reklama
Dziendoberek:-) Ja juz skonczylam gotowac rosolek i czeka na mnie prasowanie.Jas mnie tak kopie ze juz nie daje rady.Mam wrazenie jakby schodzil w dol bo mnie strasznie w dole rozpiera.
Sun mi przy Adasiu tez bardzo krew leciala i to od polowy ciazyA co do brzucha to mi opadl juz miesiac temu;-)
Fajnie ze Bodzinka juz z dzidziola:-)
Moj mezus od poczatku mial pragnienie zeby Jas sie urodzil 8 grudnia bo to rowniez jego urodziny.I masz ci los, dzwonili ze szpitala ze mam sie zglosic na wywolanie 8 grudnia
Milego weekendu babolki:-)
Sun mi przy Adasiu tez bardzo krew leciala i to od polowy ciazyA co do brzucha to mi opadl juz miesiac temu;-)
Fajnie ze Bodzinka juz z dzidziola:-)
Moj mezus od poczatku mial pragnienie zeby Jas sie urodzil 8 grudnia bo to rowniez jego urodziny.I masz ci los, dzwonili ze szpitala ze mam sie zglosic na wywolanie 8 grudnia
Milego weekendu babolki:-)
Gosia B. - Tak Ania W. to ja, choć teraz już jestem Anią K., ale tak rzadko używam Facebooka, że tego nie zmieniałam.
Tunia - rozmarzyłam się patrząc na Wasze ślubne zdjęcia. My mamy 08.12 rocznicę (asia - 08.12. to bardzo szczęśliwy dzień ;-) ) i miałam nadzieję, że spędzimy ją już w domku w trójkę, a tu kicha. Albo będę w dalszym ciągu sapiącym hipopotamem, albo będziemy świętować w szpitalu :-(
A zaraz zbieramy się na ślub kumpla, więc w dalszym ciągu pozostanę w klimacie stawania się najmniejsza komórką społeczną.
Tunia - rozmarzyłam się patrząc na Wasze ślubne zdjęcia. My mamy 08.12 rocznicę (asia - 08.12. to bardzo szczęśliwy dzień ;-) ) i miałam nadzieję, że spędzimy ją już w domku w trójkę, a tu kicha. Albo będę w dalszym ciągu sapiącym hipopotamem, albo będziemy świętować w szpitalu :-(
A zaraz zbieramy się na ślub kumpla, więc w dalszym ciągu pozostanę w klimacie stawania się najmniejsza komórką społeczną.
Ha-NN-aH
BB fan
Ja dzisiaj przeczytałam że brzuch widocznie opada u pierwiatsek na 2-3 tygodnie przed porodem, a u wieloródek może to być na kilka dni lub godzin, bo dziecko wstawia się u nich w miednicę na sam koniec. To u mnie by się sprawdziło. Z Hanią w ciązy miałam ją mocno przypartą w 37 tygodniu, a Emilka jeszcze lata nad wchodem.
cwietka cały czas jesteście we trójkę
mnie się też podoba data naszego ślubu 24 wrzesień, wrzesień ma coś w sobie:-)
właśnie szanownego małżonka po zakupy wysłałam, jejciu ja mu muszę pisać kartkę co ma kupić, ja nie wiem jak on ogarnie kwestię przygotowania mieszkania i świąt jak będę w szpitalu, już to widzę jak mu będę musiała podyktować dokładnie co ma kupić i zrobić, choć liczę, że mnie zaskoczy i ogarnie to wszystko bez problemu, bo zaradny życiowo jest bardzo, ma złotą rączkę do wszystkich spraw technicznych, budowlanych, mechanicznych itd, ale gospodarstwa domowego nie ogarnia
już mu nakładłam do głowy, że jak Zuzia będzie to zakupy hurtowe i wielkie raz na tydz lub na kilka dni będziemy robić, to samo, żeby proszek do prania, płyny, chemie gospodarczą w jakiś wielkich gabarytach kupić co bym ja nie miała problemu, że potrzeba, a nie mogę wyjść...
a i jeszcze se pogmeram, C. wpadł na genialny pomysł - dajmy mojego laptopa jego małej siostrze... yyyyy? że co???
może jestem wyrodna, ale dla mnie dawanie laptopa 7-latce żeby sobie jakieś torty czy lalki w gierkach ubierała jest dla mnie przesadą, zwłaszcza, że odkąd małej zabrano komputer nagle się nauczyła literek, cyferek, układa puzzle, dużo rysuje, koloruje itd...
no i się nie zgodziłam, ale mam taki niesmak, że on sobie coś pomyśli, że wredna jestem, no ale sama tego laptopa dostałam w prezencie i to jak byłam na 2 roku studiów, i dostałam go tylko dlatego, że studiowałam filologię polską i na czymś musiałam pisać te wszystkie prace, recenzje itd
ech, to moze on wlasnego odda jak ma? Wydaje mi sie, ze komputer na wlasnosc dla 7-letniego dziecka to jednak przesada, co innego kiedy korzysta od czasu do czasu z komputera rodzicow
My tam zakupy robimy raz w tygodniu, zazwyczaj we wtorki lub srody ostatnio, zeby nie latac po sklepach w czwartek i piatek (tutaj wyplaty sa zazwyczaj w czwa. i pt i jest pelno ludzi w marketach) i mnie pasuje ten uklad bo mam wszystko w miare swieze, pieczywo zamrazam, wedliny, mieso tez i jak dobrze idzie to nie musze w tygodniu juz po sklepach latac. Tym bardziej, ze teraz jestem udupiona bo nie moge jezdzic autem a wszedzie daleko.
A tak swoja droga to czy w Polsce tez jest przepis, ze po CC nie mozna jezdzic 6 tygodni? Czy tylko tutaj taki wymysł?
Dziewczyny w grudniowym numerze Mamo to Ja jest karta rabatowa -15% na wszystkie produkty do sklepów smyk wazna do konca tego roku, moze którąś z was to zainteresuje ewenetualnie moge wyslać komus swoją bo mnie sie raczej nie przyda
Tunia my odkąd zamieszkaliśmy razem to zawsze robiliśmy hurtowe zakupy. to dla mnie zdecydowanie lepsze niż bieganie codziennie z siatkami. mięsko zawsze miałam zamrożone, żeby na jakiś czas starczyło, to co mogło kilka dni leżeć to też zawsze było pod ręką. a jak się wszystko kończyło to znowu mega długa lista z zaznaczeniem co z jakiego sklepu i jechaliśmy
proszki do prania, płyny, środki czystości itd. to zawsze zapas był już mój A o to dbał
proszki do prania, płyny, środki czystości itd. to zawsze zapas był już mój A o to dbał
sunnflower
Fanka BB :)
ja chyba przestanę chodzić do sklepu - pani mi dzisiaj powiedziała - "o jejku jak się ani zmieniła, na pewno jutro pani urodzi" - to jej delikatnie przypomniałam że móiwła mi tak 3 tygodnie temu i 2 tyognie temu i tydzień temu.
posprzątałam, obiadu nie robię - może gdzieś wyskoczymy jak mąż wróci z pracy, póki co obżeram się mandarynkami
posprzątałam, obiadu nie robię - może gdzieś wyskoczymy jak mąż wróci z pracy, póki co obżeram się mandarynkami
Elena
Grudniówka 2010
to dla mnie bardzo wazne wiec:
BARDZO PROSZE WYBIERZCIE JAKIEGOS BIEDULKA I KARMCIE AZ ZAPELNI SIE KOSC.. JA MAM SMERFA BO MA 13 LAT I NIESTETY NIE WIERZE BY KTOS GO CHCIAL((( A TAK PRZYNAJMNIEJ BEDZIE MIAL PELNA MISECZKE CZAS JAKIS
Nakarm psa z Szerlokiem - psy ze schroniska czekają na Twoją pomoc
Jestem za takimi akcjami, dlatego tez wysłałam link do swoich znajomych na gg.
To, ze Tunia to Marta to wiedziałam, ale zachodziłam w glowę dlaczego nick Tunia. Niby logiczne, ale cieżko u mnie z koncentracja w ciąży.
W nocy myślałam, ze zejdę. Od 22:07 do 22 54 co 20, 10 minut miałam skurcze przepowiadajace, ale tak bolesne, ze myślałam, że nie wyrobię. Nie dość, że bolało jak na okres to i jeszcze w krzyżu bolało. Najgorsze, że te bóle są coraz silniejsze. Dzisiaj podniosłam tylko wiadro, wcale takie ciężkie nie było, a już od razu stwardniał mi brzuch.
Ostatnia edycja:
Salomii
ja tam wogole jestem przeciwniczka kompow dla dzieci, robia z glowek pustostany bo na maksa wciagaja i nic innego sie nie robi(dowod spojrzcie na nas heeheh siedzimy tu ciagle) a dzieci o wiele latwiej wciagnac, to ze czasem sobie cos porobi przy moim kompie to ok w pewnym wieku, poza tym jest wiele ciekawszych rzeczy do robienia dla dziecka, rozwijajacych i wzbogacajacych.
Jako prezenty nawet uzywane wole dawac tansze rzeczy i nawet mieszkajac w Norge czyli teoretycznie majac troszke lepsze warunki niz wiele osob w Pl wolalabym lapka sprzedac by sie troszke zwrocilo niz go oddawac bo zwyczajnie nie stac mnie na takie prezenty
Jako prezenty nawet uzywane wole dawac tansze rzeczy i nawet mieszkajac w Norge czyli teoretycznie majac troszke lepsze warunki niz wiele osob w Pl wolalabym lapka sprzedac by sie troszke zwrocilo niz go oddawac bo zwyczajnie nie stac mnie na takie prezenty
reklama
Salomii
Podziel się: