reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

mój żołądek też nawala... czuję się czasami jak w pierwszym trymestrze - jakaś masakra. a mówili, że będzie lżej hehe

właśnie sobie oglądalam nasze fotki z Irlandii i jaka ja byłam kiedyś chuda... a teraz to kulka się zrobiłam :D aaaa i powoli przestaje się dopinać w kurtki mojej mamuśki więc chyba czas rodzić bo nic nie kupowałam a mrozy szaleją :D

reklama
Ja zauważyłam opadnięcie brzucha właśnie przez lepsze oddychanie przede wszystkim. Bo wcześniej mnie nieźle podduszało :)

Siedzę dziś w domu, bo po wczorajszym spacerze znowu mnie gardło boli :( Kicha... W życiu się z tego głupiego przeziębienia nie wyleczę. Ale kupiliśmy nawilżacze ceramiczne na kaloryfery, to może będzie wilgotniej w domu.

Coś mnie wzięło z rana i zrobiłam przed śniadaniem blok czekoladowy :) Mam nadzieję, że do obiadu się schłodzi, bo dłużej chyba nie wytrzymam :)

Dziś dzień prasowania - jeden fotel naszych rzeczy + Frankowe w wanience, dwóch miskach i 3 reklamówkach ;) Trzymajcie kciuki :) :) :)
Aha - skończyłam wczoraj ostatnie zlecenie i oficjalnie przechodzę na urlop! Jupi! :) :) :)

ja nie wiem kto tyle naczyń u nas brudzi - masakra jakaś - jestem na półmetku i już mi nogi w d..e wrastają.
lwiczka - a czemu Ty nic na ogólnym nie piszesz do nas, a jesteś bo gratulacje składasz,co? Pisz co tam u Ciebie...

Hej dziewczynki, My wczoraj byliśmy u znajomych ale szybko wróciliśmy bo Julia dostała temp. 38 więc mieliśmy ewakuację. Dziś całą rodzinką wybieramy się do Teatru Muzycznego na Piękną i Bestię, trzymajcie kciuki bo 2 lata temu Julia uciekła po 5 min. mam nadzieję że tym razem dotrwamy do końca.
U mnie z żołądkiem też nie najlepiej, odbija się strasznie. A co do brzucha to ja mam w miarę mały więc ciężko stwierdzić czy opadł, ale na pewno zaczęłam wkońcu czuć te bóle miesiączkowe, ale przecież ustaliłam sobie z Madzią, że jutro rodzimy:-):-):-) ciekawe jak wyjdzie:-)
Sun współczuję mycia naczyń mi bez ciąży było ciężko myć, ale na szczęście teraz mamy zmywarkę.
Miłej soboty

dziwnie się czuję i krew mi z nosa leci - rany może to to co mówiła madalia że się nozdrza rozszerzają przed porodem ;) - z drugiej strony jeszcze tylko tego brakuje żeby mi się nozdrza rozszerzyły - już i tak wszystko jest na maksa rozszerzone ;)
Teraz to już szczerze mówiąc wolałabym do poniedziałku nie rodzić żeby ta moja położna wróciła - ja to niezdecydowana jestem ;)
a o tej zmywarce to trzeba poważnie pomyśleć...

Cześć Dziewczyny!
Ja po porządnym spacerku. Po tygodniu pleśnienia w domu odważyłam się wyściubić nos na zewnątrz i strasznie mi zmarzł mimo tego, że ubrałam się jak na Syberię. Ale łaziliśmy ponad godzinę i teraz chętnie bym się zdrzemnęła.

Jak znaleźć zamknięty i jak na niego wejść? Bardzo mnie ciekawią Wasze zdjęcia - Salomii i Tunia, ale ja jakaś tempa do komputera jestem i nie mogę znaleźć.

Sun - może krew Ci leci bo za długo stałaś przy tym zmywaniu? Odpocznij trochę. Ale tak Ci leci, czy jak smarkasz to się pojawia? Bo ja już od 3 miesięcy mam katar z krwią.

Super, że Bodzinka już z Fifim i że wszystko u nich ok, bo trochę się o nich bałam.

cwietka zamknietego nie poszukasz. z czasem dostaniesz zaproszenie to zobaczysz. chwilowo jest oczekiwanie na moderatora, żeby kolejne dziewczyny mogły dołączyć... najpierw każda musi na to zaproszenie "zapracować" tu na forum :)
no wlaśnie co z mamolką?

cwietka - leci właściwie leciała tak sobie normalnie ciurkiem, może rzeczywiście od tego zmywania.
A na zamknięty nie można wejść jak się nie dostało takiej możliwości od moderatora - tak jak np ja nie mogę - no trudno takie życie ;)
Nie zbierasz się do rodzenia? ;)

Szkoda z tym zamkniętym :-( Tunia - wysłałam Ci zaproszenie na fejsie (Ania).

Sun - zdecydowałam się poczekać z rodzeniem do wiosny ;-) To dziecko jest nieposłuszne i w ogóle niedobre. Wczoraj ją straszyliśmy, że jak będzie tak czekać to się urodzi 06.12, a wtedy ją nazwiemy "Dionizja" i będzie miała mikołajki, urodziny i imieniny jednego dnia. Ale wcale się nie przestraszyła i siedzi dalej.

reklama
Dziewczyny mi brzuch opadł jakieś dwa tygodnie temu, a może i wcześniej, a ja dalej w dwupaku. Zauwazyłam to po tym, że trudniej mi siedzieć, bo mam brzuch między nogami;-) Bóle miesiączkowe od tygodnia co najmniej i też nic. No może trochę przybierają na sile, ale nic poza tym. Moja siostra dziś od rana za mną chodzi i mówi, że muszę dziś urodzic, bo ona ma imieniny i chce mieć prezent. No ewentualnie mam pozwolenie na 6 grudnia;-)

Do góry