reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

missiiss moja tez wolniej jakos, tzn mała jest. ale miesci sie w normie wiec nie panikuję.Gdyby twojej dzidzi wymiary nie były w normie na pewno byś o tym była poinformowana przez lekarza.Postaraj się nie nakręcać, zobaczysz wszystko jest i bedzie ok

reklama
missiiss for you:)

Ile przeciętnie mierzy dziecko w pierwszych tygodniach ciąży?

Przeciętna wielkość dziecka w ciąży:
6 tydzień - około 1-2 mm
7 tydzień - około 2-8 mm
8 tydzień - około 9-15 mm
9 tydzień - około 16-24 mm
10 tydzień - około 25-33 mm
11 tydzień - około 34-42 mm
12 tydzień - około 43-52 mm
13 tydzień - około 53-60 mm

A ja chcę mieć mdłości a nie mam.Oprócz tego że mi biust i brzuch urósł to nie mam zadnych objawow ciązy.W piatek pierwsze usg ale znajac angielskich lekarzy to sie nic nie dowiem,jak przy wczesniejszej ciąży nawet nie mogłam w monitor popatrzec,zero zdjecia nic.
Tunia ja tez mam wzrostu 157 znajomi od zawsze mi mowili ze jak bede w ciazy to bede wygladała jak ciezarówka:-))) Chociaz moja kolezanka jest bardzo drobna i niewysoka i jak założyła kurtkę to praktycznie brzucha jej nie było widać.Takze nie ma reguły.

hej ja po wizycie wlasnie

w sumie to niby wszystko ok ale sama sie nie pokoje bo wg okresu ma byc tak jak na suwaczku , wg owulacji termin sie przesuwa i dzisiaj powinno minac rowne 8 tygodni a na usg jest 7t6d. dwa tygodnie temu bylo 6,4 to teraz powinno byc na rozum ludzki 8,4 czemu wtedy szybko podrosl a teraz zwolnil ?? :( serduszko bije szybciutko bo 180 na minute i jak sie zapytalam czy to prawda ze jak nizsze to chlopiec a jak wysokie to dziewczynka to sie usmiechnal i powiedzial ze we wlasnym doswiadczeniu mowi ze nie prawda .
mam usg genetyczne na chyba 18 czerwca (200zl) nie pamietam mamzapisane... zwykla wizyta 2 czerwca (300zl) plus jak wsio ok to szew pod koniec czerwca. i kazal mi sie zapisac juz na wizyty do pazdziernika co 4 tygdnie a pozniej co 3 do grudnia i tak jestem zapisala do 6 grudnia. w sumie fajnie bo jak tak powiedzial to mnie podniosl na duchu. martwie sie tylko takimi dziurkami co powstaje tam mozggowie i takie tam ogladal to dokladnie i dosc dlugo powiedzial ze na usg genet. bedzie wszystko widziec ale jak na ten tydzien nie ma norm jak to powinno wygladac i nie mowi ze jest zle czy dobrze ale sie zainteresowal tym i ja oczywiscie juz sie martwie :( i tym usg genetycznym bo nigdy niemialam a u niego to rutyna ale dla mni e nie i jesli mialoby cos byc nie tak to wolalabym o tym nie wiedziec a tak to ehh . ogolnie to widzialam raczki nozki i ogonek chyba tez to byl no i duza glowka i to piekne serduszko ktore wlaczyl na caly glos i chyba kazdy w poczekalni je slyszal :) i moj maz oczywiscie tez :)
na szczescie lutke docipna mam brac juz tylko 2x2 i tylko 7 dni i jade na samym dupku 3x1 ciesze si ze ta dowcipna juz niedlugo odpadnie bo mam jej dosc... oj cos czuje ze bede sie zamatwiac do tej kolejnej wizyty
a i dzidzior ma 1,5 cm
nie martw sie na zapas ,na tym etapie kazde dziecko ma prawo rosnac inaczej.Nie przejmuj sie kazdym szczegolem bo tobie teraz potrzebny jest spokoj a nie nerwy,z doswiadczenia wiem ,ze we wczesnej ciazy, ale i pozniej w usg cos niby jest nie tak a za dwa tygodnie dzidzia to nadgania i jest wszystko ok. Co do wymiarow to moje dziecko w 8 tyg i 4 dniu (wg USG) mialo 2,03cm wiec Twoje nie jest jakies male. To moje zdanie:tak:

Witam w pochmurny poranek. Ja dziś rozpoczęłam dzień od herbatki z imbirem, na razie z kawy zrezygnowałam cóż i mnie dopadły poranne mdłości, na szczęście są tylko poranne. Życzę wszystkim spokojnego dnia w pracy lub miłego spędzania czasu w domku:-):-)

Czesc:) uu to widzę trójmiasto dziś pod chmurkami:) u nas w stolicy na razie słonecznie, ale kto wie, może z nad Gdyni przybędą chmury i do nas?:) Jakoś mi wszystko jedno - i tak się nigdzie dzis nie wybieram:)

Dziewczyny POBUDKA:)

No i mnie obudzilas :-D
U nas pochmurno i nie za sonecznie ale przynajmniej nie pada :-) Wczoraj byla burza i moj kot sie fajnie bal :) natomiast drugi nic sobie nie robil z grzmotow :-)
A ja dzis w miare przespalam cala noc wiec jestem szczesliwa :-D

Boziu spałam dzisiaj 10h i wstac nie moglam, zwłaszcza jak słysze ulewę za oknem a ja musze opuścic cieplutkie łózeczko...
dzis stresujący dzień - o 18.30 ma wizyte u kardiologa i pewnie zrobi mi EKG. nienawidze ekg... nie lubie się rozbierac przez obcymi facetami.... do tego niestety dziś zauwazyłam jak szybko sie męczę. mam 5 minut na przystanek i jak już dojdę to oddechu zebrać nie mogę, taka jestem wykończona :///
Dziewczyny zyczę Wam dzisiaj pięknego i pozyttywnego dnia :)
I dodam tylko, e w weekend spotykam się z moją połozną :)))

ja dziś w nocy się umęczyłam, jak mi nerwy po wizycie u gin puściły to mnie tak okropnie rozbolał żołądek że do tej pory czuję.
Nie mogłam leżeć na boku, tak jak mi najlepiej, bo miałam wrażenie, że ten bolący żołądek opada mi na inne wnętrzności jak kamień, na wznak musiałam leżeć, a w zasadzie to prawie siedzieć - to jedyna pozycja w jakiej odczuwałam ulgę:)

tak sobie "dogodziłam" tymi stresami...

reklama
witam sie porannie

ewwe dzieki za otuche... moze jak podskoczy za trzy tygodnie to bede juz myslec normalnie bo teraz to nie mam ochoty o tym myslec nawet a jak znow bedzie mniejsze to nie wiem co zrobie chyba mus ie tam zaplacze... cholera a za antoia nie patrzylam nawet czy dl sie zgadza z tygodniami i jak to na usg mniejwiecej wygada a jak z terminu owu hmmm przynajmniej sie tak nie denerwowalam nno i boje sie tego genetycznego nigdy nie mialam i sie strasznie boje ze cos bedzie nie tak choc antos byl zdrowiutki ale teraz ciaza po clo boje sie ze cos nie tak bedzie wolalabym nie miec tego usg gen.

ines ja ci z checia oddam moje mdlosci chcesz ?? :)

halabala moj niby powinien miec 8tc wg owu na usg jest 7,6 i ma 1,5mm wiec jakos wybitnie duza/y nie jest

Do góry