reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ochh super z tym szydełkowaniem:) chyba też się zajmę, bo muszę się czymś zająć. Leżę na zwolnieniu już 4 tydzień i nic produktywnego nie zrobiłam przez ten czas. Tylko sobie głowę głupotami nabijam i sama się stresuję niepotrzebnie. Ale tak to jest jak człowiek całe dnie sam jak palec siedzi w czterech ścianach - w dodatku w łóżku.
:) pozdrawiam Was Sloneczka

reklama
Hej Dziewczyny.
Co do HIV to mi zlecił lekarz - być może ze względu na moją pracę.

Co do zmian gabarytowych - ja również bardzo szybko zauważyłam brak talii, spodnie zapinam na doczepianą gumkę, tymczasem ostatnio okazało się że schudłam 1,5 kg, mimo, że nie wymiotuję:baffled: I należę raczej do tych dobrze zbudowanych. Fakt, że ostanio nie mam apetytu na nic, nawet jak coś wymyślę i pójdę do sklepu, żeby to kupić, to zanim dojdę do domu już mi się odechce. Zwariować można.

I coś z zupełnie innej beczki - macie problemy z pamięcią?? Ja straszne - np. w zeszły poniedziałek przyszłam do pracy i chciałam zrobić analizę, którą już przeprowadziłam w piątek. Masakra:no:

Wegetuję, i to dla mnie masakra jakaś...ja zawsze taka aktywna, zapracowana, w domu tylko nocowałam, ale czego się nie robi dla naszych maluszków:)

Cristalrose - problemy z pamięcią mam okropne. Ale strasznie mnie to rozśmiesza. W ogóle strasznie jestem zakręcona, jak ruski termos...

Teraz ja pytanie z innej beczki - miałyście może takie wodniste upławy po luteinie?? Ja dzis miałam wrażenie jakbym popuściła w nocy:zawstydzona/y::szok:

Olkale że dasz radę jeść???:-D Chciałabym być na Twoim miejscu. Okropne uczucie być głodnym i nie dać radę jeść. Wszystko na siłę jem.:zawstydzona/y:

Już od jakiegoś czasu myślę o powrocie do szydełka. Szczególnie, że mój szwagier dopomina się o ciuszki dla swojego synka (Stas ma już całe1o dni!). Super, że o tym pomyślałyście, będę podglądać, nad czym pracujecie i ściągać wzory. Może wezmę się jeszcze dziś do roboty ;)

Dzisiaj mam zaplanowaną wizytę u lekarza. Powiedział poprzednio, że dziś założy kartę ciąży. Pewnie przepisze mi tez coś w związku z bakteriami w moczu. Ciekawe czy znowu usg mi zrobi, bo mam już 2 za sobą. Ostatnio pokazywał mi jak serducho małego bije. Mimo wszystko denerwuję się przed tą wizytą, oby wszystko było ok.

Co do zakupów. Jeszcze nic nie kupiłam i na razie raczej nie kupię. Sporo ciuszków dostanę od rodzinki i znajomych, nie wiem tylko w jakich rozmiarach. Chociaż mam taką ochotę żeby coś kupić. Dostałam już 3 propozycje dotyczące łóżeczka. Chociaż żadne z nich nie jest takie jak moje wymarzone, ale cóż na czymś trzeba oszczędzać. Teściowie zaproponowali, że kupią wózek, ale powiem im, ze dziękuję za propozycję. Poproszę pieniążki a wózek kupię sama. Różnimy się podejściem do zakupów. Oni wybiorą najtańszy, czytaj ciężki i z małą ilością funkcji, ja natomiast chcę wybrać jak najbardziej optymalną wersję, czyli lekki, co najmniej 3w1.

Ewwe a może to tabletka się spieniła??? Ja ostatnio dostałam jedną tabletkę Duphastonu dopochwowo ale nie było czegoś takiego co opisujesz.

spieniła?:) nie wiem nawet. W środę mam wizytę kontrolną u gin więc się zapytam zanim zacznę panikować, luteinę biorę od piątku 2xdziennie, i tak mi się wydaje, że to ma związek z wydzieliną.

Cristalrose - problemy z pamięcią mam okropne. Ale strasznie mnie to rozśmiesza. W ogóle strasznie jestem zakręcona, jak ruski termos...
Teraz ja pytanie z innej beczki - miałyście może takie wodniste upławy po luteinie?? Ja dzis miałam wrażenie jakbym popuściła w nocy:zawstydzona/y::szok:

problemy z czym??? pamięcią :-) tez się to u mnie pojawiło i tez mnie to rozśmiesza :)

co do luteiny to mam tak ale tylko czasem, że jest taka wodnista,
z reguły normalnie biała wydzielina w niewielkiej ilości
ja luteinę biorę od początku tj. 16dc i zalecenie mam kontynuować...

Ostatnia edycja:
reklama
Problemy z pamięcią to już zauwazyłam że mam od dłuższego szasu ,zakręcona jestem strasznie i jakoś nie moge się skupić na jednej rzeczy.

Co do zmian nastroju to mam straszne,ostatnio robiłam naleśniki i stałam przy patelni i mi łzy płynęły-sama nei wiem dlaczego.A mój mąż jescze rzuca palenie wiec wyobraźcie sobei co sie dzieje-jak pies z kotem:-)) Dla poprawy nastroju jezdze sobie na zakupy, kolezanka poprosiła mnie żebym jej kupiła ciuszki dla jej dzidzi która się niedawno urodziła i już mam 3 siatki rzeczy,ale są tak piękne że chyba sobie je zostawie a może akurat trafi się dziewczynka:-)Kupiłam takie pyci pyci buciki adidasa,położyłam sobie je na półce bo się naparzeć na nie nie mogę:-)

Co do luteiny nie brałam nigdy.

Do góry