reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
oj sorki widzę, że jest już przepraszam za zamieszanie.
Jak się czujecie bo ja wciąż czuje brzuch na dole i wydaje mi się że więcej czuję niż przy 1 ciąży, tzn. jestem "bardziej uświadomiona" że coś się tam dzieje. Czy wy też czujecie, że brzuszki wam rosną??

firenka bo stres ma ogromne znaczenie. Stres podwyzsza poziom prolaktyny a wysoka prolaktyna blokuje owulacje. Ja przez stres 4 poprzednie cykle mialam bezowulacyjne...wystrczylo sie obrazis na termometr i wrzucic na luz i od razu sie udalo :)
magdarado tak szczerze to ja nic nie czuje....brzuch jeszcze nie rosnie :) Do mnie to dopiero niedawno zaczelo docierac ze naprawde jestem w ciazy :)

Witaj magdarado ! Fajnie że do nas dołączyłaś.

Ja również czuję się bardziej uświadomiona zmianami jakie we mnie zachodzą...ale czasami -- tak jakoś nie czuję się w ciąży. Z pierwszym dzieckiem to było wielkie HALOO Jestem W Ciąży! Może jak mnie mdłości dopadną to poczuję bardziej co to znaczy BYĆ w ciąży.:-) Brzuch mnie też tylko od czasu do czasu poboleje, to samo z piersiami, jem dużo- ale nie więcej jak przed ciążą. Ot przez większą część dnia czuję się normalnie i myślami jestem bardziej przy synku, niż przy dziecku w brzuchu.

Zaczynam się martwić o juniora- ostatnio śpi niespokojnie- budzi się z płaczem, dziś mi spał 1h! na ramieniu jak małe dziecko. Taka przytulanka się zrobił- tylko na rączki i na rączki.
ohooo chyrczy mi i ma katar-- temp podwyższona 37,7 :confused: :-( Nie lubię jak on choruje

firenka z tym seksem już tak bywa w ciąży- niektóre zamieniają się w wulkany seksu, inne stają się oziębłe. Dla partnera to z pewnością nie będzie łatwe. No, ale cóż sam przyłożył do tego rękę :p Dla mnie seks w pierwszej ciąży mógłby nie istnieć. A teraz zobaczymy- chyba będzie inaczej :) Tylko - w ciążę już nie zajdę a chyba będzie trzeba w gumiakach do łóżka chodzić..a fee

Mamolka ja tez przy 1 ciąży masakra i wielkie hallo:):) Strasznie wszystko przeżywałam i bałam się każdego kłucia i bólu:) Teraz wiem co mnie czeka i te wszystkie bóle brzucha to taka nasza uroda.
Mdłości na razie nie mam, nie mam też zachcianek, ograniczam jedzenie bo w pierwszej ciąży 20kg na plusie masakra. Teraz przy 170 ważę 58 (tyle samo co przed 1 ciążą) i mam nadzieję na 15 kg nie więcej, ale kto wie:):) Piersi mnie nie bolą bo moje dziecko 2 lata na cycu wyssało mnie doszczętnie wiec one jakieś takie flaczki 2 :)

Magdarado hehe z tymi cyckami to racja.. ja dałam radę tylko 9 miesięcy ( psychicznie nie dawałam już rady- wstawanie po 4-5 razy w nocy) Ale myślę, że to było wspaniałych 9 miesięcy. Jak zszedł mi pokarm - widok.... :angry:. Ale zaraz trochę przytyłam to mi w piersi poszło.. na szczęście.

Firenka ja lubię gumiaki tylko za jedną rzecz- jest "czysto". I jak typowy facet mogę się przekręcić na drugi bok i iść spać ..hehehe

firenka, agbar, Sunshine_Baby jakie macie terminy porodu? Pozwoliłam sobie was dopisać do naszej grudniówkowej listy i nie wiem gdzie was "wcisnąć" :p

Ostatnia edycja:
W pierwszej ciazy seksu mi sie wcale nie chcialo...nic a nic...oczywiscie nie odtracalam meza ale seks mogl nie istniec. Na samym poczatku to nawet nie moglam bo czulam dyskomfort..tak jakby puchlam i po fakcie i az bolalo....
Teraz wyglada to podobnie. Od momentu gdy dowiedzialam sie o ciezy seksilismy sie tylko raz (nie zebym miala na to ochote) i tez czulam dyskomfort juz po calym zdarzeniu..

Hmm może to że mnie bolało i piekło "PO" nie wskazywało wcale na stan zapalny- w końcu gin pobrał wymaz na cytologię.. hmm już sama zgłupiałam.

reklama
Do góry