reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ja to w sumie oprócz ciążowych spodni nie kupowałam nic typowo ciążowego.Chodzę w tym co miałam sprzed ciążya jak bluzka z dł. rekawem lub golfik (uwielbiam jednokolorowe bawełniane golfiki i bluzki)za krótki to ubieram jakaś tunikę lub szerszą bluzkę i jest ok.

reklama
Mówię Wam na dziś dobranoc bo ostatnio mi samej ciężko przewidzieć kiedy usnę :p sekunda i już zasypiam ;) więc miłej nocki! w miarę przespanej dla Was!:)
I od razu jutro miłego dnia bo wybieramy się z rana pozałatwiać kilka spraw i zrobić ostateczne zakupy więc pewnie pojawię się popołudniu.

B U Z K I Mamuśki ;)

ja tez spadam. pewnie zanim pojde spac, to jeszcze troche, ale maz do komputera juz mnie nie dopusci - to pewne :tak:

jutro mam w planach mycie szafek i komody w kaciku Alicji i moze jakies male pranko poscielowo-kocykowe ....

dobrej nocki!

Hello, ja umieram.. dawno się tak nie narobiłam jak w ten weekend..i w sumie dawno się tyle nie napłakałam. wczoraj pomyłam okna, poprałam i poprasowałam zasłonki i firanki, skręciliśmy z mężem łóżeczko, a co za tym idzie przemeblowanie, a co za tym idzie w ciul sprzątania, dziś odkurzałam, mopowałam, i znów odkurzałam i znów mopowałam, i się jeszcze wkurw... bo wkładałam ciuchy do szafy i mi półka na łeb wyleciała tzn. najpierw stos ciuchów a zaraz za nimi połka, bo mój mąż jak skręcał kiedyś tą szafę to robił to bez instrukcji... "bo niby po co mu"... i nasza szafa przybrała kształt litery O - takie okrągłe boczki.... wzięłam wypieprzyłam z niej wszystko, oczywiście zalewając się łzami, i zaczęłam ją naprawiać, i jeszcze mi jakiś wiór w oko wleciał... zaczęłam liczyć do 100 bo inaczej to chyba bym tą szafę za okno wyrzuciła, razem a tym moim mężem fachmenem... ale efekt jest taki że szafa w końcu boku ma proste, okazało się że można to poprawić ( szkoda tylko że po tylu latach)....mąż naprawił (wow)... wczoraj też chlipłam jak dziecko o wszystko, nienawidzę jak mój mąż się za coś zabiera, szewskiej pasji wtedy dostaje, darłam się tylko na przemian z płaczem:)ehhh szczęsliwa jestem że już łóżeczko i przemeblowanie mam z głowy, choć nasz pokój jest teraz chyba najbrzydszym pokojem pod słońcem....no ale jak na tyle "gratów" to i tak jest nie źle:)

Ja nigdy w domu nie ubierałam się w rzeczy "po domu" - nigdy takich nie miałam i w ciąży jest tak samo:) oczywiście ciuchy szybciej się niszczą i częściej się brudzą, a teraz w ciąży to już szczególnie hehe, też paćkam wszystkie bluzki jedzeniem, jak mi na biust nie poleci - to na pewno poleci na brzuch:) śmieję się że na pewno spadnie na jedną z "dwóch półeczek" :)

Anka wracaj szybciutko do nas,
mam nadz że u Hejcz wsio ok...

Pozdrowionka babolki, i do jutra:)

co do makijazu, to oststno zafundowałam sobie prezent i założyłam sztuczne rzęsy i mam makijaż oka 24h na dobę... mój J. twierdził,ze zupełnie inaczej oko wyglada i dobrze zrobiłam. dziewczyna zrobiła mi tak,ze wygladają jak naturalne, dosłownie nikt nie zauważył,ze doklejone:-D. Wystarczy tylko kreseczki na dole i jakbym cały czas była pomalowana.... polecam... na wyjscie oczywiście podkład, róż i cień..

kochana, a ile taka przyjemność =) i jak byś dała linka z efektem końcowym to byłabym dźwięczna =)
Ja bez umalowania rzęs wyglądam jakbym oczu nie miała =) tragedia ;/

kochana, a ile taka przyjemność =) i jak byś dała linka z efektem końcowym to byłabym dźwięczna =)
Ja bez umalowania rzęs wyglądam jakbym oczu nie miała =) tragedia ;/
zanim się wybrałam poczytałam wątek o przedłużaniu
Przedłużanie rzęs-WĄTEK ZBIORCZY - Strona 50 - Forum Wizaz.pl
akurat na tej stronie jest gdzieś w miarę na górze i na dole strony są zdjecia... zamieszczają je kosmetyczki, a w sumie stylistki ... nie znalazłam w Bydgoszczy salonu czy stylistki, którą polecają inni i poszłam w ciemno... trafiłam dobrze :)
co do kosztów to rózne, ja zapłaciłam 250 zł i po ok 1-1,5 miesiąca bede musiała uzupełnić (bo rzęsy wypadają) wtedy koszt to 100-150 zł w zależności od ilości ubytków.
Znalazłam jednak salony gdzie wołają za to 300-500 zł ...

ee nie moge spac to znalazlam wam dostep do paczuszek gratisow hehe, dostalam od kolezanki kilka gazet do poczytania i tam bylo happy baby okazalo sie ze ona dostala to od lekarza a potem wyslala ankiete czy cos i dostawala paczuszki, poszukalam na necie i znalazlam moze wam sie przyda ;)

ABC Dzieci: Przebieg rozwoju dziecka od 0 do 1 roku, wzrost, rozwój i zdrowie niemowlęcia

a tu strona glowna gdzie mozna sie zarejestrowac

http://www.superrodzice.pl/default.asp
hej Salomii ja też noc nie za bardzo... obudziłam sie i myślałm o egzaminie, ze jeszcze to i tamto mogłam dopisac do zagadnień :zawstydzona/y::sorry2: no i ochota na spanie przeszła :-(
mam nadzieje,ze sen niebawem wróci, bo przy herbatce uspokajajacej siedzę ;-)dzięki za linki, zaraz na stronki wejdę...

Ostatnia edycja:
Dzieńdoberek:)
Ja witam kawusiowo ale zaraz wpada w wir bo dziś wizyta na ...no własnie, nie pamiętam, musze o 8 zadzwonić i dopytać czy 9.20 czy 9.40 bo nie pamiętam:/...
Zaraz lecę na kąpanko iiiii wielkie wyzwanie - golenie:0 hehehe
Trzymajcie kciuki!!!

olkale ale masz spanie! co Ty taki ranny ptaszek? :)
super z tymi rzęsami, az mnie normalnie tapneło że to chyba coś dla mnie bo ja podobnie jak Izu bez makiljażu nie bardzo bo jestem z natury blondynką o jasnej oprawie a włosy farbuję na ciemno i jednynie co to na brwii robię hennę ale rzęsom coś tez by się przydało;ppp

ewwe no to ciekawy dzień miałas heheh ale przynajmnie masz pokoik na tip top:)

Mam pytanie - czy Wy się w nocy pocicie??? Ja jak szczur, zauważyłam to teraz szczególnie kiedy jestem chora ale to jakaś masakra, wstaję w nocy do WC np - cała mokrutka łącznie w z włosami:/... normalne to?

olkale weszłam na to forum ale tam juz same stare wymiataczki bo same sobie kleja i nie kumam ich języka za bardzo hehehe, ale wdrożę się... szkoda że nie widzę zdjęć bom nie zalogowana
kurcze, aleś mnie tym zaintrygowała;)
a wygląda to naturalnie, czy juz lepiej nie tuszować...?
we wszystkich salonach to robią?
no i czy nie ma przeciwskazań dla nas teraz, w ciąży?

reklama
sarka u mnie poty zaczęły się właśnie przy zmęczeniu, które mogło przerodzić się w przeziębienie, przez tydzień mogłam wyciskać pidżame po nocce. A teraz od jakiegoś czasu w miarę ok. Dziś jak się obudziłam to miałam mokre czoło i rękę którą na nim trzymałam. :-D

Do góry