Mam pytanie - czy Wy się w nocy pocicie??? Ja jak szczur, zauważyłam to teraz szczególnie kiedy jestem chora ale to jakaś masakra, wstaję w nocy do WC np - cała mokrutka łącznie w z włosami:/... normalne to?
ja już mam tak od dłuższego czasu, w ksiązce "W oczekiwaniu na dziecko" napisali, że od 7 m-ca to normalne jest - nadmierna potliwość w nocy, też wstaję mokrusieńka, łącznie z włosami, które się jeszcze od tej wilgoci kręcą i na nic moje ich prostowanie,
już się przyzwyczaiłam do ciągłego prania piżam i pościeli :-)
widzę, że coraz Was więcej chorych - dla wszystkich zdrówka
co do pokoików to my już mamy wszystko gotowe oprócz naszej jeszcze nie kupionej wersalki do spania w pokoju Zuzi, bo łóżko małżeńskie tam nie wejdzie bo zagraci cały pokój i musi być coś składanego
i w przyszłym tyg muszę w końcu się za torbę do szpitala wziąć, ale czekam aż nam baba w SR powie co tu do szpitala jest potrzebne
ja się zaraz zbieram po zakupy, chyba będę musiała iśc przynajmniej na 2 razy, bo najpierw po kosmetyki dla siebie, proszki do prania, płyny, worki na śmieci, wszystko z chemii dosłownie wyszło, a potem po zakupy "jedzeniowe", a jeszcze potem po spodnie do krawca... ech, i pewnie na SR wieczorem na ćwiczeniach ducha wyzionę
w ogóle rano jak się przekręcałam z boku na bok to mi tak coś strzyknęła w okolicy pachwiny i jajnika, że aż mi się z bólu słabo na leżąco zrobiło...
pogoda pod psem i dobijająca, smutno, szaro, buro... ech...
zmykam się zbierać, bo jak zwykle ucieknie mi pół dnia, a potem będę jak pies gończy latać żeby zdążyć
a co do SR jeszcze to zapłaciłam za kurs, który jak na razie mnie nudzi i nic nowego czego juz bym nie wiedziała nie wnosi, ech, czekam na wycieczkę na porodówkę i lekcje o laktacji i pielęgnacji malca, o ile się baba wyrobi bo zostało 6 zajęć, a na razie nic nadzwyczajnego nie powiedziała
mam pytanko: ile trzeba mieć na pobyt w szpitalu tych majtek z siateczki poporodowych? ja na razie kupiłam jedno opakowanie, w którym jest 5, ale nie wiem czy to wystarczy nie, czy te majtki się zmienia jak podpaski czy jak normalne, wystarczą jedne na dzień?