reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witajcie dziewczyny, wszystko wskazuje na to, że będą grudniową pociechę miała:) Startowałam z wagą 53 kg na 164 cm wzrostu.
Na razie schudłam ze 2 kilo, ale mdłości nie mam, jem jak zwykle.Sama nie wiem, czy to normalne.

PS. Podpowiedzcie proszę, jak wstawić suwaczek?

reklama
Ja w ciąży bardzo spuchłam.
Ja sobie to liczę tak- u mnie 7,5 kg spadło po porodzie po niecałym tygodniu, po kolejnych 2 tygodniach zeszła woda i kolejnych 7-8 kg. Ostatnie 7 kg to sam tłuszczyk, który nabrałam w ciąży- tu potrzebowałam diety i wyrzeczeń przez kolejne 4 miesiące. Na szczęście karmiłam piersią i jakoś zleciało :)

Witajcie dziewczyny, wszystko wskazuje na to, że będą grudniową pociechę miała:) Startowałam z wagą 53 kg na 164 cm wzrostu.
Na razie schudłam ze 2 kilo, ale mdłości nie mam, jem jak zwykle.Sama nie wiem, czy to normalne.

PS. Podpowiedzcie proszę, jak wstawić suwaczek?

hejka sunshine gratuluję i witam w naszych skromnych forumowych progach.
Jeżeli chodzi o suwaczki to możesz je znaleźć np na suwaczki.com, waszslub.pl lub poprzez wyszukiwarkę. tworzysz suwaczek. Następnie wchodzisz w swoje ustawienia, wybierasz z "moje ustawienia" "Edytuj sygnaturę" i tam w puste miejsce wklejasz BBCode ( który otrzymasz po stworzeniu suwaczka). bierzesz zapisz i już. Mam nadzieję że ci dobrze wyjaśniłam.

mamolka na mnie karmienie piersia w zaden sposob nie dzialalo odchudzajaco.....do tego dieta bezbialkowa a i tak nic nie spadalo.....

ale mi się wielki suwaczek zrobił. Później to poprawię.

Avani ja jadłam wtedy bardzo dużo nabiału. Nie jadłam smażonego. Ze słodkości to tylko ciastka z maszyny. Ale o co mi chodzi- ostatnio byłam na diecie proteinowej i istota tej diety opiera się na dostarczaniu organizmowi dużej ilości białka, ale zero tłuszczów ( ew. do 4 %) i śladowych ilości węglowodanów. Bardzo ładnie się chudnie. Może coś w tym jest, że mi to ułatwiło gubienie kilogramów.

Dobry wieczór wszystkim paniom. Niektóre z Was mają wątpliwości, czy jestem grudniową mamą. Tak myślałam że będziecie miały wątpliwości. Pewnie by tak było, ale mam długie cykle, więc i dzieciątko powstało później niż u większości z Was. Termin sama obliczyłam na podstawie obserwacji cyklu. Mierzę temperaturę, więc wiem;)

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy:)

reklama
agbar Matka zawsze pewna jest :)

Nawet kilka postów wcześniej zauważyłyśmy, że termin porodu jest w dużej mierze uzależniony od długości cyklów. Długo się starałaś o ciążę?- bo z tego co wiem to przy takich długich cyklach wcale nie jest tak łatwo trafić w "te" dni. No i oczywiście kiedy masz termin?:happy2:

Do góry