reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ale Wam fajnie- ja tez chce usg !Tu w uk pewnie mi nic w piatek nie powiedza,a taka prawdziwa wizyta dopiero za równy miesiac.
Wiolcia trzymamy kciuki i czekamy na relacje po wizycie.

reklama
dziewczyny potrzebuję porady, może któraś z Was będzie potrafiła mi pomóc. Pracuję na umowie o prace, an cały etat + 1/4 etatu niecały miesiąc lekarz chce mnie wysłać na L4 ale czy dostanę pieniądze z ZUS'u za tą 1/4 etatu jeśli nie pracuję całego miesiąca??

Nie wiem dokladnie jak to jest ale z tego co sie orientuje to ZUS placi srednia miesieczna z 12 miesiecy tj w wypadku tej pracy zakladajac ze wynagrodzenie jest 1200zl dostaniesz od nich ok 100zl...

Co do wozka - my kupilismy po narodzinach. Mialem 2 tygodnie wolnego (opieka) po porodzie i mnostwo na to czasu. Wczesniej nam nie byl potrzebny ;) dodatkowo nie wspominam o tym ze od 1 dnia na spacer z dzieckiem sie nie wybieralismy a pogoda byla piekna ;) takze jeszcze duuuuuzo czasu i jesli nie ma jakiejs specjalnej okazji to nie ma wg mnie sensu wczesniej kupowac

Co do badan to dopiero na nastepnej wizycie lekarz Beacie przepisze wiec nie wiem czy HIV tez bedzie - przy pierwszej ciazy chyba takiego badania nie bylo

Widzialyscie to -> Nick Vujicic - największy motywator do życia - Joe Monster

i na poprawe humoru:

Spowiedź:
- Proszę księdza, uprawiałam sex analny.
- No to piekło!
- Ciągle piecze...

Chłopak namawia dziewczynę na loda. Ta mu odpowiada:
- Może następnym razem. Ja nie bardzo umiem.
- Takiego wała! A do następnego razu jak chcesz się nauczyć?!

- Czemu twoja żona jest cała w siniakach?
- A bo się smaruje na noc kremami, żelami, maściami, tonikami...
- I od tego jest w siniakach?
- Z łóżka się ześlizguje.

- Jaka jest różnica pomiędzy więzieniem a małżeństwem?
- w więzieniu jest łatwiej o anal

Ostatnia edycja:
Ale Wam fajnie- ja tez chce usg !Tu w uk pewnie mi nic w piatek nie powiedza,a taka prawdziwa wizyta dopiero za równy miesiac.

to jak u mnie:)
tutaj pierwsze usg jest około 12 tygodnia - jestem umówiona na 15 czerwca. tego samego dnia będe miała krew na morfologie itp.
dziś dostałam skierowanie na toksoplazmozę, poza tym poustalaliśmy terminy poszczególnych wizyt, pokończylismy formaalności i tyle.
Jestem zadowolona, że najgorsze już za mną:)

Witam wszystkie przyszle mamusie. Do nas rowniez w grudniu dołaczy upragniony bobasek.Nie mam żadnych mdłosci ani nastrojow, czuję sie po prostu rewelacyjnie. Dzis wracajac do domu, otrzymalam list z gabinetu w ktorym napisano ze po cytologii wykazano zmiany komorkowe w macicy . Oczywiscie zaczelam szukac w necie co i jak , najgorsze ze od razu w wyszukiwarce wskakuje to jako rak macicy no i stres sie zaczął. Na szczescie jutro ide do lekarza na wizyte i okaze sie co jest grane. Najgorsza jest niewiedza i domyslanie sie co to moze tak naprawde znaczyc.

Sylwia27 witaj :) a to nie moze byc jakas nadzereczka badz stan zapalny? poczekaj ze stresem do jutra :)

Antylopka no w koncu sie udalo:) teraz juz bedzie z gorki :) podobno chmura znad Krakowa pognala dalej wiec mam nadzieje ze jutro znajde sie w kochanych ramionkach i przynajmniej do konca maja nic sie pylowego nie wydarzy ;D

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie przyszle mamusie. Do nas rowniez w grudniu dołaczy upragniony bobasek.Nie mam żadnych mdłosci ani nastrojow, czuję sie po prostu rewelacyjnie. Dzis wracajac do domu, otrzymalam list z gabinetu w ktorym napisano ze po cytologii wykazano zmiany komorkowe w macicy . Oczywiscie zaczelam szukac w necie co i jak , najgorsze ze od razu w wyszukiwarce wskakuje to jako rak macicy no i stres sie zaczął. Na szczescie jutro ide do lekarza na wizyte i okaze sie co jest grane. Najgorsza jest niewiedza i domyslanie sie co to moze tak naprawde znaczyc.
a moze to hpv? a nadzerka tez mozliwa

Co do wozka - my kupilismy po narodzinach. Mialem 2 tygodnie wolnego (opieka) po porodzie i mnostwo na to czasu. Wczesniej nam nie byl potrzebny ;) dodatkowo nie wspominam o tym ze od 1 dnia na spacer z dzieckiem sie nie wybieralismy a pogoda byla piekna ;) takze jeszcze duuuuuzo czasu i jesli nie ma jakiejs specjalnej okazji to nie ma wg mnie sensu wczesniej kupowac

Co do badan to dopiero na nastepnej wizycie lekarz Beacie przepisze wiec nie wiem czy HIV tez bedzie - przy pierwszej ciazy chyba takiego badania nie bylo

Widzialyscie to -> Nick Vujicic - największy motywator do życia - Joe Monster

i na poprawe humoru:

Spowiedź:
- Proszę księdza, uprawiałam sex analny.
- No to piekło!
- Ciągle piecze...

Chłopak namawia dziewczynę na loda. Ta mu odpowiada:
- Może następnym razem. Ja nie bardzo umiem.
- Takiego wała! A do następnego razu jak chcesz się nauczyć?!

- Czemu twoja żona jest cała w siniakach?
- A bo się smaruje na noc kremami, żelami, maściami, tonikami...
- I od tego jest w siniakach?
- Z łóżka się ześlizguje.

- Jaka jest różnica pomiędzy więzieniem a małżeństwem?
- w więzieniu jest łatwiej o anal

Ty sprosniku ;-)

Dziewczynki i chlopaki ja już sie żegnam, wyglada na to, ze jednak jutro polecimy - jutro o tej porez już będę na lotnisku pewnie ;-) Mam tylko nadzieje, ze nie bedziemy mieli zadnych problemow z powrotem...

Trzymajcie sie, byc moze zajrze w trakcie gdzies tam ale nie obiecuje, ze cos napisze. Nie wiem czy jeszcze dzis lub jutro rano zajrze ale zegnam sie juz :*

Wracamy za tydzien ;)

hej - wpadam na chilke, bo padnieta jestem. prawie cala noc nie spalam z powodu bolu gardla i krtani. dzis od rana zamiast do pracy poszlam do lekarza. mam zwolnienie do piatku. dostalam na gardlo syrop prawoslazowy i preparat z soli morskiej do psikania.

jutro od rana nadrobie zaleglosci na forum :tak:

Myangel milej podrozy i cuuudownego wypoczynku!! :))

No kochane.. kiedys pytalam was czy w 4,5tc widac juz ciaze na usg i czy w 5,2tc widac serduszka, szczegolnie jak to ciaza mnoga, pytalam bo cos mi smierdzialo na styczniowkach z trojaczkami, moj sensor gdy czytalam pania trojaczkowa mame, wariowal ;/ smierdzialo, smierdzialo no i zdechlo :D okazalo sie z tego co wlasnie wyczytalam, ze kolejna niezrownowazona osoba w niewiadomym celu wkradla sie na BB i probowala przekazywac swoje madrosci :// na szczescie u nas mi nic mi smierdzi uuff

reklama
Hejka! Wrocilam od lekarza rodzinnego i.... L4 :/ Zaczerwienione gardlo - mam zakaz lazenia do pracy i sie doprawiania :-( i tak zaczne od zaniesienia jutro L4 a potem - w domu do piatku.... plukac gardlo sola emska i woda utleniona (fu!) i duzo witaminy Cy :/ Pewnie jutro jeszcze zrobie jakis sobie serek z duza iloscia czosnku (fu! zapach czosnku mnie ostatnio odrzuca)

Ostatnia edycja:
Do góry