jej dziewczyny was nadrabiać po 3 dniach to chyba nie z moim dzieckiem...
tak w ogóle to u nas jeszcze chorobowo, Ania ma antybiotyk już3dzień, i to chyba od niego jest tak wycieńczona że w pewnym momencie dnia dosłownie pada, wczoraj zasnęła na siedząco dziś przyszła do mnie na kolana, myślałam że tylko się przytulić bo zawsze tak lubiła a tu patrzę a ona już śpi... całe szczęście że na małą Wiktorię na razie jeszcze nie przeszło, od początku chciałam jak ma to ktoś przejąć chorobę w tym domu to niech będę to ja, tylko aby nie Wiktoria, no więc i mam jak chciałam - niemożliwy ból gardła, że jadę na pastylkach i środkach przeciwbólowych
Czy zadna z was nie pieluszkowala swojego dziecka tak mocno 2 flanelami, jak ja wczoraj opisywalam? Podniescie mnie na duchu, ze moj lekarz nie jest nawiedzony i bedzie dobrze z tymi biodrami prosze....
wiem że ten temat przebrzmiał jak mnie tu nie było ale chcę też dorzucić swoje trzy grosze pocieszenia - otóż my też mamy zalecone szerokie pieluszkowanie, mimo że żadnej na razie dysplazji lekarz nie dopatrzył się, ale stwierdził że tak lepiej bioderka się rozwijają i szczególnie dla dziewczyn na przyszłość jest ważne by dobrze się uformowały. uwierzcie mi dziewczyny że pielu****ę małą we flanelową pieluszkę a nie w tetrową, bo trwalej trzyma, bo mam przykład ciotki mojej kuzynki - otóż miała jako niemowlę żle rosnace biodra, i teraz mając 45 lat musiała przejść operację bioder bo prawie nie mogła już chodzić, ja tam wole zapobiegać, skoro lekarz stwierdzil ze tak bedzie lepiej.wiec glowa do góry - dziecko do pieluchy szybko sie przyzwyczai, dobrze ze jest zima i nie jest tak goraco, bo Ania tez miala szerokie pieluchowanie ale latem, to czesto miala na pupci odparzenia.
Gosiu moja Madzia również prawie całą dobę nadal przesypia, choć już teraz w dzień czasem 2 godzinki jest aktywna.
Ja się zastanawiam kiedy to dziecko na brzuszku kłaść bo nam zazwyczaj na to czasu brakuje, tzn. kładę ją ale żeby tak udało się żeby jak mówią min. 2 godz no to nie ma szans.
a moja Wiktoria właśnie często przysypia na brzuszku, potrafi w tej pozycji spać 3-4 godziny we dnie, gdzie na pleckach w dzień zdoła pospać max1-1,5, a w nocy śpi od 23 do 7-9 rana robiąc tylko dwie przerwy na jedzonko, nawet kupki jej sie w nocy nie chce robić, ale za to w dzień swoje "odrabia" - 2-4 pieluchy z kupą dziennie, ze starszą też podobnie było zaparcia zaczęły się dopiero po wprowadzeniu posiłków stałych.
tego posta pisałam od godziny 11
Zobacz załącznik 322995