reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

cwietka Ania W. to ty? (nie podam tu nazwiska bo nie wypada :D ) jeśli tak to wlasnie ci wysłałam zaproszenie. mam nadzieję, że poszło do ciebie a nie innej Anki :D

reklama
Dziendoberek:-) Ja juz skonczylam gotowac rosolek i czeka na mnie prasowanie.Jas mnie tak kopie ze juz nie daje rady.Mam wrazenie jakby schodzil w dol bo mnie strasznie w dole rozpiera.
Sun mi przy Adasiu tez bardzo krew leciala i to od polowy ciazy:tak:A co do brzucha to mi opadl juz miesiac temu;-)
Fajnie ze Bodzinka juz z dzidziola:-)
Moj mezus od poczatku mial pragnienie zeby Jas sie urodzil 8 grudnia bo to rowniez jego urodziny.I masz ci los, dzwonili ze szpitala ze mam sie zglosic na wywolanie 8 grudnia:-D
Milego weekendu babolki:-)

Gosia B. - Tak Ania W. to ja, choć teraz już jestem Anią K., ale tak rzadko używam Facebooka, że tego nie zmieniałam.

Tunia - rozmarzyłam się patrząc na Wasze ślubne zdjęcia. My mamy 08.12 rocznicę (asia - 08.12. to bardzo szczęśliwy dzień ;-) ) i miałam nadzieję, że spędzimy ją już w domku w trójkę, a tu kicha. Albo będę w dalszym ciągu sapiącym hipopotamem, albo będziemy świętować w szpitalu :-(
A zaraz zbieramy się na ślub kumpla, więc w dalszym ciągu pozostanę w klimacie stawania się najmniejsza komórką społeczną.

Ja dzisiaj przeczytałam że brzuch widocznie opada u pierwiatsek na 2-3 tygodnie przed porodem, a u wieloródek może to być na kilka dni lub godzin, bo dziecko wstawia się u nich w miednicę na sam koniec. To u mnie by się sprawdziło. Z Hanią w ciązy miałam ją mocno przypartą w 37 tygodniu, a Emilka jeszcze lata nad wchodem.

cwietka cały czas jesteście we trójkę:-D

mnie się też podoba data naszego ślubu 24 wrzesień, wrzesień ma coś w sobie:-)

właśnie szanownego małżonka po zakupy wysłałam, jejciu ja mu muszę pisać kartkę co ma kupić, ja nie wiem jak on ogarnie kwestię przygotowania mieszkania i świąt jak będę w szpitalu, już to widzę jak mu będę musiała podyktować dokładnie co ma kupić i zrobić, choć liczę, że mnie zaskoczy i ogarnie to wszystko bez problemu, bo zaradny życiowo jest bardzo, ma złotą rączkę do wszystkich spraw technicznych, budowlanych, mechanicznych itd, ale gospodarstwa domowego nie ogarnia:-D

już mu nakładłam do głowy, że jak Zuzia będzie to zakupy hurtowe i wielkie raz na tydz lub na kilka dni będziemy robić, to samo, żeby proszek do prania, płyny, chemie gospodarczą w jakiś wielkich gabarytach kupić co bym ja nie miała problemu, że potrzeba, a nie mogę wyjść...

a i jeszcze se pogmeram, C. wpadł na genialny pomysł - dajmy mojego laptopa jego małej siostrze... yyyyy? że co???

może jestem wyrodna, ale dla mnie dawanie laptopa 7-latce żeby sobie jakieś torty czy lalki w gierkach ubierała jest dla mnie przesadą, zwłaszcza, że odkąd małej zabrano komputer nagle się nauczyła literek, cyferek, układa puzzle, dużo rysuje, koloruje itd...

no i się nie zgodziłam, ale mam taki niesmak, że on sobie coś pomyśli, że wredna jestem, no ale sama tego laptopa dostałam w prezencie i to jak byłam na 2 roku studiów, i dostałam go tylko dlatego, że studiowałam filologię polską i na czymś musiałam pisać te wszystkie prace, recenzje itd

ech, to moze on wlasnego odda jak ma? :) Wydaje mi sie, ze komputer na wlasnosc dla 7-letniego dziecka to jednak przesada, co innego kiedy korzysta od czasu do czasu z komputera rodzicow :)

My tam zakupy robimy raz w tygodniu, zazwyczaj we wtorki lub srody ostatnio, zeby nie latac po sklepach w czwartek i piatek (tutaj wyplaty sa zazwyczaj w czwa. i pt i jest pelno ludzi w marketach) i mnie pasuje ten uklad bo mam wszystko w miare swieze, pieczywo zamrazam, wedliny, mieso tez i jak dobrze idzie to nie musze w tygodniu juz po sklepach latac. Tym bardziej, ze teraz jestem udupiona bo nie moge jezdzic autem a wszedzie daleko.

A tak swoja droga to czy w Polsce tez jest przepis, ze po CC nie mozna jezdzic 6 tygodni? Czy tylko tutaj taki wymysł?

Dziewczyny w grudniowym numerze Mamo to Ja jest karta rabatowa -15% na wszystkie produkty do sklepów smyk wazna do konca tego roku, moze którąś z was to zainteresuje :) ewenetualnie moge wyslać komus swoją bo mnie sie raczej nie przyda :p

Tunia my odkąd zamieszkaliśmy razem to zawsze robiliśmy hurtowe zakupy. to dla mnie zdecydowanie lepsze niż bieganie codziennie z siatkami. mięsko zawsze miałam zamrożone, żeby na jakiś czas starczyło, to co mogło kilka dni leżeć to też zawsze było pod ręką. a jak się wszystko kończyło to znowu mega długa lista z zaznaczeniem co z jakiego sklepu i jechaliśmy :D
proszki do prania, płyny, środki czystości itd. to zawsze zapas był :) już mój A o to dbał :)

ja chyba przestanę chodzić do sklepu - pani mi dzisiaj powiedziała - "o jejku jak się ani zmieniła, na pewno jutro pani urodzi" - to jej delikatnie przypomniałam że móiwła mi tak 3 tygodnie temu i 2 tyognie temu i tydzień temu.
posprzątałam, obiadu nie robię - może gdzieś wyskoczymy jak mąż wróci z pracy, póki co obżeram się mandarynkami

to dla mnie bardzo wazne wiec:

BARDZO PROSZE WYBIERZCIE JAKIEGOS BIEDULKA I KARMCIE AZ ZAPELNI SIE KOSC.. JA MAM SMERFA BO MA 13 LAT I NIESTETY NIE WIERZE BY KTOS GO CHCIAL:(((( A TAK PRZYNAJMNIEJ BEDZIE MIAL PELNA MISECZKE CZAS JAKIS :)

Nakarm psa z Szerlokiem - psy ze schroniska czekają na Twoją pomoc

Jestem za takimi akcjami, dlatego tez wysłałam link do swoich znajomych na gg.

To, ze Tunia to Marta to wiedziałam, ale zachodziłam w glowę dlaczego nick Tunia. Niby logiczne, ale cieżko u mnie z koncentracja w ciąży.

W nocy myślałam, ze zejdę. Od 22:07 do 22 54 co 20, 10 minut miałam skurcze przepowiadajace, ale tak bolesne, ze myślałam, że nie wyrobię. Nie dość, że bolało jak na okres to i jeszcze w krzyżu bolało. Najgorsze, że te bóle są coraz silniejsze. Dzisiaj podniosłam tylko wiadro, wcale takie ciężkie nie było, a już od razu stwardniał mi brzuch.

Ostatnia edycja:
ja tam wogole jestem przeciwniczka kompow dla dzieci, robia z glowek pustostany bo na maksa wciagaja i nic innego sie nie robi(dowod spojrzcie na nas heeheh siedzimy tu ciagle;)) a dzieci o wiele latwiej wciagnac, to ze czasem sobie cos porobi przy moim kompie to ok w pewnym wieku, poza tym jest wiele ciekawszych rzeczy do robienia dla dziecka, rozwijajacych i wzbogacajacych.
Jako prezenty nawet uzywane wole dawac tansze rzeczy;) i nawet mieszkajac w Norge czyli teoretycznie majac troszke lepsze warunki niz wiele osob w Pl wolalabym lapka sprzedac by sie troszke zwrocilo niz go oddawac bo zwyczajnie nie stac mnie na takie prezenty :)

reklama
Do góry