reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
aluśka szalona jesteś czy co?? :D:D ja to bym się teraz na 10 pietro nie wdrapała w życiu. cieżko mi było na 4 hehe powodzenia jutro

a co do przyspieszenia porodu to słyszałam, że tylko symulacja brodawek jest skuteczna. ale nie wiem, nie próbowalam... za to jeżeli chodzi o seks to u mnie w 38 tygodniu nie wywołuje nawet skurczy tak więc nie sądzę, żeby to mi coś pomogło :D

Hej!
Dopiero dobrnelam do domu - wypuscili mnie dzis ze szpitala z masa tabletek na cisnienie :( Musze je nadal monitorowac. Nadal skacze i nadal czuje sie niepewnie :( Planowane powtorne przyjecie w srode w nastepnym tyg. Jestem umowiona ze 10.12 bede miec cesarskie ciecie :szok: :szok: ... Zaczelam sie bac :baffled: ostatni tydzien i bedzie Alicja na swiecie :-)

Jutro ponadrabiam bo jestem skonana. Pozdrawiam :)

10 piętro?! :szok: Aluśka jesteś szalona! ;-) Normalnie na taką wysokość wchodzę z lekką zadyszką (zdarzyło się kilka razy w życiu, bo nie przepadam za windami:zawstydzona/y:), a teraz to dla mnie prawie jak wspinaczka wysokogórska;-)

Anka &&&&&&& wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Dobrze, że dostałaś tabletki, powinny trochę uspokoić sytuację.

Kategor masz rację. Co prawda, to moje pierwsze dziecko, ale już jakiś czas temu dotarło do mnie, że najpoważniejszą konsekwencją ciąży i największą zmianą po narodzinach dziecka, będzie ten niepokój, który nie opuści mnie do końca życia. A te z Was, które spodziewają się lub już urodziły kolejne dziecko, tych zmartwień mają proporcjonalnie więcej. Dlatego wszyscy powinni przed każdą matką bić pokłony jako wyraz szacunku.

U mnie ciąg dalszy wsłuchiwania się w swój organizm. Czuję, że to już niedługo. Zresztą tak wynika z zaawansowania ciąży. Tylko dlaczego to jest taka ruletka i trzeba siedzieć jak na szpilkach i czekać az się coś zacznie.

&&&&&&&& za jutrzejsze cc Bodzinki.

aluska - kciuki zacisniete &&&&&

Anka - to kontroluj sie i moze juz w przyszlym tygodniu Alicja bedzie z Toba :))))

ja sie chwile zdrzemnelam i jakos dalam rade nawet Nince bajke poczytac. poza tym dostalam bony swiateczne w pracy i maz obiecal, ze w sobote jedziemy na zakupy :DDD

Mój Mąż właśnie stwierdził, że tylko ode mnie zależy, kiedy urodzę ;) Rozbawił mnie...

A tak poza tematem jakimkolwiek - wiecie, że jak ryby śpią, to pływają do tyłu? :) A właściwie to prąd je ściąga, ale śmiesznie to wygląda ;)

Hej!
Melduję się tylko.
Cały czas wojujemy z tą paskudną gorączką. Jest już spora poprawa, ale nie jest jeszcze idealnie.
Podczytuję Was, żeby być w miarę na bieżąco.
Wracam do Synka.

Witajcie!

Tunia no to nie zazdroszczę przeżyć z wczoraj...na szczęście że wszystko się dobrze skończyło :) CO do snów, to w ogóle ja dziś też miałam masakryczne związane z porodem etc...Już nam się w tych głowach nieźle miesza:p A suwaczkiem się nie przejmuj, bo popatrz na mój i dalej w dwupaku:szok:

U nas wciąż śnieg nie sypie, więc coś nie wysłałyście mi tego śniegu z Polski centralnej i północnej....a mówiłyście że wysyłacie:-p
Milutkiego dnia dla Was!my dziś chyba będziemy mieć wymianę drzwi wejściowych- wynajmujemy mieszkanie i niby taka wymiana należy do obowiązków właściciela, ale nasza oczywiście kasy na to nie ma i poszła na to że my kupimy i będziemy sobie odbijać co miesiąc z opłat. Cwana jest, bo wie że przy małym dziecku nie możemy mieć drzwi totalnie wygiętych z dziurami takimi że rękę się włoży....:crazy:

BUZIAKI i czekamy na kolejne grudniowe Dzieciaczki:)

hej, u mnie dzis -15 stopni. ale bede musiala isc na ten mroz, na poczte i jakiesmieso na obiad. az sie boje tego zimna :D
Z wilgotnoscia powietrza w moim mieszkaniu chyba nie ma tragedii, bo mam wlaczony co prawda jeden gzrejnik na 1 - ale jak sie mocno schlodzi to sie zalacza i grzeje jak na 5tce. ale na wszytskich oknach po nocce mam skroploną wode. Niby nie jest za super zeby sie ta woda na oknach skraplala, ale lepsza woda niz suchy nos - a ja nei marzne przy tym przeciez :]
zmierze sobie w poneidzialek jak przyjdzie domowa stacja pogody :-D

tunia echhh ale dobrze ze wy nie macie strat przy tym. tylko skladke wieksza za ubezpieczenie bedziecie wieksza placic przez ta stluczke ech.

Godzine temu jadla sniadanie - bulke z wedlinka i papryka czerwona + herbatka goraca. i juz jestem glodna :szok:
ja to chyba powinnam gulasz jesc na sniadanie.

reklama
hej :)
ja chce już urodzić :d ale postaram się dzisiaj wytrzymać bez marudzenia :)
wieczorem zaliczyliśmy spacer i ubrałam się tak grubo, że nie chciało mi się do domu wracać - tak przyjemnie na mrozie ehhehe ale sama staram się nie wychodzić, żeby się nie przewrócić...
bodzinka &&&&&&& za cięcie... wszystko bedzie ok
aluśka &&&& powodzenia

Do góry