reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Cześć wszystkim
Ja dziś o 6 rano stwierdziłam, że nie idę do pracy i tak leżałam w łóżeczku do 13. Fatalnie się dziś czuję mdli mnie:-(. Ale za to jestem strasznie szczęśliwa bo po 2 miesięcznej walce udało mi się zapisać córcię do szkoły, którą wybrałam, teraz zaczną się nerwy czy poradzi sobie w 1 klasie.
Jeśli chodzi o HIV to ja nawet jak nie będzie mi kazał lekarz to chyba zrobię, co prawda mam już córcię mąż ze względu na zawód bada się co 2 latka, ale kiedyś czytałam jak dziewczyna dowiedziała się, ze ma HIV dopiero po porodzie a najprawdopodobniej zaraziła się jakieś 10 lat wcześniej. W sumie z tym HIV chodzi o to, że jak sie wie wcześniej to można uratować dziecko aby się nie zaraziło.
Jeśli chodzi o zdolne utalentowane to kiedyś też szydełkowałam ale chyba do zdolnych nie należę, a poza tym jakoś ze skupieniem u mnie kiepsko:-(.
Ja z kolei zastanawiam się nad żółtaczką, bo wiadomo, że jak się idzie na zabiegi to powinno się być zaszczepionym ja nigdy się nie szczepiłam i teraz to pewnie już za późno.

reklama
ewwe o msz dokladnie to co ja :) ja biore 3xpo 2 bbrrrr nie nawidze dowcipnej luteiny :/ blleeee o chyda... az mnie potrzepalo... mam dosc juz wkladania :( i wlasnie w nocy zauwazylam tzn po nocy ze mam mokre gacie jak bym sie zsikala i na srodku mokrego resztki tabletki biale ale poznie pomyslalam ze pewnie tabsy sie tak rozpuscily i pomieszaly z wydzielina i utworzyly taka wodna wydzieline a na poczatku sie balam ze to wody plodowe bbrrrr

problemy z czym??? pamięcią :-) tez się to u mnie pojawiło i tez mnie to rozśmiesza :)

co do luteiny to mam tak ale tylko czasem, że jest taka wodnista,
z reguły normalnie biała wydzielina w niewielkiej ilości
ja luteinę biorę od początku tj. 16dc i zalecenie mam kontynuować...

:) dzięki za odpowiedź, czyli to może być normalne po Luteinie - chociaż strasznie nieprzyjemne:)

ewwe o msz dokladnie to co ja :) ja biore 3xpo 2 bbrrrr nie nawidze dowcipnej luteiny :/ blleeee o chyda... az mnie potrzepalo... mam dosc juz wkladania :( i wlasnie w nocy zauwazylam tzn po nocy ze mam mokre gacie jak bym sie zsikala i na srodku mokrego resztki tabletki biale ale poznie pomyslalam ze pewnie tabsy sie tak rozpuscily i pomieszaly z wydzielina i utworzyly taka wodna wydzieline a na poczatku sie balam ze to wody plodowe bbrrrr

hehe Dokladnie!!! Rozśmieszyłaś mnie missiiss:) w ogóle dobry mam dzis nastrój - wyspałam się do 13 to i humor dopisuje:D

Cześć wszystkim
Ja dziś o 6 rano stwierdziłam, że nie idę do pracy i tak leżałam w łóżeczku do 13. Fatalnie się dziś czuję mdli mnie:-(.

witam w klubie, ja tez dziś o 6 wstałam, ale już wczoraj dałam znać że mnie dziś w pracy nie będzie. Mąż mnie zdenerwował i mdłości mnie straszne wczoraj dopadły, pół nocy nie przespałam, ale dziś chociaż moja nieobecność w pracy wykorzystałam i zrobiłam badania na kolejna wizytę tak więc dzień ogólnie mam udany

a porobiłam malutkie porządki przed domem w ogródku, na tyle ile byłam w stanie ale pomogło na poprawę humoru :)

Dziewczyny czy was tez pobolewa "coś" w lewym, boku?? Dzisiaj mnie męczy niesamowicie, tak jakby jajnik.... jak mnie zakłuje to tragedia :/ A z pozytywów umówilam się na wizyte jutro na 16.30 - przyda sie mocne trzymanie kciuków bo stres mnie już zrzera zwłaszcza przez te bóle.

to wiązadła - jajniki podobno nie bolą w ciąży. brzuszek Ci kochana rośnie:) stąd te bóle. Bądź spokojna:) Podobno póżniej boli rzadziej, ale po takich bólach można właśnie obserwować "przyrost brzuszka" :)

Dziewczyny czy was tez pobolewa "coś" w lewym, boku?? Dzisiaj mnie męczy niesamowicie, tak jakby jajnik.... jak mnie zakłuje to tragedia :/ A z pozytywów umówilam się na wizyte jutro na 16.30 - przyda sie mocne trzymanie kciuków bo stres mnie już zrzera zwłaszcza przez te bóle.
Mnie wczoraj jakoś brzuch pobolewał ale nie było to z lewej strony tylko takie kłucie nie wiem za bardzo gdzie. Trzymam oczywiście kciuki za jutrzejszą wizytę. Ja jak na razie staram się wytrzymać i będę czekała do 28 maja. Choć pomimo że minął ponad tydzień od wizyty to czuję jakby to było strasznie dawno temu i już chętnie bym poszła.

reklama
eh bo najfajniej by było mieć USG co tydzień:) ja teram mam fajnie bo byłam w piątek, widziałam bobaska, i idę w środę ponownie - też będzie USG, bo mamy sprawdzić czy skurcze sobie uciekły i czy macica się rozluźniła - ale będzie okazja by znów popatrzeć na dzidziunia<3<3<3

Do góry