reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Dziewczyny teraz ja zasieje paniki!!!
przed chwila poszłam do wc zrobić siku, nic nie zrobiłam a jak się podtarłam to na papierze miałam gluta dość sporego przeżroczysto- zółtego!!!! czy to nie czop??????!!!!!!! matko, nie miałam nic dotąd takiego!!!!! co ja mam zrobić????

reklama
Sarka to nie koniecznie musi być czop,ostatnio też tak pare razy miałam,powiedziałam ginkowi na wizycie,sprawdził i czop jest,powiedział że to może być normalny śluz ale pod koniec ciąży może być gęstrzy. Ja miałam taki przezroczysto-żółty o konsystęcji gęstrzego białka kurzego.

aluśka będę musiała iść jutro do weterynarza, w sumie to 2-dniowe opóźnienie nie powinno źle na niego wpłynąć.

Idę zaraz wyciągnąć ciasto z lodówki i formować rogaliki :-)

Sarka to nie koniecznie musi być czop,ostatnio też tak pare razy miałam,powiedziałam ginkowi na wizycie,sprawdził i czop jest,powiedział że to może być normalny śluz ale pod koniec ciąży może być gęstrzy. Ja miałam taki przezroczysto-żółty o konsystęcji gęstrzego białka kurzego.
jesuu obyś miała rację bo już mam łzy w oczach....też taki jakby glut miałaś???? jak z nosa normalnie taki smarknięty, sory za obrazowość :/

Tak kochanie,jakby smark,który się ciągnoł przy podcieraniu:-) Miałam już tak parę razy,w tym ostatnio przed wizytą u gina to po wstaniu rano taki glucior miałam na udzie,buu.Ale według gina to normalne.Też przepraszam za obrazowość hi hi:-D

Ostatnia edycja:
Ups myangel,nie ma potrzeby byś myła się tam w środku,niepotrzebnie ingerujesz w naturalne środowisko pochwy i wymywasz przyjazne bakterie-myj się dokładnie,ale nie głęboko-tak będzie lepiej,a zwykłym mydełkiem i tak nie zabijesz wszystkich bakterii żyjących na Twojej skórze,lekarze mają do tego specjalne płyny antyseptyki,a rękawiczki muszą być sterylne,są sterylizowane radiacyjnie,sterylizowane tlenkiem etylenu ,ja nie wiem jakie Ty widziałaś wyjmowane z pudełka?-otwartego ?

Pozdrawiam,wszystkiego dobrego,miłego dnia :) uciekam na zakupy z mężusiem :)

nie myję się zwykłym mydelkiem - jakos nie wyobrażam sobie zwykłym mydlem myc okolic intymnych a ręce przed kazdym myciem "tam" dezynfekuję specjalnym płynem antyseptycznym oczywiscie, zreszta uzywam go kiedy zmieniam soczewki np. i w wielu innych sytuacjach. W domu, gdzie mieszka dwóch ratownikow medycznych takie rzeczy sa na porządku dziennym choc oczywiście nie przesadzamy z usuwaniem bakterii z naszego otoczenia:)
Jesli zaś chodzi o rękawiczki to oczyiście powinny one byc sterylne, wyciagane z jednorazowej saszetki, z wywinietymi na zewnatrz brzegami aby nie dotykać części zewnetrzenej przy zakładaniu jednak kiedy badano mnie w Polsce nigdy nikt sterylnych rękawiczek nie używał tylko do zwykłego badania ginekologicznego lekarz zawsze wyciagał z duzego pudelka, w ktorym jest ich 100. To pewnie zalezy od praktyki danego gabinetu...

nie koniecznie czymś, przy rozwarciu można przebić przy badaniu, palcem. Ale wtedy przy myciu wyczujesz, że szyjki brak i rozwarta na kilka cm

przy badaniu oczywiscie - ale na pewno nie jestem w stanie zrobić sobie tego sama (pisze o przebiciu pecherza), żadna z nas nie ma az tak dlugich palcy, zeby siegnac aż tak w gląb poza tym, ze ciazowy brzuszek na pewno skutecznie uniemozliwia wlożenia chocby jednego palca zbyt głęboko.

jesuu obyś miała rację bo już mam łzy w oczach....też taki jakby glut miałaś???? jak z nosa normalnie taki smarknięty, sory za obrazowość :/
Kochana z racji tego że mój czop już wypadl i gin to potwierdził to Ci opisze jak wyglądał:cool2: był barwy żółtawej bez domieszki krwi (ale takie też bywają) bez wonny, wielkości opuszka palca konsystencji zbitej bardziej niż białko jaja kurzego:cool: i nie jak smarknięty glut:-p

A ja mam takie pytanie zupełnie z innej beczki:) Jaki polecacie tel.(najlepiej NOKIĘ:) z wytrzymałą baterią? nie chodzi mi o te modele takie przedpotopowe, bo wiem że one baterie miały pancerną, ale taki z tych "współczesnych":) Z góry dzięki za opinie :) Siedzę już kilka dni na necie w poszukiwaniu ale póki co mam 3 na oku, E50, E51 i 6300...Ale opinie przeeeróżne więc pytam Was:)

reklama
Ja posiadam nokie 6600 i slide ale jakiś unikat bo jako jedyna ma 5m aparat i jest srebrny. Jestem zadowolona,bateria trzyma mi tydzień czasu przy normalnym użytkowaniu. 6630 nie polecam,mężuś ma i bateria słabo trzyma.

Ostatnia edycja:
Do góry