reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

misia - fajnie że u Was wszystko ok
sarka wydaje mi się że to takie cąłkiem niezłe ciśnienie - może to dolne trochę za wysokie ale chyba nie żeby jakoś panikować. Ja puls całe swoje życie mam powyżej 100 - mimo że swego czasu uprawiałam czynnie sport i powinnam mieć spoczynkowe niższe niż wszyscy inni ze względu na wydolność a ja zawsze powyżej 100 - po roku chodzenia do różnych lekarzy w końcu jeden z nich mi powiedział że taka uroda moja.
biedna renczysia się tam wymęczy w tym szpitalu.
A steper myślę ze oprócz przyspieszenia porodu nie może w niczym zaszkodzić ;)
ze mnie nadal leci - troche mniej ale zawsze :)
zrobiłam jeszcze mięso dla ryb - do karmienia znaczy się i pomroziłam to pewnie na jakiś miesiąc starczy.
Ogarnę się trochę i będę dalej czekać ;)

reklama
Dzien dobry wszystkim;-)Sarka cisnienie moim zdaniem masz ok:tak:
Misia witaj z powrotem:-) i oczywiscie czekamy na fotki bobasa!:tak:
U nas dzisiaj pada ale deszcze wiec pogoda do bani.Nocke cala przespalam ale i tak spac mi sie chce:sorry2:Na nic wiecej dzisiaj ochoty nie mam.A do tego wielki znak zapytania co by tu na obiad zrobic:dry:
Sun ja bym na twoim miejscu nie czekala, bo nigdy nie wiadomo co to leci:tak:

Ostatnia edycja:
ja uwielbiam takie wytlumaczenia lekarzy "taka Twoja uroda" zamiast porzadnie czlowieka zdiagnozowac to czesto w ten sposob doprowadzaja ludzi do ciezkich chorob, oczywiscie czasami jest tak ze dany organizm ma pewne tendencje i nic tego nie zmieni ale bardzo czesto to zwykle zaniedbania :/
Ja mam jedna swoja urode od urodzenia(wiekszych ******* nie slyszalam) a teraz kolejna mi dochodzi i mimo ze coraz powazniej to wylgada to ciagle ja lekcewaza.. do grobu czlowieka wpedza.

A z takim saczeniem sie wod to mojej znajomej niezauwazalnie prawie wyplywaly, np raptem kropelki kaply na noge lub na posciel i tak trzy tygodnie- rezultat dziecko nialo w srodku kompletnie sucho.. na szczescie wszystko jest ok ale rownie dobrze nie musialo byc. polozne ja odzylaly do domu kiedy im o tym mowila ... pewnie stwierdzily ze taka jej uroda :/

Mi wczoraj 2 razy cos tak kapelo a dzis raz, musze chyba pochodzic bez majtek jakis czas i zerknac co to moze byc bo w sumie nie jestem pewna czy to nie mocz hehehe a zanim sie schyle to to przechodzi zapachem balsamu i tyle z diagnostyki hrrr

Ten wątek teraz powinien nosić nazwę "gorący grudzień" hehehe, normalnie lecicie jak burza, nie nadążam po mału:-D , znów zacznienie grupowe rozdwajanie...
salomii wody jak się sączą to najbardziej w pozycji półleżącej, poniewaz jak stoisz to dziecku uciska jak korek i moze hamować wypływ wód - tak czytałam.
Co do lekarzy to prawda - takie twierdzenie "taka uroda" to często antidotum na ich niewiedzę po prostu:////

reklama
no 1.12 wychodzil mi z kalkulatorkow, pozniej lekarze zaczeli liczyc wedlug swoich koleczek i takich tam i w karcie mam 3.12 te dwa sa z OM, natomiast jako ze dzidzia kruszyna to z usg mi zapodali termin 12.12.. czyli z jednego sie terminujemy a z drugiego zastalo mi kilka dni.
Tak naprawde to nic niewiem :O

Do góry