reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Gabriella ja też chcę jutro do lekarza z Madzią iść, też ma katar i nic więcej ale już tydzień minął więc wolę sprawdzić czy nic tam się nie wykluwa.
.
Kaja dostała antybiotyk bo ma zawalone górne drogi oddechowe
a Adaś dostał homeopatyczne kropelki na katar i kaszel i syropek i tableteczki.
Mamy nie wychodzić z domu 3-4 dni, a leki brać 5 dni.

150 zł wizyta plus 150 zł w aptece
oszczędności mi topnieją przy Adasiu, oj topnieją

reklama
u mnie Borysek kładzie się spać w okolicach godziny 21-22, wiem że to może późno, ale jeżeli nie ma brzuszkowych akcji, to śpi mi bardzo łądnie w nocy.
Późno?? :szok: My o tej porze dopiero kąpiemy. Zasypia ok. 23-24, ale za to śpi do 7-8 ;-)

_Asjaa bebilon jest bardzo dobry i delikatniutki, my uzywamy comfort ze wzgledu na kolki i zaparcia a poniewaz jest nieco gestszy to i przy ulewaniu rzyganiu dziala nieco, ale kazda zmiana wymaga czasu, u malej po tygodniu stosowania dopiero widac bylo efekty brzuszkowe czyli kolki brak a za to z kupka bylo gorzej, w pierwszym odruchu chcialam zmienic ale poczekalam bo ja tu mam do wyboru hipp lub nan :/ czyli zero wyboru :/ no i teraz jest naprawde dobrze a minely 3 tygodnie prawie wiec poczekaj :)
JA też zmieniłam 10 dni temu NAN na Bebilon comfort - i z brzuszkiem jest jakby lepiej, chociaż z kupami się pogorszyło :confused:, wcześniej miał ładne żółciutkie, regularnie raz dziennie, a teraz są ohydne ciemnozielone co drugi dzień, a wczoraj były 3, z tym,że śmierdziały octem:baffled: - tak się dzieje w przypadku nietolerancji laktozy, ale tak nagle by mu się zmieniło:confused:. Salomii miałaś może taką sytuację?

Ale u nas problem nie tkwi w kolkach, a w braku kupki. Jak byliśmy na szczepieniu, to pani pielęgniarka stwierdziła, że po bebiko dzieci często maja zaparcia i że lepiej zmienić mleko na bebilon. Skorzystaliśmy z podpowiedzi i od wtorku wieczorem podajemy to mleko - a kupki nadal nie ma!!:no: dziś znowu podam czopka, a wiem, że to bardzo źle, gdy zbyt często korzysta się z takiego wspomagania:-( ale nie wiem co zrobić, muszę jakos pomóc synkowi:no:
a właśnie - czy Nan to kiepskie mleko??? bo właśnie na to chciałam zmienić, gdyby bebilon nie pomógł nam.
No to ja właśnie zmieniłam NAN na bebilon comfort i w twojej sytuacji nie zmieniałabym na NAN, bo może być gorzej. NA zaparcia bebilon jest na pewno lepszy, bo zawiera fruktooligosacharydy, działające jak błonnik, za to NAN ma więcej żelaza, a to może powodować zaparcia. Poczekaj jeszcze, u nas też czekaliśmy 3 dni na pierwszą kupę po zmianie.

nan to dobre mleko, ale tez dosc drogie, bo za puszke 400 gr. zapłacisz około 30 zeta.
Eeee, nie ma takich puszek:dry:. NAN Pro1 jest w 3 wersjach:350g, 2x300g i pucha 800g. I w sumie NAN wychodzi taniej, bebilon comfort jest ok 2x droższy - 26-30zł za puszkę 400g.

Tunia moja jest co prawda droga, ale polecam - Chusta do noszenia dziecka, tkana splotem skośno-krzyżowym - Błękitny Poranek - rozmiar L - LennyLamb.com

Alicja chodzi spac dopiero ok 24-1 !!!! nawet jak nie spi duzo w dzien, to dopiero wtedy jest w stanie zasnac na dluzej niz 2 godz. i spi do 7-8, ale niestety z przerwami :/

mój Borys chodzi spać mniej więcej w okolicach godziny 22 ale!! wstaje okolo polnocy:) i siedzi do pierwszej czasem drugiej gdzies:)zasypia ponownie w miare szybko i bez mojej interwencji - po prostu przy zgaszonym świetle pewnie sie nudzi:) więc zasypia:) śmieszny jest bo jak sie budzi w nocy i jest ciemno do około to otwiera te swoje wielkie oczy - po czym zamyka je w jednej sekundzie i trzyma tak mocno zacisnięte chwilę:) jakby wcale nie chciał wstawać:D przyłapałam go już na tym kilka razy:)

Cristalrose no mialam podobna sytuacje, po tygodniu na comforcie kupki jakby stanely :O mialo byc ich wiecej a tu zaparcie na maksa i smrod jakby stary dziadek sie najadl jajek i zrobil kupe :/ kolor tez byl nieciekawy ale po 2 dniach takiej akcji wszystko wrocilo do normy.
Natomiast my wlasnie wrocilismy z Ip bo Arlenka miala krew w kupce, troszeczke ale zawsze, jutro idziemy do rodzinnego, lekarz powiedzial ze wieczorem niewiele moga zrobic i sprawdzil jej stan no i jest ok boli w brzuszku nie stwierdzil... mala ma plesniawki w buzi i na pisi! :O:O po antybiotyku podobno teraz jej zakwitlo :/ jestem przerazona bo ta krew.. on ciagle mi wymiotuje mocno po jedzeniu nie za kazdym razem ale baardzo czesto, placze przy tym i placze przy jedzeniu yyhh boje sie ze to cos groznego a oni nie wykryja, jak mi nie zrobia jutro jakiegos usg to wpadne im w histerie chyba.

Ewwe marze by Arlenka tak zasypiala wlasnie sciagam pokarm a W na gorze z suszarka uspokaja naszego biednego dzidziusia ktory robi buzie w podkowke i zalosnie placze :(((((((((((((((( serce mi peka doslownie jak to widze.

Witam;-)
Salomi mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.Trzymam kciuki! I domagaj sie konkretniejszych badan:tak:
A Jas jak zwykle zasnal wczoraj o 20.00, pobudka ok polnocy na cyca i teraz.Tylko cos zasnac nie chce.Ale slysze petardy pod kolderka wiec chyba cos cisnie:-D
Tunia moj Jas tez sie jeszcze nie usmiecha ale mysle ze ma jeszcze troche czasu:tak: A co do odkladania na "ksiazeczke" to my tak zrobilismy z Adasiem i Jasiem tez.Co miesiac wplacamy dla nich na specjalne konto.Bynajmniej pozniej bede spokojniejsza ze maja za co sie ksztalcic;-)

Dobry dzionek.
Co do spanie Fif zasypia k.21, potem po 3,4 h jesc i znowu po 3,4 h. Chyba, ze mu się chce pic to częściej...
Co do chorób.
Dziecko z mlekiem matki dostaje jej przeciwciała i jest niewielkie prawdopodobieństwo, ze się zarazi dlatego nalezy wtedy karmić i nie odstwiac.
U nas nadal spokój z chorobami...Mam nadzieje, ze tak zostanie..
Mykam bo słysze głodomora.

No i mam jasność - pani dr mówi, że tak silnego i długotrwałego świądu nie powinno być po globulkach. Jutro przepisze coś nowego. Może nie globulki :D

reklama
Do góry