reklama
A może lekarka liczyła od poczęcia i USG pokazało od poczęcia a ze ściągi zawsze chyba wychodzi od miesiączki, więc jeśli były to te 2 metody to by się zgadzało, nie martw się na zapas choć wiem jak takie słowa mogą robić mętlik w głowieAluśka byłam na USG ale lekarka powiedziała ,że ciąża wygląda na małą na jakieś 4 tygodnie. Okres miałam 12 marca. Ze swojej ściągi wyliczyła 6 tygodni i 4 dni. Nie wiem co mysleć o tym.
Ja z kolei byłam dziś z moim gardłem i okazało się, że gardło od 2 tyg. boli mnie z powodu CIĄŻY. Mianowicie ciąża zwiększyła mi wzdęcia i zgagę co ruszyło wrzody co spowodowało, że kwas palił mi gardło (tak wytłumaczyła to laryngolog) więc po prostu bajka. No i muszę stosować dietę, żadnych słodyczy, świeżych owoców i warzyw, serów itd itp. tylko lekkostrawne jedzonko i 3 razy dziennie muszę pić siemię lniane po prostu bajka:-(
mamolka
Fanka BB :)
elena tu coś ci wrzucam ( przyjęłam że masz 28 dniowe cykle i tak ciąża ma 4 tyg i 4 dni a w ciąży jesteś 6 tyg i 4 dni Termin porodu - Wiek dziecka - Ciąża - Dziecko
Więc wszystko wydaje się być ok. aha i tu termin masz na 17 grudnia
Little pony. U tego lekarza byłam dopiero 2 raz. Nazywa się dr hab.n.med. Janusz Kraczkowski i jest ze Staszica.
W necie mało jest o nim informacji- zresztą prawie w ogóle. Facet ma swój humor, trochę cierpki- ale mi odpowiada. Pierwszą ciążę prowadził mi G.Chołubek z Kraśnickich ( też bardzo polecam, zwłaszcza usg).
USG będzie mi robił ultrasonografista z naszej przychodni- więc zna się na rzeczy na pewno nie gorzej niż niejeden ginekolog.
Wiolcia! Super, że wszystko z twoim maluszkiem jest ok ! Nareszcie jakieś ekstra pozytywne wiadomości z serii tych pod znakiem zapytania
aaaaaa
Kotkanadachu witaj w naszych skromnych progach! Ja miałam dopiero dziś założoną kartę ciąży czyli w prawie 8 tyg.
Więc wszystko wydaje się być ok. aha i tu termin masz na 17 grudnia
Little pony. U tego lekarza byłam dopiero 2 raz. Nazywa się dr hab.n.med. Janusz Kraczkowski i jest ze Staszica.
W necie mało jest o nim informacji- zresztą prawie w ogóle. Facet ma swój humor, trochę cierpki- ale mi odpowiada. Pierwszą ciążę prowadził mi G.Chołubek z Kraśnickich ( też bardzo polecam, zwłaszcza usg).
USG będzie mi robił ultrasonografista z naszej przychodni- więc zna się na rzeczy na pewno nie gorzej niż niejeden ginekolog.
Wiolcia! Super, że wszystko z twoim maluszkiem jest ok ! Nareszcie jakieś ekstra pozytywne wiadomości z serii tych pod znakiem zapytania
aaaaaa
Kotkanadachu witaj w naszych skromnych progach! Ja miałam dopiero dziś założoną kartę ciąży czyli w prawie 8 tyg.
Ostatnia edycja:
witam was
:-)
ciesze sie ze z waszymi maluszkami wszystko ok.. mnie chyba dopadaja poranne mdlosci i kawa parzona smierdzi... dobrze ze nie pije takiej :-)
wiolcia twoj bobo jest the best :-) mam nadzieje ze ja takiego tez zobaczem w czwartek za tydzien.. jutro i tak lece do lekarza po recepte bo mi zastrzykow braknie do wizyty ale dostane ja w recepcji wiec pewnie nawet slowa z lekarzem nie zamienie
elena musisz czekac na kolejna wizyte i byc dobrej mysli bo na nic juz nie masz wplywu, moze mialas późno owulacje i dlatego taka różnica w tygodnia bo na usg sa normy dla ciazy od ostatniej miesiaczki a nie od zaplodnienia bo nie da sie konkretnie ustalic kiedy bylo zaplodnienie chyba ze przez invitro
jomar nie martw sie a siemię lniane jest dobre na wzmocnienie endometrium ponoc :-) wiec dzidziusiowi pomozesz sie zaaklimatyzowac :-)
zmykam zjesc kolacje moze mi wejdzie do żołądka bo rano to bylo kiepsko z jedzeniem
:-)
ciesze sie ze z waszymi maluszkami wszystko ok.. mnie chyba dopadaja poranne mdlosci i kawa parzona smierdzi... dobrze ze nie pije takiej :-)
wiolcia twoj bobo jest the best :-) mam nadzieje ze ja takiego tez zobaczem w czwartek za tydzien.. jutro i tak lece do lekarza po recepte bo mi zastrzykow braknie do wizyty ale dostane ja w recepcji wiec pewnie nawet slowa z lekarzem nie zamienie
elena musisz czekac na kolejna wizyte i byc dobrej mysli bo na nic juz nie masz wplywu, moze mialas późno owulacje i dlatego taka różnica w tygodnia bo na usg sa normy dla ciazy od ostatniej miesiaczki a nie od zaplodnienia bo nie da sie konkretnie ustalic kiedy bylo zaplodnienie chyba ze przez invitro
jomar nie martw sie a siemię lniane jest dobre na wzmocnienie endometrium ponoc :-) wiec dzidziusiowi pomozesz sie zaaklimatyzowac :-)
zmykam zjesc kolacje moze mi wejdzie do żołądka bo rano to bylo kiepsko z jedzeniem
Elena
Grudniówka 2010
Wiem ,ze to dwa różne przeliczniki.;-) U mnie cykle to 30-31 dni. Jak miałam 9 lutego to następna 12 marca. Moim zdaniem w ciążę zaszłam na sam koniec miesiąca. Ale ja w 13 t.c w lutym straciłam dziecko ,więc się boję,ze może coś nie tak.
Dzięki za link. Sama sobie też tak mniej więcej wyliczałam.
Dzięki za link. Sama sobie też tak mniej więcej wyliczałam.
Ostatnia edycja:
kotkanadachu
Zaangażowana w BB
Dzięki kobitki , mam wizytę dopiero 5 maja i z obliczeń wynika że będzie to koniec 10tc , mimo ze byłam juz na wizycie 13 kwietnia to karty nie miałam jeszcze założonej i martwi mnie to czy nie będę miała problemu z becikowym ? nie ukrywam przyda sie . 3majcie sie cieplutko
mamolka
Fanka BB :)
Od listopada 2009 do otrzymania becikowego wymagane było przedstawienie zaświadczenia lekarskiego o pozostawaniu pod opieką medyczną przez okres co najmniej od 10 tygodnia ciąży - do porodu. Wymóg został zawieszony do 31 grudnia 2011 r.
więcej informacji dot becikowego tu : http://www.becikowe.com/
więcej informacji dot becikowego tu : http://www.becikowe.com/
kotkanadachu
Zaangażowana w BB
Dzięki za info , buziolki
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Aluśka byłam na USG ale lekarka powiedziała ,że ciąża wygląda na małą na jakieś 4 tygodnie. Okres miałam 12 marca. Ze swojej ściągi wyliczyła 6 tygodni i 4 dni. Nie wiem co mysleć o tym.
Elena - ja tez mam dlugie cykle i w pierwszej ciazy bylam na pierwszym usg w 7 tygodniu wg daty OM i nie bylo widac bijacego serca. lekarz zapewnial, ze moze mam pozniej niz normalnie owulacje i rzeczywiscie drugie usg juz bylo ok :-)
wogole rozkaz dla wszystkich dziewczyn: NIE MARTWIC SIE NA ZAPAS. co ma byc, to bedzie i tak nie mamy na to wplywu
Wiolcie - super, ze wszystko ok!
reklama
Podziel się: