reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

dzien dobry Grudnióweczki :tak:
Amanda oddelegowana do przedszkola a Martynka dziś naręczna co ją próbuje odłożyć to płacze aż mało z siebie nie wyjdzie a jak tylko ezme na rączki to cisza jak makiem zasiał jest:dry: więc za wiele w domu to dziś nie zrobię jak będę musiała tak cały dzień ją na tych rękach trzymac ale zawsze można palcami jednej ręki klikać po klawiaturze:-p
Chyba tak na nią ta pogoda za oknem wpłynęła....sypi śnieg z deszczem brrrr na samą myśl że za godzinę muszę wyjść po Ami dreszcze mnie z zimna przechodzą:baffled:

Też ostatnio teściowa zapytała się kiedy będziemy chrzcili bo żebyśmy za hucznej imprezy nie robili tylko najbliższą rodzinę zaprosili czyli chrzestnych ją i najmłodszego brata mojego P. a już moi rodzice to już być nie muszą bo po co ich nie potrzebnie fatygować :angry:

reklama
Hello
U nas noc poszczepienna minęła bardzo dobrze,gorączki nie ma i nie było,jedynie przespał wczoraj pól dnia i dopiero po 18s ię obudził i zaczął brykać i gadać jak należy a tak to spał i się przebudzał nie otwierając oczek na cycolenie.A tak się bałam jak on to zniesie.Planów na dziś nie ma,pogoda do dupy PADA! buuuuu ;(((

Hejka

kurka napisałam pół posta i mnie wylogowało:baffled:
no nic w skrócie.....moja Milcia jeszcze pięknie śpi, bałam się gorączki itp po szczepieniu ale na szczeście skończyło się na wczorajszym wieczornym marudzeniu, zasnęła ok 23 sama w łóżeczku spała do 3 zjadła cyca i o 7 się wierciła to sama ją przystawiłam i spi do teraz, ja wstałam o 10, nadal chora jestem, jak cos robię przy małej to w maseczce(karmienie nocne też), mam tylko nadzieję że jej nie sprzedam nic:/

Tunia to swietny pomysł z tym wyjazdem na wakacje do rodziców, ja bym na pewno pojechała:)
Widzisz ja kupuje Nan w puszcze ale HA(37zł 400gr) i on jest chyba droższy ale poki co wola dawać zapobiegawczo(Wiktor był alergikiem) ten Ha może po 3 mies spróbuje ze zwykłym, zresztą Mila w wiekszości jeszcze na piersi to mi tak tego mleka nie schodzi...ale cena super;)

Aluska ciesze się że u Was lepiej, nic tak nie dobija jak choroba dziecka a dziurki w serduszkach u dzieci to ponoć czesta przypadłość i naprawde z wiekiem nie ma śladu po dziurce, nie przejmuj się:*

ide zjeść śniadanie zanim mała wstanie;)
zaraz ma mnie tato odwiedzić a ja w piżamie ale nie chce małej w pokoju hałasować;P

ewa tez czekam na zakupy....z PiP;p

cwietka no niby tak... ale ja mam czajnik gdzie trzyma ustawiona temp wiec tylko zagotuje wczesniej i jak maly wola to wlewam do butelki wsypie mleko trzepie i juz :) no ale wiadomo przeciwcial to ono w sbie nie ma i to jest najwiekszy minus

tunia mi sie wlasnie konczy bolaca byla troche ale u mnie byla @ inna niz zawsze... tzn zaczela sie od razu mocnym krwawieniem i skonczyla sie nagle a wczesniej i rozkrecala i konczyla sie plamieniem. ale nie byla bolesna a myslalam ze bedzie taka po cc. tez sie zdziwilam bo tez mi bardzo mocno od razu zaczelo leciec wiec chyba norma bo juz po niej :)

ja sie dzisiaj zabieram za szydelkowanie juz zrobilam spodenki i pulowerek na chrzciny dla malego jak znajde czas to wkleje i sweterek ale rekaw musze dorobic. dzisiaj bede moze znow robic dla niego bo w sumie mielismy chrzcic w marcu i zrobilam marcowe ale za male bedzie w maju. albo sukieneczke jakas zrobie i sprzedam sie zobaczycz :)

cwietka ale pogoda u nas nie ?? masakra jakas... a ja dzisiaj mialas jchac do ciotki.. nie mam folii na wozek wiec lipa z reszta nie chce zeby w taa chlape mi sie dziecko zaziebilo...

Cześć grudnióweczki.

Ja dziś już po spacerku,zakupach.Mały teraz słodko śpiulka a ja muszę posprzątać i obiad zrobić dla Oliwki

Wy już o okresie a ja dopiero pare dni temu przestałam krwawić,gin mówił że to normalne w moim przypadku bo cały czas sączyło się z krwiaka którego mi wycinali po porodzie. Dopiero od paru dni wreszcie nic mnie nie boli i mogę normalnie siedzieć.

Właśnie mama dzwoniła że wpadnie do nas,znowu będę musiała ściemniać dobrze żeby nie wyszło na jaw jaka jest moja sytuacja małżeńska,mykam robić obiad i karpatkę do kawy jak mama wpadnie.

Ach dziewczyny jak słyszę o waszych teściach to dziękuję bogu że nie mam teściowej a teściu ma wszystko w d... ,wiem wstrętna jestem:-).

Zdrówka wszystkim chorowitkom:-D

U mnie miesiączki brak, ale jakoś mi jej nie brakuje ;-)

Dzidziol się obudził i nie chce spać, a na mnie prasowanie czeka.

Missiiss - no pogoda u nas, że tylko w łeb sobie strzelić.

witam
ja po wizycie u pediatry i niestety Ala ma antyba. Pediatra stwierdzila ze cos zapalnego sie zaczyna robic w oskrzelach wiec nie ma na co czekac... bidulka moja kochana
o i sie napisalam bo druga zaczyna marudzic-senna jest a spac nie chce isc co za potwór mały...

dzień dobry:-)

cristalrose (...)a co Ty o tej porze przy kompie robisz??:szok:
(...)w ogóle śmieszna, bo 2x300 kosztuje 20 zł, a puszka 800 g kosztuje 43 zł, więc chyba płaci się za tą puszkę...
Ja chodzę spać koło 1 niestety :dry:, moje dziecko ostatnio nie może załapać, że po kąpieli jest kolacja, a potem trzeba iść spać - wczoraj było usypianie od 22 do 00.40 :baffled:, to chyba ten skok - trochę opóźniony, bo jutro kończy 13 tyg.
I tak myślę, że u Twojej Zuzi może być to samo - opóźniony skok 5 tyg. albo przedwczesny 8 tyg.:confused:
A co do ceny mleka - ja kupuję w kauflandzie i tam jest najtaniej 350g za 12zł, 2x300 za 21zł
co do teściów to ja mam znów hit:-)
(...)DZIADKÓW NA CHRZCIE BYĆ NIE MUSI:wściekła/y::szok:
(...)najbardziej kocham moje małomiasteczkowe beskidzkie okolice i mój stuletni, zabytkowy rodzinny dom i już nie mogę się doczekać wielkanocy bo jedziemy...., a potem chętni po chrzcie w wakacje wróciłabym na chwilę z rodzicami do domu, w końcu nie pracuję to mogłabym im miesiąc na głowie w wakacje siedzieć, nie wiem tylko co C. na to powie...
To teściowie też niech nie przychodzą :dry:
Tunia, czy nie możesz teraz pojechać do rodziców? Albo zostać po świętach? Przecież nic Cię nie trzyma, mąż przeżyje 2-3 tyg., przynajmniej się wyśpi ;-), a Ty odpoczniesz psychicznie.
Ja tak zrobiłam -2 tyg. przed świętami pojechałam do mamy i zostałam do Nowego Roku. Naładowałam akumulatory i od razu baby blues się skończył:tak:. Co prawda mam rodziców zaledwie 50 km od Łodzi, więc jest mi łatwiej, ale 700km też bym pokonała - dla zdrowia psychicznego wszystko:-)
A mężowi wytłumacz, że tego potrzebujesz, a relacje między wami też się poprawią, jak wrócisz odprężona i ...stęskniona;-)

Aluśka - nie przejmuj się, to dość częste u niemowląt i w większości przypadków zarasta do roku, trzymam kciuki, żeby wszytko szybko się unormowało:tak:

Tunia no co masz zrobic hhhmmm wlozyc wielka podpaske :p:p prawde mowiac juz czas na @ a wszystkie kolezanki mowily ze wlasnie pierwsza po pologu byla baaardzoo obfita i taka znienacka czesto tez te co mialy wczesniej bolesne teraz tego bolu nie mialy wogole :) wiec nie lam sie i witaj w swiecie @ ponownie :D:D

kurcze mialam jeszcze pisac ale mala:O idziemy do lekarza na 15 z katarkiem i kaszelkiem

reklama
biszkopt pod murzynka upieczony, drugie ciasto w piekarniku, szarlotka już czeka na swoją kolej i zostaje tylko sernik i koniec pieczenia! :-D

a ja @ nie mam i też mi nie brakuje... ale mam pytanko - jak karmie to kiedy się go mogę spodziewać? :-D

Do góry