reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Co u was?

U mnie beznadzieja. Dowiedziałam się dzisiaj, że mąż dostał awans i wyprowadzamy się do Anglii. Jestem okropnie wściekła ;/

reklama
Co u was?

U mnie beznadzieja. Dowiedziałam się dzisiaj, że mąż dostał awans i wyprowadzamy się do Anglii. Jestem okropnie wściekła ;/

Kurczę czekają cię zmiany - ale są tu mamy z uk i chyba nie jest tam tak źle? dom jest zawsze tam gdzie osoby, które kochasz. No i zawsze jesteśmy my :D Nie denerwuj się tam.

Nie martw się ja też jestem na granicy dwóch forów :) mam termin dzień po Tobie :)
no to co ja mam powiedzieć ;-) mam termin wyliczyłam kalkulatorem na 1.12 wiec wszystko moze sie zdarzyc :-D

To widzę, że ja jestem tu największa :) Przy wzroście 178 waże 78 kg. Wiem, że to za dużo, ale już teraz nie ma czasu na diety. Poprostu musze uważać żeby nie jeść za dwoje tylko dla dwojga :)
ja mam 173 cm i aktualnie 67 kg...o bozie jak to dziwinie mi się pisze ...przez oststni rok przytyłam 7 kg :) wyluzowałąm w pracy, mniej adrenaliny, mniej ćwiczeń i efekty:-D

Dzień dobry :-):-)

Święta święta i po świętach jak dobrze :-pbo były strasznie pracowite gdyż całe spędziliśmy u babci mojego męża:confused: a to dlatego że babcia w rozmowie telefonicznej przekazała mojej mamie że do niej nas nie puści bo tyle się napracowała i w ogóle takie tam ,a że moja mama jako bardzo ugodowy (uległym) człowiek powiedziała że się zgadza a mi że babcia jest osoba starsza i że to mogą być jej ostatnie święta więc powinniśmy jak najwięcej czasu z nią spędzać:dry: tylko ciekawe kiedy mam odwiedzić moich rodziców jak weekendy mam przez szkołę zajęte a na tygodniu robię teraz kurs:dry:
A jak już wyjeżdżaliśmy od babci to na pożegnanie powiedziała że wszystkie święta mamy u niej cale spędzać i nie ma żadnego jeżdżenia po rodzinie:wściekła/y: tym juz całkowicie przegięła:wściekła/y:
dlatego też w Święta Bożego Narodzenia spędzamy tu w domu:-p przecież nie będę tłuc się z takim maluszkiem 65km bo tak babcia chce:cool2:
a tak w ogole to nikt z rodziny p. nie wie, i nie prędko się dowie:cool:
olkale jak widać nie mam o tym zielonego pojęcia:zawstydzona/y:
no ja to też raczej nie mam pojęcia...tylko gdzieś wyczytałam, no i rozmawiałą ostatnio z kumpelą, mamauśką 8-miesięcznej Lenki, jaj gin też odradzał, ale farbowałą taką 10-minutową...też dziś kupiłam :) ;)

baska2243,Stefanka83,avani serdeczne Gratulacje dziewczyny:-):-):-):-)
nam sie udalo w 8 cyklu bo mam szczęście do 8;-) bo i prawko za tym razem zdałam:-D:-p

Co do wagi z jakiej startuję to wynosi ona 58kg przy 168cm wzrostu:tak: więc jak przybędzie mi jak ostatnio 12kg to będzie dobrze;-)
A przy mojej pierworodnej waga startowa to było 62 kg (waga końcowa 74kg) a ok 4 miesięcy po porodzie spadłam do 52 kg i tak utrzymywała się waga ponad rok a teraz to obżarstwo wychodzi :dry:
u Nas też 8 szczesliwa, też sie udało w 8 cyklu, zaraz po hsg ;)

agbar jak 7 tydzien to mama listopadowa bedziesz :)
olkale jakie te cwiczenia bedziesz w ciazy robila?? Bo ja tez chcetna :)
Joaska heheh tak sie cieszyl ze nie wytrzymal i wypeplal :)

kochana zaczęłam już dzisiaj, mam w domu orbiterka, więc spokojnym tempem (puls nie przkracza 110 uderzeń /min) z godzinę bede jeździła ( zamiast tego mozesz spacerek średnim tempem zrobić), jak się rozkręcę, tak za 2 tyg dołączę jeszcze ćw. na mięśnie ud i pośladków czyli przysiady w wąskim rozkroku, szerokim (plie), w wykroku i zakroku, no i w leżeniu na boku boczna strona ud, no i jak gin da zielone światło to skośne brzucha i Pilates bez mięśnia poprzecznego brzucha (tego którym wciagamy brzuch jak zapinamy rozporek) czyli mieśnie dna miednicy, ...tak by z godzinkę na ćwizenia dziennie poświęcić
Wybieram sie też an basen 2 razy w tyg po 45 min...

Ja się wzięłąm za studiowawanie i AWF kończę, zostały mi jeszcze 2 zjazdu w maju i we wrzesniu...muszę jakoś z wykłądowcami się dogadać an zaliczenia...by siatkówki czy noznej nie zaliczać :)

Dzień dobry

Ranny ptaszek się ze mnie zrobił i jak wcześniej z trudem wstawałam po 6 tak teraz czekam od 5 aż wszyscy wstaną. Za to w nocy śpię jak zając pod miedzą. Słyszę każde szurnięcie, sapnięcie, ciężko mi potem zasnąć---- a kot to mnie już doprowadza do szału. Dziś musiałam juniora do nas do łóżka wziąć bo rano kot postanowił akurat do jego pokoju się dostać i go obudził :baffled:

wczoraj zastanawialiśmy się z Ł. nad imionami dla dziecka :) nasze typy wrzucę na oddzielny wątek.

Kurcze same wysportowane szczuplutkie laseczki tu są. No aż kompleksów można się nabawić :rofl2:

KURCZE--- ALE MAM APETYT- ZJADŁABYM KONIA Z KOPYTAMI :) ooooj czarno widzę siebie za kilka miesięcy

Cicho dziś na forum

Ostatnia edycja:
hej laseczki :)
olkale kurcze fajne cwiczenia. Ja puki co robie 8 mminut na nogi...tak 2 x dziennie wiec razem 16 minut hehe
mamolka ja mam teraz apetyt na slodkie....no masakra...
Joaska kochana nie boj sie pyzrprowadzki :) Ja za M wyjechalam z 2 letnim dzieckiem....bylo mi ciezko bo czulam sie obco ale szybko sie zaklimatyzowalam. Tu jest naprawde lepiej niz w PL....przynajmniej ja tak mysle.
A do jakiego miasta sie wybieracie?? I kiedy??

Witam wszystkie grudnióweczki :):) W piątek zrobiłam teścik i wyszła kreseczka:) termin mam wg kalkulatora na 14 grudnia i chciałabym sie do was dołączyć. To moje 2 dzieciątko, pierwszy synem Adaś ma 2 latka i 8 miesięcy (jest z 29 lipca). Ja sama jestem z grudnia więc sentyment mam do tego miesiąca:) O tym, że jestem w ciąży w zasadzie wiedziałam już w tydzień po zapłodnieniu, to się czuje:) Czyż nie mam racji:):)

reklama
magdarado witaj wsrod grudniowek :)
Z Michalem tez wiedzialam ze bede w ciazy juz nastepnego dnia po zaplodnieniu hehe mialam takie przeczucie :)
Tym razem nie mialam i staralam sie nie myslec bo dlugo sie staralismy wiec nie chcialam sobie do glowy dobierac hehe

Do góry