reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witajcie dziewczyny, wszystko wskazuje na to, że będą grudniową pociechę miała:) Startowałam z wagą 53 kg na 164 cm wzrostu.
Na razie schudłam ze 2 kilo, ale mdłości nie mam, jem jak zwykle.Sama nie wiem, czy to normalne.

PS. Podpowiedzcie proszę, jak wstawić suwaczek?

reklama
Ja w ciąży bardzo spuchłam.
Ja sobie to liczę tak- u mnie 7,5 kg spadło po porodzie po niecałym tygodniu, po kolejnych 2 tygodniach zeszła woda i kolejnych 7-8 kg. Ostatnie 7 kg to sam tłuszczyk, który nabrałam w ciąży- tu potrzebowałam diety i wyrzeczeń przez kolejne 4 miesiące. Na szczęście karmiłam piersią i jakoś zleciało :)

Witajcie dziewczyny, wszystko wskazuje na to, że będą grudniową pociechę miała:) Startowałam z wagą 53 kg na 164 cm wzrostu.
Na razie schudłam ze 2 kilo, ale mdłości nie mam, jem jak zwykle.Sama nie wiem, czy to normalne.

PS. Podpowiedzcie proszę, jak wstawić suwaczek?

hejka sunshine gratuluję i witam w naszych skromnych forumowych progach.
Jeżeli chodzi o suwaczki to możesz je znaleźć np na suwaczki.com, waszslub.pl lub poprzez wyszukiwarkę. tworzysz suwaczek. Następnie wchodzisz w swoje ustawienia, wybierasz z "moje ustawienia" "Edytuj sygnaturę" i tam w puste miejsce wklejasz BBCode ( który otrzymasz po stworzeniu suwaczka). bierzesz zapisz i już. Mam nadzieję że ci dobrze wyjaśniłam.

mamolka na mnie karmienie piersia w zaden sposob nie dzialalo odchudzajaco.....do tego dieta bezbialkowa a i tak nic nie spadalo.....

ale mi się wielki suwaczek zrobił. Później to poprawię.

Avani ja jadłam wtedy bardzo dużo nabiału. Nie jadłam smażonego. Ze słodkości to tylko ciastka z maszyny. Ale o co mi chodzi- ostatnio byłam na diecie proteinowej i istota tej diety opiera się na dostarczaniu organizmowi dużej ilości białka, ale zero tłuszczów ( ew. do 4 %) i śladowych ilości węglowodanów. Bardzo ładnie się chudnie. Może coś w tym jest, że mi to ułatwiło gubienie kilogramów.

Dobry wieczór wszystkim paniom. Niektóre z Was mają wątpliwości, czy jestem grudniową mamą. Tak myślałam że będziecie miały wątpliwości. Pewnie by tak było, ale mam długie cykle, więc i dzieciątko powstało później niż u większości z Was. Termin sama obliczyłam na podstawie obserwacji cyklu. Mierzę temperaturę, więc wiem;)

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy:)

reklama
agbar Matka zawsze pewna jest :)

Nawet kilka postów wcześniej zauważyłyśmy, że termin porodu jest w dużej mierze uzależniony od długości cyklów. Długo się starałaś o ciążę?- bo z tego co wiem to przy takich długich cyklach wcale nie jest tak łatwo trafić w "te" dni. No i oczywiście kiedy masz termin?:happy2:

Do góry