reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Aluśka byłam na USG ale lekarka powiedziała ,że ciąża wygląda na małą na jakieś 4 tygodnie. Okres miałam 12 marca. Ze swojej ściągi wyliczyła 6 tygodni i 4 dni. Nie wiem co mysleć o tym.

reklama
Aluśka byłam na USG ale lekarka powiedziała ,że ciąża wygląda na małą na jakieś 4 tygodnie. Okres miałam 12 marca. Ze swojej ściągi wyliczyła 6 tygodni i 4 dni. Nie wiem co mysleć o tym.
A może lekarka liczyła od poczęcia i USG pokazało od poczęcia a ze ściągi zawsze chyba wychodzi od miesiączki, więc jeśli były to te 2 metody to by się zgadzało, nie martw się na zapas choć wiem jak takie słowa mogą robić mętlik w głowie

Ja z kolei byłam dziś z moim gardłem i okazało się, że gardło od 2 tyg. boli mnie z powodu CIĄŻY. Mianowicie ciąża zwiększyła mi wzdęcia i zgagę co ruszyło wrzody co spowodowało, że kwas palił mi gardło (tak wytłumaczyła to laryngolog) więc po prostu bajka. No i muszę stosować dietę, żadnych słodyczy, świeżych owoców i warzyw, serów itd itp. tylko lekkostrawne jedzonko i 3 razy dziennie muszę pić siemię lniane po prostu bajka:-(

elena tu coś ci wrzucam ( przyjęłam że masz 28 dniowe cykle i tak ciąża ma 4 tyg i 4 dni a w ciąży jesteś 6 tyg i 4 dni Termin porodu - Wiek dziecka - Ciąża - Dziecko
Więc wszystko wydaje się być ok. aha i tu termin masz na 17 grudnia

Little pony. U tego lekarza byłam dopiero 2 raz. Nazywa się dr hab.n.med. Janusz Kraczkowski i jest ze Staszica.
W necie mało jest o nim informacji- zresztą prawie w ogóle. Facet ma swój humor, trochę cierpki- ale mi odpowiada. Pierwszą ciążę prowadził mi G.Chołubek z Kraśnickich ( też bardzo polecam, zwłaszcza usg).
USG będzie mi robił ultrasonografista z naszej przychodni- więc zna się na rzeczy na pewno nie gorzej niż niejeden ginekolog.

Wiolcia
! Super, że wszystko z twoim maluszkiem jest ok ! Nareszcie jakieś ekstra pozytywne wiadomości z serii tych pod znakiem zapytania :D

aaaaaa

Kotkanadachu witaj w naszych skromnych progach! :D Ja miałam dopiero dziś założoną kartę ciąży czyli w prawie 8 tyg.

Ostatnia edycja:
witam was
:-)
ciesze sie ze z waszymi maluszkami wszystko ok.. mnie chyba dopadaja poranne mdlosci i kawa parzona smierdzi... dobrze ze nie pije takiej :-)
wiolcia twoj bobo jest the best :-) mam nadzieje ze ja takiego tez zobaczem w czwartek za tydzien.. jutro i tak lece do lekarza po recepte bo mi zastrzykow braknie do wizyty ale dostane ja w recepcji wiec pewnie nawet slowa z lekarzem nie zamienie

elena musisz czekac na kolejna wizyte i byc dobrej mysli bo na nic juz nie masz wplywu, moze mialas późno owulacje i dlatego taka różnica w tygodnia bo na usg sa normy dla ciazy od ostatniej miesiaczki a nie od zaplodnienia bo nie da sie konkretnie ustalic kiedy bylo zaplodnienie chyba ze przez invitro

jomar nie martw sie a siemię lniane jest dobre na wzmocnienie endometrium ponoc :-) wiec dzidziusiowi pomozesz sie zaaklimatyzowac :-)

zmykam zjesc kolacje moze mi wejdzie do żołądka bo rano to bylo kiepsko z jedzeniem

Wiem ,ze to dwa różne przeliczniki.;-) U mnie cykle to 30-31 dni. Jak miałam 9 lutego to następna 12 marca. Moim zdaniem w ciążę zaszłam na sam koniec miesiąca. Ale ja w 13 t.c w lutym straciłam dziecko ,więc się boję,ze może coś nie tak.
Dzięki za link. Sama sobie też tak mniej więcej wyliczałam.

Ostatnia edycja:
Dzięki kobitki , mam wizytę dopiero 5 maja i z obliczeń wynika że będzie to koniec 10tc , mimo ze byłam juz na wizycie 13 kwietnia to karty nie miałam jeszcze założonej i martwi mnie to czy nie będę miała problemu z becikowym ? nie ukrywam przyda sie . 3majcie sie cieplutko

Od listopada 2009 do otrzymania becikowego wymagane było przedstawienie zaświadczenia lekarskiego o pozostawaniu pod opieką medyczną przez okres co najmniej od 10 tygodnia ciąży - do porodu. Wymóg został zawieszony do 31 grudnia 2011 r.

więcej informacji dot becikowego tu : http://www.becikowe.com/

Elena - ja tez mam dlugie cykle i w pierwszej ciazy bylam na pierwszym usg w 7 tygodniu wg daty OM i nie bylo widac bijacego serca. lekarz zapewnial, ze moze mam pozniej niz normalnie owulacje i rzeczywiscie drugie usg juz bylo ok :-)

wogole rozkaz dla wszystkich dziewczyn: NIE MARTWIC SIE NA ZAPAS. co ma byc, to bedzie i tak nie mamy na to wplywu :tak:

Wiolcie - super, ze wszystko ok!

reklama
Do góry