reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

no to bomba :D jak sie wkurze to obetne na zapalke i przynajmniej dzidzia nie bedzie mnie ciagnac;D

tez mam syfki na pleckach policzkach iii brzuchu %) a juz myslalam ze mnie cos pogryzlo

teraz chyba trzeba bardziej dodatkowo dbac o stosowanie kremow z filtrami moze warto uzywac mocniejszych? z tego co wiem to podobnie jak przy zajadaniu antykoncepcji, w ciazy tez mozna dorobic sie plam ktore przy odrobinie nieszczescia potem nie znikna :/
Ja też mam problemy z cerą, już praktycznie tydzień po zapłodnieniu powyskakiwały mi syfki i niestety na twarzy zostały do dziś. Włosy również mi wypadają, dlatego też wolałam je ściąć, może troszeczkę się zregenerują, jednak powiem szczerze, że zauważyłam iż poprawiły mi się paznokcie.
witajcie :) ja robilam badanie okreslajaca grupe krwi kiedys tam w Polsce i niestety nie pamietam jaka mam, tu pewnie doczekam sie kolejnego badania, spotkalam sie z 2 przypadkami ktore z Pl mialy okreslona grupe krwi a w Norge wyszedl im inny wynik i na dodatek okazalo ten z Norge byl dobry:szok: nie wiem jak to mozliwe:crazy:
Ja też w poprzedniej ciąży robiłam grupę krwi ale pewnie teraz też będę musiała zrobić, pomimo, że ją znam i jestem pewna to z tego co wiem jeśli nie masz wbitej w książeczkę to musisz zrobić badanie. Ale nie mam pojęcia jakl to możliwe by wyszły inne grupy krwi u jednej osoby:szok:

reklama
Witam serdecznie :)
Chciałabym do was dołączyć bo również mam w brzuszku małego lokatora :) Przewidywany termin 02.12.2010. Jestem sierpniową mamą 2008 małej Zuzi :), która niedawno co kopała mnie w brzuszku a teraz właśnie rozrabia koło mnie i nie pozwala mi nic napisać :)
Pozdrawiam grudnióweczki i życzę miłego dnia :)

Ja chodzę o lekarki prywatnie i mam wizyte i USG i wszystkie badania "za darmo". Otóż firma w której pracuje każdego pracownika umysłowego ubezpiecza dodatkowo w Centrum Medycznym LIM, pobierając za to z wypłaty ok 25 zł miesięcznie. W zamian dostaję kartę i szeroki pakiet leczenia u różnych prywatnych sepcjalistów i szeroki zarkse badań analitycznych. Dzięki tej kartcie za darmo chodziłam do lekarza przez całą pierwszą ciążę i za darmo wykonałam wszystkie badania analityczne i teraz też tak chodzę.

ja mam podobnie. mam firmowy pakiet rodzinny w MEDICOVER, ktory obejmuje rowniez prowadzenie ciazy. wiec chociaz czesc bede miala za darmo. dodatkowo bede chodzila prywatnie do gnka, ktory prowadzl moja pierwsza ciaze i mam do niego duze zaufanie.

ja na razie problemow z cera nie mam, a w poprzedniej ciazy mialam straszne pryszcze na plecach :wściekła/y: i juz widze, ze jak poprzednio bede miala problemy z zaparciami. juz mnie zaczelo meczyc, mam wzdecia i kolki jelitowe :baffled:

humor u mnie dzis tez do bani - nie dosc, ze cora wstala o 6.00 w zlym humorze i zrobila awanture, to jeszcze w drodze do pracy jakas dziwna kontrolka zapalila mi sie w samochodzie. a do tego sikac mi sie chce do 10 min ... i ta pogoda!!!

Wiolcia_6 - trzymam kciuki za wizyte. bedzie na pewno OK!

witajcie:) jestem juz po wizycie u lekarza i wszystko jest wporządku dzidzia ma 12,5 mm :) przepisal mi Luteine zapobiegawczo, żeby się nie stało tak samo jak w poprzedniej ciąży

witajcie:) jestem juz po wizycie u lekarza i wszystko jest wporządku dzidzia ma 12,5 mm :) przepisal mi Luteine zapobiegawczo, żeby się nie stało tak samo jak w poprzedniej ciąży
Duża Twoja dzidzia już, super:-):-) Też bym chciała zobaczyć co tam u mnie w brzuszku słychać:-)
Wiolcia_6 trzymam &&&&&&&& za wizytę na pewno będzie dobrze. Ale wiem co czujesz ja mam wizytę dopiero w piątek i już się strasznie denerwuję. Pewnie się na tym USG popłaczę jak mi nerwy odejdą.

misia26 witaj i przyjmij serdeczne gratulacje !

monia ale już duży bąbelek ci urósł! Ach jak ja ci zazdroszczę. Ja będę miała usg w piątek-- i już nie mogę się doczekać.

Teraz zmykam się przygotować na wizytę u gina (bez usg) :( Myślicie że jak powiem żeby obyło się bez badania ręcznego to będzie jakieś faux pas?

mamolka nie bedzie zadnego faux pas jesli powiesz ze nie chcesz takiego badania, u mnie np unikaja czegos takiego by nie zaklucac spokoju dzidzi bo uwazaja ze tam jest jego domek i nie ma co za czesto zagladac :) zastanawiam sie tylko jak to sie ma do seksu ;)

Monia bardzo sie ciesze ze wszystko u Ciebie w porzadku :) :) i dalej tez tak musi byc!

wlasnie ogladalam film pdt "Dear John" i odnioslam obrazenia w postaci opuchlizny na twarzy i oczach oraz czkawki ze wzruszenia :) nie moge powiedziec ze uronilam lzy heheh zwyczajnie beczalam jak dziecko

wlasnie ogladalam film pdt "Dear John" i odnioslam obrazenia w postaci opuchlizny na twarzy i oczach oraz czkawki ze wzruszenia :) nie moge powiedziec ze uronilam lzy heheh zwyczajnie beczalam jak dziecko
Ja właśnie miałam zamiar oglądnąć ten film ale w moim obecnym stanie to się trochę obawiam. Ostatnio z kolei oglądałam komedię "Brzydka prawda" i bardzo sobie humor poprawiłam:-):-):-)

wylejesz emocje jesli film Cie poruszy:) wiadomo ze kazdy reaguje inaczej, ja jestem raczej filmowa beksa, Pocahontas jak stala na skale i zegnala Johna tez doprowadzila mnie do lez :) a w tym filmie podobalo mi sie wiele rzeczy, polecam :) a tak wogole to musze zareklamowac bajke pdt ODLOT, najpiekniejsza bajka jaka ostatnio widzialam, wzruszajaca, prawdziwa, chwytajaca za serce, zabawna, rozbrajajaca i sprawiajaca ze na koniec masz banana na buzi :))

reklama
wylejesz emocje jesli film Cie poruszy:) wiadomo ze kazdy reaguje inaczej, ja jestem raczej filmowa beksa, Pocahontas jak stala na skale i zegnala Johna tez doprowadzila mnie do lez :) a w tym filmie podobalo mi sie wiele rzeczy, polecam :) a tak wogole to musze zareklamowac bajke pdt ODLOT, najpiekniejsza bajka jaka ostatnio widzialam, wzruszajaca, prawdziwa, chwytajaca za serce, zabawna, rozbrajajaca i sprawiajaca ze na koniec masz banana na buzi :))
Ja mając 6 letnią córkę w bajkach jestem obcykana, ostatnio byłam na "jak wytresować smoka" też bardzo dobra.

Do góry