reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

witam :0
mam takie pytanie czy ktoras sie orientuje jakie trzeba miec dokumenty na urlop wychowawczy ? mi juz umowa z pracy wygasla i niesttey nie jest przedluzona na wyplacanie wychowawczego sie nie zalapie ale chce chociaz miec ciągłość pracy, mysle ze zaniedlugo jak skoncze studio to cos znajde no ale jak narazie lipa to przynajmniej z tego chce skorzystac

gwiazdeczko by otrzymać urlop wychowawczy powinnaś być zatrudniona, z tego co słyszałam nawet zasiłek bezrobotnego trudno na tym etapie otrzymać

reklama
witam
mamy juz 4 miesiące wiec ide dzisiaj na zupkowe zakuy bo faktycznie teraz warzywa to takie sobie
pierzecie ubranka w proszkach dla dzieci?? Ja jeszcze wykanczam dziecięce ale juz więcej ich nie kupuje. Będę kupowac normalne proszkie wersje sensitive i dodatkowe płukanie nastawie wystarczy. Tym bardziej ze kilka rzeczy przypakiem juz uprałam i nic Ali ni ebyło
jeny ale ta moja Ala to na zmiane skrzeczy i krzyczy... Mąż si esmieje ze papuga normalnie jak zacznei skrzeczeć. A smieje sie głownie do meża w głos ja nie wiem... to nie sprawiedliwe. A jeszcze jak jest zrobie ten samolocik i leci na meza to sie aż zachodzi smiechem...
o a teraz sie pieknie nyna kciukiem i moze zasnie.
Sluchajcie na kupe naprawde polecam podac bobofen i lakcid w niej rozpuszczony... Kilka razy w ciagu dnia..

sluchajcie a tak z innej beczki-slyszałyscie a moze i uzywałyście kosmetyków mineralnych?? Cristalrose Ty sie znasz na tych składach chemicznych warto je stosowac? Ja sie przymierzałam do zakupu ale ceny nie są małe..

a i jeszcze jedno... hałasu wokół katastrofy smoleńskiej mam dosc!!!!!!!

Wrublik - Pucek ma cały czas tego samego smoka. Ja już za nim nie nadążam ;) Chyba był za bardzo śpiący i intensywnie usiłował się uspokoić ssaniem ;) Poza tym gupek jeden łapie za uchwyt smoka, wyciąga go sobie, a potem próbuje włożyć i zazwyczaj wychodzi mu to jakoś bokiem albo krzywo, więc się wkurza ;) A wyjąć sobie z ręki nie da ;) No matołek...

Franek stwierdził ostatnio, że szkoda wiosny przesypiać i budzi się o 5.30... Niby tylko pół godziny wcześniej, a czuję się jakbym pół nocy nie spała ;) W ogóle średnio wyspałam się w weekend, mimo że budził się tylko raz na jedzenie. Chyba dlatego, że śpię strasznie czujnie, od kiedy Franek jest w drugim pokoju. Muszę się przyzwyczaić, bo nie mam czasu na odsypianie w dzień i jak tak dalej pójdzie, to będę chodzić na rzęsach ;)

O rany, ale sennie... Okropnie mi się nie chce pracować... Kakao na śniadanie wypiłam, bo myślałam, że mi doda energii, a tu kicha - jest jeszcze gorzej ;)

PS. Strasznie mu smok wypada z buzi - jest opcja, że jest za mały? To Avent 0-6 m...
sądzę że jest opcja że on jak Adaś nie bardzo smoczka :>
lepiej pierś albo kciuk

Adasiowi wypada najmniejszy smoczek! Jak potrzymam - tak docisnę to w końcu go zassie ale sam to macha językiem i wypycha smoka, jakby złapać nie umiał a pierś czy kciuk łapie w sekundę !!!

Marchewkę pijemy a dziś do marchewki dorzuciłam jabłko i wlałam do butli, ciekawe czy Adaś umie z butli pić? Się przekonamy jak wstanie :)

hej,
cześć Ewwe:-):-) Ty piszesz, że po tak długim czasie cieszysz się z netu, ja pamiętam, jak trzy dni mieliśmy awarie i ani tv, ani netu, oj się działo;-) a jak włączyli, to jaka radość:-D

Maciusiowi zagęszczam leciutko ostatnie mleko kleikiem, ale wcale nie śpi po tym dłużej, hmm wręcz przeciwnie:confused:
wczorajsze jabłko smakował z ciekawością, ale chyba język mu przeszkadzał:sorry2: jakoś nie mógł załapać.Jeszcze dziś i jutro jabłko, a potem marchweka:tak:o! zobaczcie - zawsze tak piszę marchweka, tzn marchewka - zawsze!!!:sorry2::-)

ja teraz odkamieniam czajnik (u nas to po protu masakra z tym kamieniem) i też zaraz kawkę zrobię.

zimno, buro i ponuro:no: ehh, ta wiosna..

Witajcie dziewczynki,
czuje sie jak stara baba:/ tak mnie nawala kregosłup, jakbym zamiast 6 kilowego syna, całe dnie nosiła 25-cio kilowe worki z ziemniakami.Jeszcze mi coś w kręgu ostatnio strzeliło jak leżałąm, że nie jestem w stanie sie schylić, a jak leże to ciezko mi oddychać, po za ty mnie muli od dnia porodu, pobolewa żołądek... stare baby być może czują się lepiej niż ja.W sumie tak źle to chyba się nigdy nie czułam.ide chyba pospać z małym, od 4-tej rano nie mogłam zasnąć - i to nie mój syn był przyczyną bo to była chyba najlepsza noc od dnia jego narodzin, ale moje boleści i złe sampoczucie.

reklama
puk puk:D
pamiętacie mnie jeszcze baby?
mam neta juhuuu - co prawda to pozyczony modem, zanim nam podciągną neta, ale jest:)

to spadam poczytac piąte przez dziesiąte co tam i jak tam:D:D::D:D:D

ehhh tęskno mi było bardzo za forum i za Wami:***

Pamiętamy, pamiętamy... Nawet już nie raz zastanawiałyśmy się co z Tobą.

Do góry