reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Witam nowe mamusie:-)
Ja dziś kolejny dzień złego humoru, spać mi się strasznie chce, przez moją dietę nie mogę się kawki napić, a bardzo by mi pomogła. Poza tym spojrzałam na to co mogę jeść no i wyszło, że prawie nic ciekawego:-( Poza tym straszliwie cierpię z powodu bólu głowy, najchętniej poleżałabym w łóżeczku a muszę siedzieć w robocie i wszystko mnie denerwuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Joamar spokojnie, tylko spokój nas moze uratować :) Wiem coś o tym - dzień zaczął mi sie fantastycznie ale już 2h później zaczęło sie piekło i niech mnie tylko ktoś zdenerwuje! Pogoda paskuna i coraz bardziej chce nam sie spac... ja to chodziac diwe filizanki kawy pije dziennie wiec jakos wytrzymuje ale ciezkio. A ty chociaz mozesz spac po nocach?? do ktorej pracujesz?

Joamar spokojnie, tylko spokój nas moze uratować :) Wiem coś o tym - dzień zaczął mi sie fantastycznie ale już 2h później zaczęło sie piekło i niech mnie tylko ktoś zdenerwuje! Pogoda paskuna i coraz bardziej chce nam sie spac... ja to chodziac diwe filizanki kawy pije dziennie wiec jakos wytrzymuje ale ciezkio. A ty chociaz mozesz spac po nocach?? do ktorej pracujesz?
Staram się być spokojna ale to ciężko mi wychodzi:-( Na szczęście śpię w nocy bardzo ładnie, mój mąż się ze mnie śmieje bo kiedyś siedziałam do 24 a teraz ledwo co 21 a ja już śpię i w nocy się nic nie budzę.

Joamar a czy to refluks? spowodowal te Twoje problemy z gardelkiem? chodzi mi o to czy nazwali to jakos? bo ja mam cos takiego od przejadania sie:eek: i slyszalam ze w ciazy moze mi sie pogorszyc w jej pozniejszym okresie, i wlasnie wiem ze tam prawie nic normalnego jesc nie mozna, ale skorzystam z porady Twego lekarza i poszukam tu siemie tylko jak to bedzie po norwesku hehehe:szok:

aaaaaaa Wiolcia :-D alez masz duzego bobasa :-) gratuluje :tak: super ze nie musisz sie juz zamartwiac i odpadl Ci taki stres, za kazdym razem kiedy sie wkurzysz w pracy spojrzyj na to zdjecie , mysle ze przejdzie szybciutko :tak: widzialam ze napisalas - machal;-) ciekawe czy to tak intuicyjnie :-)

Joamar a czy to refluks? spowodowal te Twoje problemy z gardelkiem? chodzi mi o to czy nazwali to jakos? bo ja mam cos takiego od przejadania sie:eek: i slyszalam ze w ciazy moze mi sie pogorszyc w jej pozniejszym okresie, i wlasnie wiem ze tam prawie nic normalnego jesc nie mozna, ale skorzystam z porady Twego lekarza i poszukam tu siemie tylko jak to bedzie po norwesku hehehe:szok:
Tak to refluks i właśnie w ciąży przez wszystkie wzdęcia i zgagi to się nasila. Siemie działa osłonowo.

joamar myslę, że 1 lekka kawa rozpuszczalna z mlekiem po śniadaniu ci nie zaszkodzi. Sama ostatnio miałam problemy z żołądkiem ( rano wymiotowałam i robiło mi się słabo- a w ciąży na bank nie byłam). Poszłam do gastrologa - dał mi jakieś leki, ale zaraz "zaszaleliśmy" i odstawiłam leki bo nie chciałam brać bez konsultacji.
Mój teść kilka miesięcy temu wylądował w szpitalu z ostrym zapaleniem przełyku- dostał na wyjście taką samą dietkę, a że on gotować nie umie, to chodził na stołówkę do pobliskiego szpitala i wykupował sobie specjalne obiadki dla takich jak on :D Pochodził z miesiąc- wszystko się uspokoiło, nawet schudł :D Ale widzę, że znowu wraca do starych przyzwyczajeń :baffled:

Salomii wczorajsze USG mega mnie zdziwilo. dopiero taka kropka była na USG a teraz już rączkami i nóżkami macha :-) Sam lekarz się smiał, że mi macha bo zaczął jedną rączka machać. Ogólnie jestem zaskoczona że to juz nie "fasolka". Myślałam że trzeba czekać do 13 tygodnia a tymczasem dzidzius jak sie patrzy. A ponieważ jest dość spory to obstawiam chłopca :tak:Ale zamartwianie i tak mi pozostanie do momentu aż minemi magiczna granicę 13 tygodnia... kolejna wizyta za miesiąc ale napewno pójdę za 2 tygodnie bo inaczej oszaleje :laugh2: Ale ze zdjęciem masz rację, patrze i wszystko staje sie piękniejsze. Już nie mogę się doczekać aż ty się pochwalisz! Jeszcze troszke i będziemy przymowąły zakłady co Nam sie urodzi :tak:

reklama
witam
ja biorę luteine dowcipną ale nie mam żadnych jakis dziwnych objawow/skutków ubocznych
jomar ja pije normalnie kawe dwa razy dzienne taka rozpuszczalna z mlekiem ale teraz ricore bo ona z magnezem jest i taka dla dzieci bardziej ale pycha :-)
wiolcia myslisz ze jak minie 13 tydzien to sie nie bedziesz martwic haha chcialabys... potem bedziesz kombinowac kiedy poczujesz ruchy, potem czy ci sie szyjka nie skraca, potem czy wystarczajaco duzo sie rusza, potem ze rusza sie za duzo potem ze bedzie ciezki porod, potem ze beda kolki, potem ze za pozno raczkuje lub nie tak jak ty sobie wyobrazalas potem ze sie przewroci i sie potlucze wiec w skróce odkąd zobaczylysmy dwie kreski cale zycie zamartwiania sie przed nami ale trzeba pamietac zeby nie przesadzac i nie doprowadzic sie do jakies depresji czy niepotrzebnej histerii ;-)

ps ja nie chce wiedziec jaka bedzie płec wiec u mnie wasze zaklady potrawaja az do grudnia :-D i to ja zbieram wygraną kase :p hahaha

Do góry