reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Mam kolejne pytanie. Pisałyście, że czop to taka jakby galaretka. Czy on jest biały, trochę jakby z nitkami?

reklama
Bodzinka bidulo, mam nadzieje ze dadza ci niedlugo spokojnie urodzic;-)ale dziwi mnie to ze w 37tc jest skrajny wczesniak:szok:
Ja wlasnie ze sklepu i tak mnie sklepowa zagotowala ze dopiero teraz dochodze do siebie.Wychodzac ze sklepu Adas mial swoja gume w reku i ten babsztyl przy kasie oskarzyl mnie o kradziez.A ja jej tlumacze ze i tak tu takich nie ma.A ona to prosze dowod zaplaty za te gume.No wariatka jakas, placac za caly koszyk zakupow ukrylabym kradziez gumy za pare groszy:wściekła/y:Juz czekalam az wezwie ochrone ale mnie puscila.

Tunia z pokarmem nie ma żadnych problemów, ja miałam od razu chociaż sie martwiłam że mało więc dzień po cesarce przystawiałam małego ile szło. Leżałam na sali z dziewczynami po cc i żadna nie miała problemu więc nie słuchaj takich bzdur ;-) Może ciężko się dochodzi przez pierwsze 2 dni do siebie ale teraz 4 dni po cc nie czuje żebym ją wogóle miała.

Mamolka własnie mam problem bo Krzyś jak spi nie da sie obudzić :baffled: Mozna robić wszystko a on i tak będzie spał :nerd: więc pozostaje mi laktator - dziękuje bogu ze go kupiłam przed porodem. Jednak to prawda że laktacja rusza najbardziej w 3-4 dobie po porodzie (w przypadku cc).

bodzinka
trzymaj się dzielnie! Niedługo cię juz rozpakują a jak nie to Filip sam się wypcha na świat. Wiele sił dla was!

słomiana_wdowo
twoja ma cieczkę a u mnie sie własnie okazało że będzie miała szczeniaki:baffled: Kiedy gdzie i jak to ja nie wiem.... tak ja wszyscy pilnowali :happy:

Dobry wieczór :tak:

Postanowiłam w końcu na Głównym się odezwać chociaż wstyd przynać ciezko mi być z Wami na bieżąco więc wpadam tylko na watek gratulacyjny zobaczyć która kolejna mama przywitała na świecie swoje maleństwo:sorry2:
A u mnie w domu no cóż choróbsko jakieś sie rozwija byłam z młoda w przychodni bo katarek jej straszny dokuczał :baffled: okazało że to katarek wirusowy i mamy wstrzymać się z chodzeniem do przedszkola i niestety mnie już też ten katarek dopadł aż mnie nos od wycierania boli :baffled:
Ma też Amandzia wysypkę na policzkach ale ona to już alergiczna jest chyba od mandarynek dostała:crazy:

Abgar
mój czop był bez żadnych "nitek" jednolitej konsystencji zbity
...wypadł mi już 3 tygodnie temu a ja nadal w dwupaku:dry:

słomiana wdowa - nareszcie się odezwałaś. zajrzyj na gorącą linie :D

wiolcia dobrze, że już w domku :)

bodzinka &&&&&&&&&&&&&&& niech już ci dadzą urodzić :D

Tunia z rodziną dobrze jest tylko na zdjęciach. jakiejkolwiek współpracy mówię zdecydowane NIE...

tak w ogóle to się śmiałyście gdzieś, że już wiadomo skąd u Wiolci ta zgaga :D jeżeli te włoski się sprawdzają to ja chyba urodzę łysego synusia :d

Ostatnia edycja:
Salomii - wody płodowe ponoć przybierają zapach i smak tego, co zjadasz. Pytałam o to gina, jak mi powiedział, że dziecko je pije i powiedział, że raz przyjmował poród i jak dziewczynie odeszły wody to czuć było intensywny zapach czosnku, a dziewczyna przyznała, że jadła go tego dnia dużo.

Wiola - super, że już w domku. Myślałam, że po cesarce dłużej trzymają. Maluszek słodki - oglądałam zdjęcia i jestem zachwycona bujnością jego czupryny.

Bodzinka - trzymaj się dzielnie. Może dzieciaczek jest jeszcze malutki i dlatego lekarze uważają, że to wcześniak?

cześć kobietki:-)
pewnie już mnie nie pamiętacie:happy: 3 listopada miała wizytę u lekarza i niestety od razu z jego gabinetu trafiłam do szpitala:-( miałam kłopoty z ciśnieniem i przy okazji wyszła cukrzyca ciążowa:crazy::crazy:
dziś wyszłam do domku, mam się zgłosić ponownie 6.12.
Spróbuję nadrobić to co napisałyście przez te prawie 3 tygodnie:tak: choć pewnie najpierw zajrzę na wątki cukrzycowe, bo mam niejakie problemy z ustaleniem diety:baffled:
pozdrawiam cielpło

reklama
Asia1981 współczuje tej nieprzyjemnej sytuacji w sklepie:no::no:
Lwiczka mam nadzieje że bóle szybko przejdą i dobre samopoczucie powróci:confused::confused:
Salomii z tymi woda mi to tez ostatnio sie zastanawiałam czy je rozpoznam bo przecież mogą odchodzić stopniowo a nie chlusnąć za jednym razem:dry:
Antylopka gratulacje dla zdolnej córeczki:tak::tak: to super że tak dobrze języka obcego się uczy:tak::tak:
Bodzinka trzymaj się dzielnie i wracaj do nas z maluszkiem na rękach:tak::tak:
postępowania tego lekarza nie rozumiem przecież w 37 tygodniu to już dziecko nie jest zaliczane do wcześniaków:dry:
Wiolcia super że już w domku z Krzysiem jesteś:-):-)
mam nadzije że ta gestoza szybciej Ci mnie niż po tych 3 tygodniach:tak::tak:

Do góry