reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Cześć brzuszate:-)
No pierwsze co to missiiss trzymam mocko kciuki&&&&&&&&&& żebyś jeszcze trochę wytrwała i Jasiu niech jeszcze posiedzi w swoim apartamencie a potem zdrowy wychodzi:-D
Ja dziś miałam super nocke,ani razu na siusiu,pierwszy raz od paru dobrych miesięcy. Mąż zaraz wyjeżdza i zostaniemy znowu same:-(
Miłego dnia kochane:-D

reklama
Hejka;-)
U nas dziś juz lepiej, nocka przespana, po gorączce nie ma śladu, dziecko odzyskało swój temperament:tak:
Pogoda dzis u nas fatalna, wieje, pada, szaro i buro bleeech, także chyba skazani jesteśmy na siedzenie w domku...

Tzymam bardzo pocno kciuki za missiiss, niech się kochana trzyma jeszcze troszkę, Jasiek juz tak strasznie chce do mamy to jasne hehe ale niech jeszcze się chłopak wstrzyma:sorry2: bużki dla niej!!!!!!!

sunflower melduj nam się tu codzień bo tu palce pozjadamy:-pjak tam dziś u Ciebie???

Z tymi objawami dziewczyny to ja też miałam jes już ok mies. przed porodem, wszystko mi naciskało, napierało, o szyjce nie wspomne jak mocno ją czułam i o przepowiadających też juz pisałam że miałam kilka fałszywych alarmów. Szczególnie u pierworódek (cóż za nazwa:dry:) te objawy są wcześniej odczuwane.

Ja obecnie to mam sość częste skurcze ale bezbolesne, po prostu stawia mi się macica, spacer jest dla mnie wielkim wyzwaniem bo dosłownie po paru metrach juz twardnieje mi brzuch i wszystko przestaje byc przyjemnością:sorry2: szyjka też mnie co raz zakłuje dotkliwie no i jeszcze np jak robię siusiu to jakos boli mnie szyjka (w każdym bądź razie tam w środku to więc chyba ona) a rozwarcia ani skrócenia żadnego nie mam...;-)

Pisałyście, że jak przyjdzie ten bezpieczny czas to zaczynacie szleć przytulankowo....to mam pytanie - tzn. że teraz się wstrzymujecie? stąd moje pytanie, bo my cały czas nie:-p
pamiętam też że już im bliżej było terminu to tez sex był po prostu bolesny, nie wiem jak u was?, no bo to taki naturalny masaż szyjki, najlepsza pozycja to oczywiście ...dominująca;-)

hej dziewuszki - jestem...jeszcze ;)
missi - trzymam kciuki za Was
co do przyspieszania porodu to przepraszam że nie zapytałam , ale tak mnie powaliła wiadomość u lekarza że zapomniałam zapytać :( czy podróż samochodem pomaga w przyspieszeniu porodu? no na pewno, ale nie polecam tego sposobu ;)
co do samobadania o którym tu było, to mi lekarz absolutnie zakazał pchać "tam" palców, bo można po pierwsze coś sobie dostarczyć - bakterię czy coś a po drugie jeżeli już jest jakieś rozwarcie to nieumiejęctnie można sobie pęcherz płodowy przebić.
U mnie noc ciężka - skurczy trochę jest ale tylko co któryś jest bolesny więc chyba jeszcze nie to.
Wczoraj dokupiłam do torby do szpitala wodę mineralną i jestem gotowa - gorzej z mężem - on to chyba nigdy nie będzie gotowy ;)
wyznaczam sobie małe cele - dziś doczekać do obiadu bo mama kaczkę pieczę, jak dotrwam to następny cel jutro 11 żebym mogła dojechać spokojnie na ktg jak dotrwam, to potem byle do poniedziałku bo jak znam życie podczas "długiego" weekendu mało kto będzie na oddziale...

Dzien dobry grudnioweczki.Mi dzies nie wesolo bo wlasnie sie dowiedzialam ze znajoma, ktora ktora byla w 5 mc dowiedziala sie ze dzidzius zmarl i musialâ urodzic martwe:sad:To byl chlopczyk.
Missiiss trzymaj sie dzielnie.
Milego dnia kochane.

hej Kochane!
dziś oczywiście znów noc do D**Y :( ale może czas się przywyczaić, po porodzie też sobie nie pośpię :p
odwiedzamy dziś teściów :/ będzie bosko :/

Missiiss, kochana trzymam tak mocno kciukasy, że aż bolą!!! &&&&&
trzymaj się i Ty i Jasio, już niedługo to się skończy i będziecie mogli cieszyć się sobą!!

miłego dnia dziewczynki :)

ja dzis od rana zla jak osa - Ninka obudzila sie w nocy, a moj maz gral na kompie. i oczywiscie nie chcialo mu sie nia zajac, to wyslal ja do mnie do lozka. i przez to pol nocy sie budzilam co chwile, tak sie krecila. a on sobie spal smacznie na kanapie :wściekła/y: i jeszcze sie rano pyta, dlaczego mam taki zly humor :szok:

aniah - ja tez mam te klucia od paru dni, ale mysle, ze to normalne na tym etapie. tym bardziej, ze nie sa zbyt czeste i trwaja krotko. nie mam zamiaru narazie panikowac, chyba ze dodatkowo jakies skurcze sie pojawia.

ja dzis odpoczywam w miare mozliwosci. Ninke z mezem wysylam na spacer, a ja chyba sprobuje sie zdrzemnac.

lece cos w kuchni porobic, choc nic mi sie nie chce.Mam takiego lenia ze tylko bym lezala.No ale gulasz sam sie nie zrobi:sorry2: Niech mnie ktos kopnie na rozruch:tak:

reklama
Witajcie!
Oczywiście dołanczam się do kciukasów za Mississ i jej Maluszka :) Żeby jeszcze troszkę wytrzymali:-)
Sunnflower myślę że dotrwacie do przyszłego tygodnia:-) za to trzymam mocno kciuki!!!

U nas pięknie słonecznie od rana- o deszczu to słyszę tylko od Was że wciąż szaro, ponuro. U nas piękna złota jesień - więc zapraszam w góry ;-)
Ja dostałam ochrzan od mojego faceta, że się nakręcam a że jeszcze nie czas...Że jeszcze jak to ujął "za ładnie wyglądasz żeby już do porodu" :-p Może rzeczywiście się człowiek nakręca, bo Wy tu już na finiszu, mój lekarz też uznał że w każdej chwili może się zacząć więc jak tu się nie nakręcić:) Ale postaram się wrzucić na luzzz:-)
MIŁEGO DNIA DLA WAS!!!
PS>
Mam rodzinę w POznaniu i poznałam kiedyś smak tych Waszych rogali i taką mam na nie ochotę od rana że podrzuciłybyście ze 2 na południe Polski ?:p

Do góry