reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

cześć kobitki!
w Bydgoszczy też ponuro, ale jeszcze nie pada...
zaraz idę zaprowadzić synka do szkoły i zrobię jakieś małe zakupki.

missiiss, nie się nie martw (i tak wiem, że będziesz) ale tak jak już któraś napisała, na tym etapie są rozbieżności wynikające z genetyki, dokładnego etapu ciąży, którego nikt nie potrafi w 100% określić oraz nawet z samego pomiaru. Lekarzowi lekko zatrzęsie się ręka i już jest 2 mm + lub -.

wiolcia to widzę, że obie mamy ciężki dzień. Ja o 15.40 mam wizytę.
Straaasznie się boję, ale też jestem podekscytowana.

reklama
Missiiss ja miałam ten sam problem z wielkością bobasa. W 6 tygodniu odpowiadał na 6 tydzień ciąży, ale w kolejnym tygodniu też na 6 tydzień a teraz sama zobacz zamiast na 11 odpowiada prawie na 13 :)) Każda ciąża jest inna i maluszki różnie rosną. Naprawde nie martw się bo nie ma czym.
Olcia będziemy z Ogryzkiem trzymać ogromnie mocno kciuki za Was!! Będzie dobrze i baaardzo pozytywnie - sama zobaczysz :)

missiiss:) jeżeli twoja niunia wg OM czy USG powinnna być w 7,6-8 tyg i ma 1,5 cm to wszystko jest ok! moje dzicko w 8 tyg 5 dniu miało 2 cm, to biorąc pod uwagę twój przypadek i że dzidzia rośnie 1 mm dziennie w 8 tyg i 5 dniu twoja bedzie miała 25 mm, czyli tyle ile moja ma w 9 tyg i 2 dniu wg usg:) alez poplątałam:D

Ostatnia edycja:
3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty,
Wiolcia, nie denerwuj się, wiem że to nie przyjemne się rozbierać przed obcymi lekarzami, ale idz rozbierz się - niech cię tak wybadają ile wejdzie, byle by wyniki były dobre:)

dziewuchy jestescie kochane :) :* naprawde :) to juz sie nie bede wzrostem martwila obiecuje :) i dziekuje za wszystkie wyjasnienia przynajmniej maz mi nie bedzie do gardla skakal ze siedze cicho i mozdze... i sama bede spokojniejsza.... pewnie za trzy tygodnie bedzie juz normalnie :) dzieki!!!!!!!

narazie ide sobie ta lutke glupia wsadzic i pozniej powroce

olcia &&&&&& za wizyte i piekne malenstwo :)

mississ1301 ja byłam u lekarza według OM w 8 tygodniu i 2 dniu i mój dzidziuś miał też 1,5cm i lekarz stwierdził że oki, za to zwrócił uwagę że serce troszkę za szybko bije było ponad 180 uderzeń na minute, ale przez te dwa tygodnie poszperałam w necie i takie szybkie bicie serduszka się zdarza zresztą chyba lepiej że szybciej niż za wolno.
U mnie był jeszcze problem z pęcherzykiem który był nie wiele większy od zarodka co też się lekarzowi nie podobało. No i dzis mam wizyte zobaczymy co z dzidziusiem, strasznie sie boje siedze jak na szpilkach w pracy.

reklama
Do góry