy się i My;-)
Asjaa Hubiemu też jabłuszko nie podchodzi ;/ Dzisiaj też spróbuje dla smaku dać soczku. Pogoda nie zachęca do spacerów, ale chociaż na godzinkę trzeba wyjść, bo w domu to oszaleć można. No nic trzeba ruszyć tyłek i iść się ogarnąć, a potem jedziemy podpisać wyrok do banku! Trzymajcie kciuki!!!

Ewwe bardzo możliwe że to ząbki! u mnie też nic nie stuka bo trzonowce wyszły z boku od góry się jeszcze nie przebiły a kły jeszcze idą:/ I krzysio tez nie sypia po nocach przez nie! jak mu dam czopek Viburcol na noc to śpi od 21 do 6 :D Spróbuj z tym czopkiem to lek homeopatyczny więc nie zaszkodzisz mu. Tylko daj mu jeden na noc i nie przestrasz się jakby mial rano wodnista kupkę bo ten czopek jest w większości z rumianku ;)

Cristalrose mnie zachęcać nie musisz do tych kosmetyków juz lecę w poszukiwaniu na Allegro :D Szczerze mówiąc na kosmetyki dużo wydaje bo wolę dać więcej a mieć porządne niż takie byle co;/ Np zawsze kupuję bazy pod cienie z ArtDeco ale dzięki nic nawet po nocy mam idealny makijaż oczu :D
PS znalazłam fajne próbki za 2,70zł:
EDM EVERYDAY MINERALS podkład mineralny WSZYSTKIE (1540014848) - Aukcje internetowe Allegro
Przynajmnij łatwiej można tak sobie odcień dobrać:tak:

Ostatnia edycja:
Ewwe mój 8 kg waży :/ Krzyże zaczynają dokuczać heh

Ja też kawkowo piję rozpuszczalną z uwaga!!!.................. z BEBIKIEM hehehehe.Bo zapomniałam mleko kupić hiihih

Ja planowałam kupić sztuczne, bo straszne mam ciągoty do mleka. Nawet wpadłam, że swoje odciągne i wypije.

Jejku Sun tak mi przykro,dobrze że poszłaś do specjalisty a ta pediatra niech spier.................... pi................ głupia Tulkam moco Was :* Będzie dobrze &&&&&&&&&&&&&&&&

He, he normalnie Ciebie Renczysia nie poznaję. :-D

Tunia mówiłam, że Zuzia to modelka.

Mnie wczoraj sentyment wziął i poczytałam sobie opowieści z porodówek i resztę tematów.

cristal pewnie ze wiem kogo pytac;) dobrze ze rachunkow za porady nie wystawiasz...:D a o poleskiej firmie Pixie slyszalas?? tez podobno robia fajne te kosmetyki.
Nie znałam, ale właśnie się przyjrzałam....wiesz, te nie są stricte mineralne - raczej z minerałami, zerknęłam na skład: INCI: Mica, Silica, Sodium Stearyl Fumarate, Allantoin, Hydrogenated Lecithin, Sodium Hyaluronate, Tin Oxide, [+/- CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77947 (Zinc Oxide), CI 77492, CI 77491, CI 77499, CI 77007, CI 77288]
Tu jest za dużo rzeczy - powinien mieć tylko te wyróżnione (to jest skład EM, których używam), poza tym wychodzi drożej - bo w tej samej cenie co 5,5g EM sprzedają 3,5g i to w torebkach foliowych. Pędzelki wyglądają identycznie. Także polecałam EM - sprawdziłam na sobie:-)

Wiolcia - na początku ja też najpierw kilka próbek wzięłam, żeby odcień dobrać. Możesz też wejść sobie na stronę EM i tam pooglądać, bo są wszystkie. Co do bazy ArtDeco - potwierdzam -też jej używam, jest rewelacyjna:tak:

Ostatnia edycja:
Kciuk to najgorsza opcja jaka mozna zastosować:no: Po 1. chodzi o większe problemy ze zgryzem a po 2. smoczka wyrzucisz i dziecko się odzwyczai a kciuk?? Wystarczy, że nie będziesz patrzeć a dziecko będzie ssało kciuk i psuło sobie zgryz.

Potwierdzam. To pierwsza rzecz, którą nam powiedziała położna na wizycie. I miała rację. Mój starszy brat zaczął ssać kciuka po odstawieniu smoka (babcia go nauczyła ;)) i rodzice mieli z tym straszne problemy...

Ewa - też mam avent 0-6 już jest za mały, za to MAM 0-6 jest większy i uwielbia go. Juz kupiłam MAM 6m+, ale jeszcze trochę za duży.

Ja teraz chcę kupić Avent 3-6, ale nie wiem, czy się czymś różni... 6+ na razie nie kupuję, bo po 6 miesiącu będę chciała oduczać Franka powoli smoka. Jeden pewnie jeszcze się przyda, ale mam nadzieję, że będzie już ostatni ;)

Ja planowałam kupić sztuczne, bo straszne mam ciągoty do mleka. Nawet wpadłam, że swoje odciągne i wypije.

Nie polecam - strasznie słodkie ;)

My już po dzisiejszym obiadku - trochę się Frankowi godziny jedzenia poprzesuwały, bo za wcześniej wstał i stwierdziłam, że podam mu teraz marchewę i będę mieć z głowy ;) Wsunął pół słoiczka i zadowolony siedzi teraz i się oblizuje :) Jeszcze nie do końca obczaja, o co chodzi z łyżeczką, no ale to dopiero drugi raz :)

Ewa ja bardzo lubię słodkie. Teraz cierpię na brak, bo karmię, ale w ciąży jadłam bardzo dużo słodyczy.

Elena ja też podjadam Krzysiowe mm... cóż ono jest takie cuuudowne i baaardzo słodkie... Własciwie jesli się już raz spróbuje to potem ciężko przestać podjadać :)

reklama
Do góry