reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Nie ma to jak koleżanka kończąca medycynę:) niezastąpione źródło wiedzy- woda nam sie zatrzymuje przez nadmiar estrogenów i za wiele nie da się nic z tym zrobić, ograniczenie soli w diecie ale to i tak za wiele nie daje. Więc pozostaje nam przeżyć jakoś do porodu:)

reklama
a co do butelek to ja mam jedną LOVI tą samosterylizującą- dostałam od Mamy więc przyjęłam a i tak nie mam mikrofali więc ta samosterylizacja odpada:wink: i mam też Tommy Tippee te niby antykolkowe- nie nastawiam się że to się sprawdzi,ale one jakoś mi się spodobały i zakupiłam.

ja z kolei dziś próbowałam wyjasnić wypłatę bo przelali mi w tym mies. 300 zł mniej niż w poprzednich:wściekła/y:...byłam po pasek i widzę na nim że naliczone mam emerytalne a dotąd nie miałam bo przecież to okres nieskładkowy, juz nie wiem o co biega:eek:, jak jest u Was??? teraz mam naliczone i chyba stą mniejsza bo mi odciagneli, jutrpo muszę dzwonić do Wydziału Edukacji i wyjaśniać:wściekła/y:

Ja od mojego płatnika dostałam wypłatę jak zwykle. Wyciągu jeszcze nie mam, odbiorę w przyszłym tygodniu, jak zaniosę kolejne zwolnienie, ale chyba nic mi nie naliczyli, skoro kasa się nie zmniejszyła. Może jakiejś księgowej coś się pomyliło? Tak jak piszesz zgłoś się do Wydziału Edukacji (u mnie to w skrócie nazywa się ZEAPOW;)) i wyjaśnij.

Jeśli chodzi o butelki. Tez się nad tym zastanawiałam. Ale po lekturze opinii doświadczonych dziewczyn, stwierdziłam, że nie będę wydziwiać i butelkę kupiłam w komplecie z laktatorem. Z drugiej strony sugerowałam się dostępnością i ceną poszczególnych marek. Wyrobiłam sobie takie zdanie (na podstawie tych opinii), że każda butelka jest dobra, o ile przypasuje dziecku;)

Ja wczoraj zakupiłam pakiet startowy NUK ponoć dobry, ale jak coś zawsze można zmienić, tam jest jedna mała buteleczka i smoczek. Zresztą mam nadzieję że ani 1 ani 2 się nie przyda.
Ja dziś stwierdziłam, że chciałabym już urodzić tak koło 2 grudnia, marcin akurat wraca 27 listopada więc byłoby w sam raz 38 tydz.
Poza tym dziś wprowadzili się do mnie rodzice bo zaczynają remont mam nadzieję, że max. 3 tyg. im zejdzie, bo wiem że jestem nerwowa a nie chcę jakiś afer tworzyć. Obyśmy się nie pozabijali:-)

Hej :)

Widze ze nie tylko ja ostatnio intensywne dni mam. Dzis zabralam sie za mycie lodowki i dumna jestem z siebie, bo ciagle to odkladalam. No ale juz umyta. Zamrazarke umyje oddzielnie moze za tydzien, jak troche ja oproznie :) Potem byly zakupy w markecie (chyba moje ostatnie bo juz myslalam ze kregoslup wyrwe) i jeszcze wizyta u tesciow. Eh... tyłek mi zaraz odpadnie :-p

I juz mi sie tyle ciuszkow nazbieralo ze trzeba zaczac prac. Ale to na piatek zostawiam i weekend :)

Tak z innej beczki, puchną Wam nogi i ręce? I wiecie może jak medycznie wyjaśnić czemu zatrzymuje się nam woda w organiźmie?

Mi puchna nogi, najbardziej stopy i kostki. Rece tez troche sie zwiekszyly. Dostalam od gin. tabletki Hydrochlorothiazidum, ktore maja troche w tym pomoc. Minusem jest bieganie do wc z jeszcze wieksza czestotliwoscia.
Nie jestem za braniem tabletek i nie chcialam ich brac, ale lekarka mowila mi ze stosuja takie w szpitalu i ze sa sprawdzone.

ja planuje kupic butelki medeli. W sumie to nie tyle butelka co chyba smoczek jest najwazniejszy i jak dziecku spasuje to jest ok. Ja to bym tylko nie kupila-przynajmniej na początku tych marketowych buteleczek z serii "NO NAME"-czyli jakas chinszczyzna z nieznanym producentem za mega okazjonalna cene;)

A ze smoczkami jakoś specjalnie kombinujecie?? Typu silikon, lateks czy kauczuk ?? Ja kupiłam dwa z Aventu 0-6m z silikonu i nie wiem czy na wszelki wypadek kupować inne?

reklama
Do góry