reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

HEj dziewczyny!
Powiem Wam, że dobrze, że tak późno spać chodzę - wczoraj ok. północy mój filodendron by spadł (tzn spadł, ale w ostatniej chwili go złapałam) bo już jest za ciężki i donica nie utrzymuje go, no i dzisiaj miałabym bałagan na pół pokoju , ziemię na jasnym dywanie, połamany kwiatek, pewnie jeszcze zerwany karnisz, podartą firankę etc, etc. NIe wspomnę jaki byłby rumor....

sluchajcie a tak z innej beczki-slyszałyscie a moze i uzywałyście kosmetyków mineralnych?? Cristalrose Ty sie znasz na tych składach chemicznych warto je stosowac? Ja sie przymierzałam do zakupu ale ceny nie są małe..
Yvona - Ty to masz nosa, wiesz kogo zapytać :-D Ja od ok. 3 lat stosuje mineralne do makijażu. Wyłącznie mineralne (oprócz mascary) czyli podkład, cienie (jako cień i róż) i korektor. REWELACJA!!!!!!!! Nie tylko jest lepszy efekt, mniej roboty, nakłada się błyskawicznie, odcieni jest multum, więc możesz dobrać idealny dla swojej cery, to jeszcze skończyły mi się wypryski. Te kosmetyki powstały dla osób po operacjach plastycznych, więc nie uczulają. Ja jestem zachwycona:-) Nigdy nie wrócę do smarowideł i innych zapychaczy porów:-D A cena? - pozornie drogo - trzeba zainwestować w pędzelek typu fat top, ale to jest na całe życie, więc te 50zł to jest nic. Natomiast kosmetyki wychodzą bardzo tanio, bo starczają na dłuuuuuuuuuugooooo. Mam 2 podkłady: jaśniejszy na zimę i nieco ciemniejszy na lato i ten jasny mam od 3 lat, a ten ciemny już 1 zużyłam teraz zaczęłam 2 opakowanie, które jeszcze z rok mi posłuży. One się nie psują, więc nie mają konserwantów - nie muszą. Tylko od czasu do czasu pędzelek trzeba umyć - najlepiej w propanolu, albo zwykłym alkoholu. Polecam firmę Everyday Minerals, z podkładów formuła intensive - najlepiej kryje, chyba że do cery tłustej - matte, albo semimatte, jest jeszcze glo - z lekkim połyskiem.

Asjaa - u nas twarda woda i tez miałam masakrę w czajniku, do czasu aż kupiłam britę - efekt - zero kamienia. Wcześniej miałam annę ze zwykłymi filtrami - nie polecam:no:

Ewa - też mam avent 0-6 już jest za mały, za to MAM 0-6 jest większy i uwielbia go. Juz kupiłam MAM 6m+, ale jeszcze trochę za duży.

Dziewczyny - jak to jest z wychowawczym? Myślałam, że nie jest płatny:confused:

reklama
kurcze Sun, współczuję i 3 mam kciuki że wszystko się ułoży. Ja bardzo się bałam/boję krzywicy u Boryska, bo strasznie zapaca poduszkę, w marcu u lekarza było ok, ale skoro u Twojego pediatry tez to może powinnam to pocenie skonsultować z neurologiem? nie wiem. Mamy devikap, kropelkę dziennie - a teraz witaminki D bedzie juz tylko coraz wiecej ze słońcem, wiec dawki nam lekarz nie zwiekrzył.

Wiolcia, ty już po pierwszym strzyzeniu Krzysia, a mój Borysek nadal łysy:) No i gratuluję pierwszych ząbków:) tak się zastanawiałam wczoraj że może Borysowi też idą że tak źle śpi w nocy, ale nawet nie wiem jak wyglądaja dziasla kiedy zabki zaczynają wychodzić.Stukałam łyżeczką, ale nie było dzwonienia, wiec moze to po prostu problemy brzuchowe, które już mnie wykańczają, bo ileż można dziecku podawac czopki?

dziewczyny ZASNĘŁA!!!

cristalrose z tego, co ja wiem to urlop wychowaczy jest płatny jeśli zarobki na osobę nie przekraczają iluś tam zł (koło 500) chyba

gwiazdeczka urlop wychowawczy to jest urlop i należy się TYLKO pracownikom. jeśli nie masz zatrudnienia to z tego, co ja wiem nie możesz na niego iść.

laski, ale poszalałyście z avatarami. Normalnie nie wiem kto jest kto...

dziewczyny ZASNĘŁA!!!

cristalrose z tego, co ja wiem to urlop wychowaczy jest płatny jeśli zarobki na osobę nie przekraczają iluś tam zł (koło 500) chyba

gwiazdeczka urlop wychowawczy to jest urlop i należy się TYLKO pracownikom. jeśli nie masz zatrudnienia to z tego, co ja wiem nie możesz na niego iść.

laski, ale poszalałyście z avatarami. Normalnie nie wiem kto jest kto...

504 zł na osobę

sun zobaczysz ze bedzie dobrze...
cristal pewnie ze wiem kogo pytac;) dobrze ze rachunkow za porady nie wystawiasz...:D a o poleskiej firmie Pixie slyszalas?? tez podobno robia fajne te kosmetyki.
U nas slonecznie ale wietrznie ale chyba wyjde troche sie przewietrzyc...

Ewwe witaj kochana. Mnie kregosłup tak nawala, że ide do ortopedy...A najmocniej w miejscu wkłucia...W nocy spac nie umiem...Koszmar.
Salomii kotleta albo kluski hi hi hi.
Yvonna ja od poczatku prałam w wersji senitive a teraz przeszłam na normalny proszek.
DZIEŃ DOBRYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY

no my teraz mamy vigantoletten 1000, to jest w tabletkach które rozpuszcze się w wodzie- tam jest 1000 j.m. wit D3
A główka jej się też pociła ale nie jakoś strasznie.

reklama
HEj dziewczyny!
Yvona - Ty to masz nosa, wiesz kogo zapytać :-D Ja od ok. 3 lat stosuje mineralne do makijażu. Wyłącznie mineralne (oprócz mascary) czyli podkład, cienie (jako cień i róż) i korektor. REWELACJA!!!!!!!! Nie tylko jest lepszy efekt, mniej roboty, nakłada się błyskawicznie, odcieni jest multum, więc możesz dobrać idealny dla swojej cery, to jeszcze skończyły mi się wypryski. Te kosmetyki powstały dla osób po operacjach plastycznych, więc nie uczulają. Ja jestem zachwycona:-) Nigdy nie wrócę do smarowideł i innych zapychaczy porów:-D A cena? - pozornie drogo - trzeba zainwestować w pędzelek typu fat top, ale to jest na całe życie, więc te 50zł to jest nic. Natomiast kosmetyki wychodzą bardzo tanio, bo starczają na dłuuuuuuuuuugooooo. Mam 2 podkłady: jaśniejszy na zimę i nieco ciemniejszy na lato i ten jasny mam od 3 lat, a ten ciemny już 1 zużyłam teraz zaczęłam 2 opakowanie, które jeszcze z rok mi posłuży. One się nie psują, więc nie mają konserwantów - nie muszą. Tylko od czasu do czasu pędzelek trzeba umyć - najlepiej w propanolu, albo zwykłym alkoholu. Polecam firmę Everyday Minerals, z podkładów formuła intensive - najlepiej kryje, chyba że do cery tłustej - matte, albo semimatte, jest jeszcze glo - z lekkim połyskiem.
o, juz zerkam na allegro w poszukiwaniu tych kosmetyków.
ja mam sucha cerę, w bonusie naczynkową, dodatkowo w promocji chyba mocno alergiczną. Ekstra.

wczoraj Maciuś zjadł troszkę tych jabłuszek, a dziś nie chciał:(( dałam rozcieńczony sok jabłkowy, nawet wypił. A jabłuszka chociaż ze 3 łyżeczki później spróbuje podać.

Do góry