reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

a i CancyC wyłaż z tej doliny-to nie miejsce dla Ciebie. twój ex niech sobie tam siedzi a nie Ty. Jestem pewną że w przyszłości znajdziesz porządnego partnera, który pokocha twoje dziecko jak swoje;) buzka do góry...

reklama
Eh dziewczyny czy Wy tez tak macie, ze Wam sie mega slabo robi, duszno, w ogole czujecie sie jakbyscie sie mialy zaraz przewrocic (jak stoicie) albo oklapnac (jak siedzicie) ? Ja tak mam coraz czesciej od ostaniego czasu i jest to troche niebezpieczne...boje sie sama gdzies dalej wypuszczac, boje sie ze po prostu zemdleje..

ainah a ciśnienie sobie sprawdzasz?? Ja często mam tak, że muszę siąść bo bym chyba zaraz upadła, ale jak siedzę to jest ok. Wyniki badań masz dobre?

Ja mam kupione butelki z Aventu - je dziewczyny najbardziej polecały.

A tak na marginesie coś słabo się listopadówki rozpakowują co?? U nas zapowiada się gorący początek grudnia a nawet i końcówka listopada;-) Eh z braku porodów lecę pooglądać październikowe bobasy :-p Sama słodycz:-)

A wiesz, ze też sobie to pomyślałam ostatnio? Zazwyczaj kilka z danego m-c było juz rozpakowanym w miesiącu poprzedzajacym :) Może maluchy nie chca wychodzić na zimno ;-)

ja miałam dzisiaj jednak dzień lenia :)

myangel ja mam kilka sztuk z early baby też i mam nadzieję, że chociaż pierwsze dni się w to zmieści. jak nie to trudno. ale te większe też kupiłam od razu.
dzisiaj przejrzałam wszystko z myślą, że czas się zabrać za te ciuszki i może za tydzień w końcu ryszyć z praniem i oprzytomniałam, że nie mam kaftaników. co prawda nie bardzo miałam ochotę z nich korzystać ale jednak jakiś jeden czy dwa w razie czego wypadałoby mieć. poszłam więc do sklepu i kupiłam póki co jeden na rozmiar 62 i teraz nie wiem czy kupić jeszcze jeden na 62 czy jednak na 56. swoją drogą to mam niektóre ciuszki różnych firm - wszystkie niby rozmiar 62 i wszystkie różnią się wielkością!

No wlasnie i tak to z tą rozmiarówką jest. Ja kaftaników nie mam - skupiłam sie na body z dł. i krótkim rekawkiem i na pajacykach, to mi sie najlepiej sprawdziło przy Juli i przy tym zostane :)

Krolcia duzo zdrówka dla synka :*

Gosiutek ja też uważam,ze butle Aventu są najlepsze :)

Tak z innej beczki, puchną Wam nogi i ręce? I wiecie może jak medycznie wyjaśnić czemu zatrzymuje się nam woda w organiźmie?

oj puchną... o obrączce to juz prawie zapomniałam, zdjęłam w sierpniu a nogi mam spuchnięte tez juz bardzo długo. Na mocną opuchliznę pomaga kąpiel ale taka, zeby zanurzyć się w wodzie aż po szyje - pomaga "przetransportować" wodę w inne, bardziej potrzebujace miejsca :)

A organizm zatrzymuje wodę min dlatego, że gromadzi "zapasy" na poród :)

Myslę, ze dla mam, ktore planuja karmic piersia najlepsze beda silikonowe - jak najbardziej twarde ale w ogole to smoczek nie jest niezbedny :) Ja wychowałam Jule na samej piersi i bez smoczka dałam sobie rade. Teraz kupiłam ale chyba jednak nie mam zamiaru ich uzywać. Kupiłam aventu 0-3 mce.

Dziewczyny wczoraj wieczorem i dzis zmobilizowałam sie do spaceru co mi sie rzadko zdarza :) Najczesciej wszedzie jezdze autem. Ale troche sie zmeczylam i dobrze mi to zrobiło, nawet dzis potowarzyszył mi mąz ;-)

Witam nocną porą w końcu się zmobilizowałam by tu zajrzeć:cool:
Ostatnio doba to dla mnie za mało:eek: Amanda zdechlaczek choróbsko z przedszkola przyniosła jak się okazało w niedzielę (byliśmy w Galenie na Chodźki) miała tzw. Gorączkę trzydniową która to rozpoczyna się wysoką gorączką a kończy wysypką a ja już myślałam ze ta wysypka to przez Różyczkę:eek: leki na wzmocnienie pani doktor przypisała i już w piątek będzie mogla iść do przedszkola:tak: z wcześniejszym posłaniem kazała się pani doktor wstrzymać bo stwierdziła że ma bardzo osłabiony organizm i zaraz znowu coś przyniesie:eek:
Na zaglądanie nie mam również czasu z racji pisania projektów i prac kontrolnych, które to mam do oddania do soboty a jak dla mnie nie jest to zbyt łatwe i szybkie do napisania :eek::zawstydzona/y:Poza tym mam dużo nauki z powodu egzaminów które mam zamiar zaliczyć bez podchodzenia do nich drugi raz :confused2:i stad ta przerwa :zawstydzona/y:

Myslę, ze dla mam, ktore planuja karmic piersia najlepsze beda silikonowe - jak najbardziej twarde ale w ogole to smoczek nie jest niezbedny :) Ja wychowałam Jule na samej piersi i bez smoczka dałam sobie rade. Teraz kupiłam ale chyba jednak nie mam zamiaru ich uzywać. Kupiłam aventu 0-3 mce.
ja równiez przy pierwszym dziecku nie skorzystałam z pomocy smoczków;-) a teraz mam w planach przynajmniej jeden w razie czego zakupić:cool:
Eh dziewczyny czy Wy tez tak macie, ze Wam sie mega slabo robi, duszno, w ogole czujecie sie jakbyscie sie mialy zaraz przewrocic (jak stoicie) albo oklapnac (jak siedzicie) ? Ja tak mam coraz czesciej od ostaniego czasu i jest to troche niebezpieczne...boje sie sama gdzies dalej wypuszczac, boje sie ze po prostu zemdleje..
przez ostatnie trzy dni mam podobnie chociaż dzis to już nie bylo tak strasznie ale w poniedziałek to cały dzień przeleżałam bo jak wstawałam to od razu słabo i duszno mi się robiło do tego serducho nawalało 99uderzen na minutę:eek: no ale z tego co sie orientuje jest to spowodowane tym ze dziecko uciska na przeponę:confused: i trzeba to jakoś przetrzymać:confused2:
Ech, masakra.:-(
Byliśmy z młodym u lekarza. Babka przepisała jakieś inhalacje, bo to początek zapalenia krtani + jeszcze syropki. Wydana stówa w aptece:dry:. Po 4 godzinach gorączka 39,5. Pojechałam jeszcze raz już sama, po antybiotyk. Wydane 30 zł. Mały rozpalony:szok:, płacze, że boli gardełko:-(, szczeka jak jakiś buldog, szkoda mi go strasznie:-(. Jeszcze mi w przychodni wbił się jakiś obleśny grubas:wściekła/y::wściekła/y:, bo on tu z ekg przyszedł:wściekła/y::wściekła/y:. Siedział 20 minut:wściekła/y:. Myślałam, że wejdę do gabinetu i zaje.ię:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!!!!!!!! Normalnie nerw jakiego dawno nie miałam. Sorki, że nie doczytam co naskrobałyście. Musiałam tego nerwa wyrzucić. Idę przytulić tego mojego biedaka.
dużo zdróweczka Twojemu synkowi życzę:confused::confused::confused: współczuje tej nieprzyjemnej sytacji w przychodni:confused::confused:

ainah a ciśnienie sobie sprawdzasz?? Ja często mam tak, że muszę siąść bo bym chyba zaraz upadła, ale jak siedzę to jest ok. Wyniki badań masz dobre?
Wiolcia wyniki mam dobre - przynajmniej ostatnie, teraz robie kolejne. Ciśnienie też mam dobre, dziś miałam 108/72 i puls 101. Czy to możliwe zeby synek az tak uciskal mi na przepone i na serce?

przez ostatnie trzy dni mam podobnie chociaż dzis to już nie bylo tak strasznie ale w poniedziałek to cały dzień przeleżałam bo jak wstawałam to od razu słabo i duszno mi się robiło do tego serducho nawalało 99uderzen na minutę:eek: no ale z tego co sie orientuje jest to spowodowane tym ze dziecko uciska na przeponę:confused: i trzeba to jakoś przetrzymać:confused2

no to mnie troche uspokoiłyście dziewczyny :) dzięki

A poza tym, chcialabym sie czesciej tu udzielac ale po prostu nie nadazam, przeraza mnie ogrom postow :p a w ciagu dnia albo spie, albo walcze z kredytem mieszkaniowym. Teraz mam troche luzu w tej sprawie, za to musze sie ostatecznie wyniesc od rodzicow bo juz mi zapowiedzieli ze mam zwolnic pokoj :/ Co za tym idzie, jutro musze zabrac reszte rzeczy a co najgorsze gdzies je upchnac w mieszkaniu...a nie mam juz szaf, choc wiekszosc sama zajelam...grrr do tego dochodza te cholerne dusznosci i nawalajace serce i po prostu odechciewa mi sie ruszac z domu...:/

Ostatnia edycja:
Witam :)

A ja znowu 4 rano pobudka. Przez 3 dni nawet się wyspałam to teraz znowu wczesne pobudki. Tak mnie biodra bolały od leżenia że nie byłam w stanie już dłużej spać.
Uświadomiłyście mi że ja żadnego smoczka nie kupiłam. Córka nie ssała smoka więc jakoś o tym zapomniałam. Chyba warto jakiś mieć jakby co.

reklama
Dobry
Ja rano wymiotowałam...Mam nadzieje, że ze stresu i po lekach albo coś pożarłam i dlatego...Spałam nawet dobrze do 4...Ja juz nie moge ok. 4 sie budze i spie niespokojnie. Do łóżka przyszedł Lol, i tekst mojego męza "Kochanie wez wciągnij brzuszek"...Ja wiem, ze on przez sen ale miałam ochote go wałkiem.O smoczki. jeden po 6 dostał, jeden miałam 4 lata bo Lol nie używał, mały jeden kupiłam iiiii zgubiłam!!!! To tylko ja potrafie. 4 lata mieć smoczek a w pół roku zgubić hi hi hi hi hi hi. Jeden lepiej niech sobie będzie. A właśnie w rossmannie lactacyd femina jest po 8,99, taniej niz a aptece. Jakby któras uzywała...

Do góry