reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Już jestem :) a właściwie jesteśmy;)
wszystko ok, dzieciątko ma 11 mm, serduszko pięknie bije, ma 174 uderzen na minutke.... wyszlo ze niby jest ciut młodsze niz można by przypuszczać od OM ale i tak jest ok :)

tylko nie wiem jak wytrzymam do nastepnej wizyty, do 1 czerwca....
To super że wszystko w porząsiu, gratuluję:)
a do wizyty spokojnie wytrzymasz, zobaczysz jak szybko ten czas upłynie:)

Ja zmykam już bo uczę się - sesja, następnienie wieczorne karmienie, mycie i usypianie mojej Niuni a potem Mężulek spragniony czułości;)
Trzymajcie się dziewczynki!:)

reklama
Kaczucha cudowne nowiny! ogromnie bardzo się cieszę, że wszystko w porządku i gratuluję! :-) A tam do 1 czerwca.... idź 20 maja i będzie dobrze. Oni zlecają co miesiąc wizyty bo niby nie trzeba częściej ale jeśli matka ma takie potrzeby, zeby iść wcześniej to dla nich jeszcze lepiej a dla ciebie czyste sumienie :tak: Ja sama mialam isc 25 maja a idę 14 maja ;-)

Dziewczyny czytałam teraz na necie, że wiele kobiet poznalo pleć dziecka ok 12-13 tygodnia ciąży, myślicie że to możliwe???? to by oznaczało, że 25 maja poznam płeć :D:D:D:D

Ostatnia edycja:
Wiolcia mysle, ze w pierwszej ciazy to jest srednio mozliwe chociaz to wszystko zalezy od dziecka, od aparatu usg (ja nie spotkalam sie z kims kto poznal w 12 czy 13 czy nawet 16 tygodniu robiac zwykle usg). Spotkalam sie za to z tym, ze rodzice poznawali plec w okolicy 15 tygodnia ale to bylo na usg 3d a Ty sie wybierasz na zwykle czy na 3D?

Kaczucha to super, ze z malenstwiem wszystko w porzasiu, po co to sie denerwowac ;-)

Dziewczyny czytałam teraz na necie, że wiele kobiet poznalo pleć dziecka ok 12-13 tygodnia ciąży, myślicie że to możliwe???? to by oznaczało, że 25 maja poznam płeć :D:D:D:D

raczej się nie nastawiaj...
moja się tak ułożyła, że w pierwszej ciązy płeć poznałam dopiero jakoś na przełomie 7 i 8 miesiąca!! tak, tak, już się pogodziłam, że wtydnica nic nie pokaże i bedzie niespodzianka na porodówce

A ja się dowiedziałam w 16 tygodniu, syn tak się rozkraczył do monitora że gin wątpliwosci najmniejszych nie miał:-D:-D:-D i tak juz zostało, to było zwykłe USG ale fakt sprzęt najlepszy chyba w całym mieście i lekarz jeden z lepszych w Polsce;-)
Dlatego i tym razem mam nadzieję że pod koniec czerwca będzie można juz podgladnąć co tam świta, o i ile bejbi się nie zawstydzi i pokaze ale posladki hehe

Ostatnia edycja:
Vileyka strasznei mi przykro... całym sercem jestem z toba, trzymaj sie mocno :*

Fajnie jest tu wchodzic... po calym dniu biegania (praca itd.) teraz mam co czytac :-) Własnie jem zupke z kalarepki, ktora sobie ugotowalam przed chwila, a potem chyba do łózka ;-) Spałam 12 h wczoraj a i tak caly dzien zmeczona chodze...

Wiolcia mysle, ze w pierwszej ciazy to jest srednio mozliwe chociaz to wszystko zalezy od dziecka, od aparatu usg (ja nie spotkalam sie z kims kto poznal w 12 czy 13 czy nawet 16 tygodniu robiac zwykle usg). Spotkalam sie za to z tym, ze rodzice poznawali plec w okolicy 15 tygodnia ale to bylo na usg 3d a Ty sie wybierasz na zwykle czy na 3D?
Mam skierowanie od lekarza na badania wiec pewnie zwykle chyba ze nie trzeba będzie wiele dopłacić ale wątpię bo to pewnie z 250 zł kosztuje. Nastawiam się więc że może poznam płeć ok 22 tygodnia, mój ginekolog ma dobry sprzęt i wszystko wyraźnie widziałam przy ostatnim USG nawet serce bijące w ciele maluszka. Cóż czas pokaże ale w sumie wole poznac ok 22 tygodnia i byc pewna na 100 niz teraz ze to dziewczynka a okaze sie chlopak :-D

Wiolcia - zobacz czy nie ma jakichs akcji z darmowym 3D - w Poznaniu robią takie co jakis czas. Nigdy sie nie wybrałam, bo nie miałam potrzeby, ale jeśli chcesz to możesz iśc i miec fotki i filmik z takiego badania.
A co do pewności - hehe - kuzynka męża urodziła w marcu dziewczynkę - 3 razy na usg lekarz jej mówił CHŁOPAK!! i no wtopa....

Antylopka nie wiesz przypadkiem co u Szwarou?
Anka:) No super informacje!
U nas syn się rozkraczył w bodajże 17 tyg.

Na usg 4d w 13 tyg miał rączkę między nóżkami :D

Dzisiaj rzygam jak kot co zjem to mnie zaraz opuszcza...bleee

reklama
Wiolcia odnosnie Norwegii to nie jest to normalne w maju ze jest snieg:crazy: tzn miejscami moze sobie zalegiwac tam gdzie gory sa wysokie, i to jest calkiem normalne ale to ze pada juz nie jest. Ja mieszkam przy oceanie wiec tu jest to wrecz chore, w zeszlym roku np w maju juz od wielu tygodni opalalam sie na tarasie, na majoweczke mielismy grila i siedzielismy sobie w bikini i slipkach, natomiast teraz co wstaje to mam zasniezona auto, co prawda to topnieje dosc szybko ale w gorach pozostaje, jest wiele pieknych miejsc do ktorych chcielismy pojechac na weekend z 17maja(wolne bo swieto konstytucji) ale nie pojedziemy bo drogi ktore tam prowadza sa w gorach wysoko a ze wzgledu na warunki w tym roku wszystko jest nieprzejezdne:baffled: Norwedzy sa zaskoczeni:baffled: aa poza tym... czesto kiedy zaswieci slonce i okryje blaskiem pokryte sniegiem szczyty gor, zalsni w tafli atlantyku.. kiedy przyroda tak bardzo tu bujna i surowa ozywa i kusi kolorami wiem ze nie moglabym juz zyc bez tego kraju:tak:

Do góry