reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

sarka, Antylopka - ja tez wcinam za dwoch. dzis zrobilam obiad dwudaniowy: kapusniak i kurczak cytrynowy Nigelli z salata :-) w pierwszej ciazy przytylam 15 kg (wzrost 178 cm), ale po wyjsciu ze szpitala mialam juz tylko 4 kg na plusie.

biust mi na razie nie urosł, tylko jakby napecznial :rofl2:
czyli idziemy łeb w łeb, hehe:-D

Wyobraźcie sobie ,że w mojej klinice ginekologicznej lekarze nie chcą pracować.Chyba im się system nie podoba. Chodzi o punkty.A inny lekarz nie przyjmie. Na czerwcową wizytę muszę umówić się w zupełnie innej przychodni. Na lipiec umówiłam się do tej ,która prowadzi moją ciążę. Komedie zamiast mieć wszystko na tip top to teraz będą nerwy ,gdzie szukać lekarza.:wściekła/y:
przechodziłam to:zawstydzona/y: i to jeszcze w obcym miejscu, obcym systemie!! nie zazdroszczę:no: oby się szybko wyjasniło:tak:

reklama
A mnie biust ani nie boli ani nie napęczniał...szkoda... zakłuje czasem - i tylko dlatego wiem,że go mam:)

ps ja po wizycie:D wszystko jest dobrze!:-):-D

Elena, no obiad ugotowałam i nawet trochę zjadłam,
cały boży dzień chciało mi się rzygać, a teraz mojego po miód spadziowy wysłałam i zajadam go z biszkoptami,
nie jest dobrze :) hehe
Co do cycków, to mnie akurat tak troszkę bolą, ale się nic nie powiększyły,
zresztą jak myślicie ile mogę przytyć przy wzroście 158 cm i aktualnej wadze ok 48-50 kg???

a na mdłości u mnie dobry sok pomarańczowy,
przeczytałam gdzieś, że cytrusy pomagają...
owoców też dużo jem, zresztą głównie je bo po nich nie chce mi się wymiotować,
banany też łagodzą mdłości i powodują uczucie najedzenia jeśli mdli, a jeść się nie może, to to jakoś wchodzi

Jak masz chęć na słodkie to na dziewczynkę. Chociaż różnie z tym bywa.
Ja mam już dość wszystkiego. Chciałabym jeść normalnie ze smakiem.

cały czas właśnie jedłam kwaśne, dziś mnie coś napadło, że kupiłam sobie loda czekolad, a teraz ten miód, który już przypłaciłam mdłościami, taka cena za 2 łyżeczki miodku :)

Mnie też na kwaśne ale od wczoraj chce się słodkiego.Chyba cukier spada. Przy takim prawie nic nie jedzeniu.

hej ja po wizycie wlasnie

w sumie to niby wszystko ok ale sama sie nie pokoje bo wg okresu ma byc tak jak na suwaczku , wg owulacji termin sie przesuwa i dzisiaj powinno minac rowne 8 tygodni a na usg jest 7t6d. dwa tygodnie temu bylo 6,4 to teraz powinno byc na rozum ludzki 8,4 czemu wtedy szybko podrosl a teraz zwolnil ?? :( serduszko bije szybciutko bo 180 na minute i jak sie zapytalam czy to prawda ze jak nizsze to chlopiec a jak wysokie to dziewczynka to sie usmiechnal i powiedzial ze we wlasnym doswiadczeniu mowi ze nie prawda .
mam usg genetyczne na chyba 18 czerwca (200zl) nie pamietam mamzapisane... zwykla wizyta 2 czerwca (300zl) plus jak wsio ok to szew pod koniec czerwca. i kazal mi sie zapisac juz na wizyty do pazdziernika co 4 tygdnie a pozniej co 3 do grudnia i tak jestem zapisala do 6 grudnia. w sumie fajnie bo jak tak powiedzial to mnie podniosl na duchu. martwie sie tylko takimi dziurkami co powstaje tam mozggowie i takie tam ogladal to dokladnie i dosc dlugo powiedzial ze na usg genet. bedzie wszystko widziec ale jak na ten tydzien nie ma norm jak to powinno wygladac i nie mowi ze jest zle czy dobrze ale sie zainteresowal tym i ja oczywiscie juz sie martwie :( i tym usg genetycznym bo nigdy niemialam a u niego to rutyna ale dla mni e nie i jesli mialoby cos byc nie tak to wolalabym o tym nie wiedziec a tak to ehh . ogolnie to widzialam raczki nozki i ogonek chyba tez to byl no i duza glowka i to piekne serduszko ktore wlaczyl na caly glos i chyba kazdy w poczekalni je slyszal :) i moj maz oczywiscie tez :)
na szczescie lutke docipna mam brac juz tylko 2x2 i tylko 7 dni i jade na samym dupku 3x1 ciesze si ze ta dowcipna juz niedlugo odpadnie bo mam jej dosc... oj cos czuje ze bede sie zamatwiac do tej kolejnej wizyty
a i dzidzior ma 1,5 cm

reklama
Do góry