reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Cześć kochaniutkie!!!
ja dziś pierwszy raz od wielu lat wstałam tak późno bo aż o 8.30! bo zawsze mi córcia się budzi około 6-7godz. a dziś tak się wtuliła do mnie żeśmy się pospały
z ubieraniem się i makijażem to ja ostatnio najlepiej bez niczego :-D tak mi jest gorąco że albo chodzę po domu na pół nago - bo inaczej nie mogę wytrzymać z duchoty, mąż narzeka na ciągłe wyziębianie mieszkania, a ja na gorąc - poszaleć można z taką różnicą odbierania temperatury. a co do makijaża - nie lubię w ogóle się malować, zawsze jak coś probuję "nałożyć" czy to tusz do rzęs czy pomadka do ust to zawsze mi coś w oku czy na ustach zaswędzi że muszę to rozetrzeć tak że nadaję się to tylko zmyć, zresztą od czasu zwolnienia siedzę non stop w domu najczęściej w łóżku, to jakoś nie mogę siebie przymusić do stania przed lustrem. ostatnio prawda pozycja pionowa strasznie mnie męczy i już przy ubieraniu się jestem mega zmęczona że muszę na chwilę usiąść najlepiej nawet się położyć by nie runąć na podłogę, na dwór bez asekuracji męża nie wychodzę, może przesadzam, ale za dobrze pamiętam jak ciężko mi było powrócić z prostej przechadzki do sklepu za 300m
ja ostatnio zauważyłam że brzucho wystające ponad zwyczajowe rozmiary jest niebezpieczne w kuchni, często boleśnie wspominam że mi trochę wystaje z przodu i muszę robić zapasowy odstęp od szafek, gorącego czajnika czy jakiegoś garnka... a z ubieraniem butów to jednak jest chyba najokropniejsze uczucie, powstaje chęć albo wydłużenia rąk albo możliwość "odczepiania brzucha"
już jutro będę miała na liczniku 37 tygodni, więc ja już chcę rodzić... hehe a jak to bywa w życiu jeszcze mogę się tyyyyyle pomęczyć że nawet przenosić :blink:
wszystkim chorowitkom życzę zdrówka, za wizyty trzymam &&&&&&&
życzę miłego dzionka

reklama
Renczysia to doniosą. Ja mam jednorazowe 7 szt. Mam nadzieje, że wróce do domu zanim mi się skończą...W razie czego każe sobie przynieść wielkie, bawełniane he he he he.

Witam - dzisiaj sie w miare wyspalam, chociaz miedzy 2 a 3 przewracalam sie z boku na bok. teraz sniadanko (rogal z serkiem zoltym) i biore sie do pracy troche. dzis mam w planach pomyc szafaki w kaciku Alicji i troche mieszkanie posprzatac. no i robie na allegro ostatnie zakupy - normalnie jeszcze tydzien temu nic nie mialam, a teraz juz wszystko pozamawiane :tak: jeszcze tylko zostaly mi kosmetyki i pieluchy dla malej, a dla mnie koszule i biustonosze do karmienia :-)

Salomii - dzieki za linki. ja takie niebieskie pudelko dostalam w szpitalu jak wychodzilam.

Tunia - 5 szt. tych siateczkowych wystraczy. jak sie nie zabrudza, to mozesz uzywac caly dzien. i one bardzo szybko schna. ja mam 2 szt. siateczkowych i chyba 3 szt. tych jednorazowych jeszcze po poprzednim porodzie. jakby co, zawsze w aptece mozna dokupic

sraka, lwiczka - udanych wizyt!

wrublik7 ja dziś pierwszy raz od wielu lat wstałam tak późno bo aż o 8.30! bo zawsze mi córcia się budzi około 6-7godz. a dziś tak się wtuliła do mnie żeśmy się pospały

Ale milusio musiało być :)

Mi też cieplutko jest ale to norma chyba,moja siostra też tak miała,w listopadzie chodziła w skarpetkach rajstopowych i odkrytych bucikach,dopiero jak już było konkretnie zimno to ubrała bardziej zakryte butki :)
Wkurza mnie to że antyperspirant nie działa mi już i mam mokro pod pachami wrrr... Ale jak użyłam męskiego to zadziałał ale tylko raz,drugim razem znowu mokro :(((
Pierwsze pranko się robi,reszta ciuchów posegregowana trochę według rozmiarów i czeka w kolejce do prania,duże ciuszki(jeden worek) na następny rok schowany w szafie :)

Dobra to w podskokach między kąpanie a malowaniem napisę coś o poceniu się pach.Ja używam etiaxil-to taki maluśki roll-on pod pachy,polecam bo jest super. Smarujesz pachy na noc,rano zmywasz i się golisz,masz spokój z mokrymi pachami na jakieś trzy,cztwry dni. Można w ciąży używać,ja mam do skóry delikatnej. Całuski

Ja używam od wielu lat dezodorantu w kulce NIVEA. Lepszego sobie nie wyobrażam. W sprayu wogle odpadaja.

witam po weekendzie :)

jak czytam co u was się dzieje to stwierdzam że jestem chyba normalną- nabuzowaną hormonami, z ciągłym uczuciem gorąca i duszności -ciężarną :)

Dzięki dziewczyny - od razu czuję się lżej :)

aha - dostałam sms od cristalrose z podziękowaniami za życzonka od was, napisała również że jeszcze nie wie kiedy wyjdzie ale już wie że do porodu będzie się męczyć, ponieważ ma ucisk na korzenie nerwowe w odcinku szyjnym kręgosłupa i stąd ma silne bóle głowy i pleców. Mały ok i siedzi sobie bezpiecznie w środku ( sms z soboty więc mogło coś się zmienić w tym czasie :-D;-)),

pozdrowienia dla wsszystkich grudnióweczek i maluszków, trzymajcie się :*"

ja tam się marwtię co u hejcz :( ma któraś do niej nr tel?

missiiss haloooo! co tam u ciebie?

a w ogóle to ja mogę rodzić dopiero po 21 listopada bo po długich rozmowach zdecydowaliśmy się z mężem że o ile nie urodzę wcześniej to chcemy pojechać do Łodzi ( 4h w jedną stronę ;/|) bo wygraliśmy bilety na koncert lykke li i szkoda byłoby z nich nie skorzystać - także trzymajcie kciuki bo wariatka chce jeszcze na koncert wyskoczyć :)

co do antyperspirantów ja jestem od lat użytkowniczką rexony w sztyfcie- na mnie działa super

Ostatnia edycja:
reklama
Na szczescie pospałam jeszcze nad ranem...:tak:
olkale weszłam na to forum ale tam juz same stare wymiataczki bo same sobie kleja i nie kumam ich języka za bardzo hehehe, ale wdrożę się... szkoda że nie widzę zdjęć bom nie zalogowana
kurcze, aleś mnie tym zaintrygowała;)
a wygląda to naturalnie, czy juz lepiej nie tuszować...?
we wszystkich salonach to robią?
no i czy nie ma przeciwskazań dla nas teraz, w ciąży?
no właśnie nie ma przecwskazań w ciaży... bo najpierw pomyslałam sobie,ze może makijaż permanentny ( na kilka lat - okazało się, ze cena kosmicza :szok: ponad 1000 zł) ale w ciazy nie wolno, wiec przedłuzenie rzes wykumałam. malowac ich nie musisz wcale, bo one ja wymalowane wyglądaja :-):tak:
One na tym forum to same stylistki i miedzy soba rozmawiają... link zamieściłam dla zdjeć...
Zrobiłam sama zdjecia moich oczu, przed chwilą ;-)... tak wyglądają zawsze (tzn. po rozczesaniu szczoteczka- spiralą, taka jak maskara...dostałam ją od tej dziewczyny)
rzęsy 002.jpgrzęsy 003.jpg
Cześć kochane ja tylko się przywitać. Idę na 13 do gina i trzeba się przygotować,ale szczerze to się dzisiejszej wizzyty jakoś boję. Ostatnio miał do mnie kupe pretensji i dziś jak znowu coś powie to się chyba poryczę. Bo dziś jakiś taki dzień mam,pogoda pasująca do mojego nastroju,deszczowo i pochmurnie:-(
nie przejmuj się tak bardzo, moze trafiłaś na jego ły dzien?

olkale ale masz spanie! co Ty taki ranny ptaszek? :)

Mam pytanie - czy Wy się w nocy pocicie??? Ja jak szczur, zauważyłam to teraz szczególnie kiedy jestem chora ale to jakaś masakra, wstaję w nocy do WC np - cała mokrutka łącznie w z włosami:/... normalne to?
spanie to chyba trening przed tym co będzie... własciwie cała ciaża taka, no z moze co któraś noc... od pewnego czasu to godzina przekrecnia sie i wstaję... meliska i dalej dospać...
co do pocenia to ie jest tak źle, ale stale mi jest gorąco... to przez podniesiony metabolozm w ostatnim trymestrze...dlatego trochę wiecej możemy zjeść, organizm spala wiecej kalorii ;-)

Do góry