reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Vilejka - bardzo Ci wspojczuje :-(

kaczucha - super, ze wszystko ok u dzidzi :tak:

Wiolcia - w pierwszej ciazy na usg w 13 tyg. moj gin powiedzial, ze na 80% dziewczynka i sprawdzilo sie :-)

ja jutro ide do ginki na 10.15. trzymajcie kciuki!!!

reklama
trzymam kciuuuki mocno mocno za wszystkie, a z tego co mi wpadlo dzis w oko wiem ze Szwarou tez jutro z zona ida na wizyte bo jutro piaty.. ehhh a my z Pati.b pojutrze

Hej dziewczyny,
Mi dziś się śniło, że zaczęłam krwawić i jak się obudziłam to zastanawiałam się czy to był tylko sen czy prawda:no::no::no::no:
Poza tym rano mnie trochę mniej już piersi bolały. Trzymam kciuki &&&&& za wszystkie dzisiejsze wizyty.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytowe dziewczyny i chłopaki!:-)

Wczoraj dzień wyjęty z życiorysu a dziś zero objawów. Bez mdłości, śniadanko przyjęte bez oddawania...super :-)
Synowi się coś porobiło i spał z nami do 8:30!!!! Powiadam, że nigdy, ale to nigdy tak długo nie spał. Ale nie narzekam i mu powiedziałam że może już zawsze o tej godzinie wstawać :D No i mam z nim straszną frajdę bo zaczyna chłopak próbować gadać... wczoraj śmiałam się bo powtórzył za mną "kukuryku" i...."kocham" <3 <3 <3 :rofl2:

Kurczę pogoda do bani, a mi mąż zapomniał wózka z samochodu przynieść...uuu. W końcu kalosze pójdą w ruch :)

Hejka!!!

Vilejka :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(....tak mi przykro....nie mam słów aby cię pocieszyć.....

Ja stara wyjadaczka mam takie jazdy że szok ,mój K ma mnie już leciutko dosyć:-D:-D:-D:-D:-D

Mamolka 8.30:szok::szok::szok::szok: normalnie rozpusta,ale nie powinnam narzekać bo dziś o 6.50 pobudka była.Czyli znacznie później:-D:-D:-D:-D:-D

Vilejka - tak bardzo mi przykro, ale nie poddawaj się ! :-(

kaczucha - cieszę się, że wszystko w porządku z bobaskiem :-)

Ja trzymam kciuki dzisiaj za wszystkie dziewczynki, które idą do lekarza ! w tym równiez za siebie bo idę na 18.45:-) Tak bym chciała usłyszeć to serducho ! I potwierdzić, że tamten lekarz to idiota! Oprócz tego mój mąż ma dzisiaj "ćwiortke" (czyli 25 urodziny:-D) dlatego chciałabym mu zrobić taki prezencik i w końcu powiedzieć, że z naszą dzidzia wszystko w porządku :zawstydzona/y:Wczoraj kupiłam mu na urodziny zegarek....mam nadzieje, że prezent mu się spodoba...no i torcik upiekłam w kształcie serca...."Cycki murzynki"...no powiem Wam ,że wyszedł bardzo apetycznie ciekawe, czy tak samo będzie smakował ?:rofl2: Muszę jeszcze tylko wymyślić coś fajnego na kolację chociaż nie będę miała dużo czasu na przygotowanie skoro do lekarza muszę lecieć:angry:
Siedzę w pracy i zastanawiam sie kiedy znowu zacznę zasypiać...reszty objawów jak nie było tak nie ma...
Ale powiem Wam, że pisałam ostatnio o wysypce która mi sie pojawiła tu na kościach pod szyją i mnie troszke swędziała, nie wiem z czego sie pojawiło, ale teraz to aż taki liszajek mi się zrobił i coraz brzydziej wygląda...no i co ja mam z tym teraz zrobic to nie mam pojęcia spytam się dzisiaj może Pani doktor, może spotkała się już z czymś takim ?:baffled:
Miłego dzioneczka................. ale sie strasznie rozpisałam !:szok::-D

adusia3 to straszne co piszesz hehe ze 6.50 to duuzo wczesniej:) ale z drugiej strony ma sie o wiele wiecej dnia niz wstajac o 10 ;D zawsze jakies plusy

motylek0810 ja mialam takie malutkie krosteczki na brzuchu ktore zbily sie w liszajek,wydaje mi sie ze dlatego ze je drapalam troszke potem zniknely, teraz mam na plecach w dolnej czesci ale juz nie zbite i wogole na twarzy co mi sie porobilooo, ale dobrze ze idziesz dzis do lekarza bo wiadomo ze ona jest w stanie prawidlowo okreslic co Ci sie przyplatalo, w kazdym razie ja w ciazy wygladam jak za czasow nastoletnich:/ wszedzie pryyszczee a na romantyczna kolacje np ja bym zrobila jakas potrawe z makaronem np kolorowym, czy to zapiekanym czy gotowanym, plus kurczak z pysznym sosem na bazie pieczarek , papryki,cebulki i odrobiny bialego winka ktorego reszte dopijamy przy kolacyjce ;)

mam pytanie! :) czy w powiedzmy 4tyg i 5dniu ciazy widac juz cos na usg i co moze byc widac? i czy w 5tyg i 2dniu mozliwe jest widziec juz serduszko? chodzi oczywiscie o tygodnie od OM, tak mnie to nurtuje, moze macie jakies doswiadczenia

reklama
mam pytanie! :) czy w powiedzmy 4tyg i 5dniu ciazy widac juz cos na usg i co moze byc widac? i czy w 5tyg i 2dniu mozliwe jest widziec juz serduszko? chodzi oczywiscie o tygodnie od OM, tak mnie to nurtuje, moze macie jakies doswiadczenia

Salomii z mojego doświadczenia to w sumie z OM marne liczenie w ogóle ! Ja miałam cykle po 34 dni równiuteńko i idąc pierwszy raz do lekarza wydawało mi się, że idę w 5 tygodniu (od OM).... ale nic nie było widać!oczywiście były nerwy i podejrzenie ciąży pozamacicznej! potem poszłam drugi raz i miał to już być 8 tydzień (od OM) ale na USG maleństwo sie pokazało ale niby, że to 5 tydzień, potem tak jak wcześniej pisałam byłam u lekarza debila w zeszłym tygodniu, który stwierdził martwą ciąże bo powiedziałże to powinien już byc 9 tydzien ciąży a kropeczka jest wielkością na 6 tydzień ! Teraz dzisiaj ide do lekarza ze świadomością raczej iż jest to tydzień 7 a nie 10 (jak niby miałoby wynikać z OM) (Idę z nadzieją, że ten ciul sie mylił !!!!:no: Także u mnie to jest różnica aż trzech tygodni. Przy drugiej wizycie Pani doktor powiedziała mi że jest to możliwe , że po prostu później miałam owulacje i po prostu później zaszłam w ciążę! każdy organizm jest inny nie można tego liczyć jedynie jakimis kalkulatorami ciążowymi ;-) Ja myślę, żę jeżeli ktoś jest w tak wczesnej ciąży to powinien się wstrzymać jeszcze z jakimiś usg, bo może jeszcze nic nie wyjść...a szkoda nerwów....wiem z własnego doświadczenia !! To moje pierwsze maleństwo więc pewnie dlatego taka przeczulica...przy 10 na pewno troszke wyluzuje :-D (żart):szok::-D
Buziaki !

Do góry