reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

kbetina - nie bo konflikt jest wówczas jak matka ma grupę krwii Rh (-) a ojciec (+), w innych pprzypadku nie ma obawy bo dziecko w waszym wypadku na pewno będzie miało rh (+).

A mnie strasznie dzis bola plecy, ramiona, kark....
Czeka mnie dziś zawiezienie zwolnienia do pracy :/... trzymajcie kciuki;)

Dzięki za odpowiedź.

Trzymam kciuki ;-)

reklama
Dziś wizyta u lekarza przed 19 a ja od samego rana jestem mega zdenerwowana. Moja wina-sama się wkręam. Czy Wy tez tak macie, że jak mówicie o ciąży koleżanką to wam mówia kiedy i jak stracily dziecko?? Potem sobie biorę ich słowa do siebie i się boję...

Kbetina macie takie same czynniki rh więc konfliktu nie ma.

Ja nie wiem w końcu jak to jest z tym usg. Podobno w przychodni jest- ale lekarz go nie wykonuje ;/ Dziś idę na wizytę to się dowiem. Prywatne usg w moim mieście kosztuje 85 zł. :szok: Więc dla mnie sprawa jest prosta- płacę ginekologowi ze szpitala w którym zamierzam rodzić 100 zł za wizytę ale mam i poradę lekarską, i usg, i mogę za dopłatą 20 zł dać mocz i krew do badań. Tanio nie jest- ale jest kompleksowo.

A tak w ogóle to witam nową mamę ! No i do was kochane mówię dzień dobry!

Hej dziewczynki,
Ja od wczoraj mam taki humor, że chętnie bym kogoś utłukła, mam ochotę warczeć non stop:wściekła/y: ale cóż ja poradzę na to. Oczywiście staram się trochę hamować, ale kiepsko mi to wychodzi oczywiście pierwszą osobą na której się wyładowuję jest mój mąż. Wiem, że mój to oprócz hormonów to jeszcze wielki stres przed piątkowym USG.
Poza tym dziś rano wyjątkowo bolały mnie piersi.
Jedyne co dobre i czy się mogę pochwalić, to na szczęście odzyskałam swój samochodzik i usterka wcale nie była taka kosztowna:-) więc już mogę śmigać:-):-)

witajcie :) ja robilam badanie okreslajaca grupe krwi kiedys tam w Polsce i niestety nie pamietam jaka mam, tu pewnie doczekam sie kolejnego badania, spotkalam sie z 2 przypadkami ktore z Pl mialy okreslona grupe krwi a w Norge wyszedl im inny wynik i na dodatek okazalo ten z Norge byl dobry:szok: nie wiem jak to mozliwe:crazy:

a umnie znowu snieg heheeh :-D

i nie mam dzis ani jednego maluskiego nawet objawu ciazowego stanu:baffled: gdzies tam wyczytalam ze powinien w tym tygodniu poprawiac sie stan mych wlosow i cery heh a no i fakt! moje wlosy na poduszce wygladaja super tylko dlaczego sa na poduszce a nie na glowie??:angry:

Kbetina macie takie same czynniki rh więc konfliktu nie ma.

Ja nie wiem w końcu jak to jest z tym usg. Podobno w przychodni jest- ale lekarz go nie wykonuje ;/ Dziś idę na wizytę to się dowiem. Prywatne usg w moim mieście kosztuje 85 zł. :szok: Więc dla mnie sprawa jest prosta- płacę ginekologowi ze szpitala w którym zamierzam rodzić 100 zł za wizytę ale mam i poradę lekarską, i usg, i mogę za dopłatą 20 zł dać mocz i krew do badań. Tanio nie jest- ale jest kompleksowo.

A tak w ogóle to witam nową mamę ! No i do was kochane mówię dzień dobry!

No to jestem spokojna ;-)

Ja chodzę o lekarki prywatnie i mam wizyte i USG i wszystkie badania "za darmo". Otóż firma w której pracuje każdego pracownika umysłowego ubezpiecza dodatkowo w Centrum Medycznym LIM, pobierając za to z wypłaty ok 25 zł miesięcznie. W zamian dostaję kartę i szeroki pakiet leczenia u różnych prywatnych sepcjalistów i szeroki zarkse badań analitycznych. Dzięki tej kartcie za darmo chodziłam do lekarza przez całą pierwszą ciążę i za darmo wykonałam wszystkie badania analityczne i teraz też tak chodzę. Na każdej wizycie mam również USG, a badania analityczne mam zlecane co drugą lub trzecią wizytę. Nie ma również znaczenia czy chodzę na wizytę co miesiąc czy dwa razy w tygodniu (a tak chodziłam pod koniec pierwszej ciąży).

Salomii z tego co czytałam to częśc kobiet ma piękne włosy i cerę ale większość niestety odwrotnie... włosy słabe, wypadają a cera coraz bardziej sie psuje. I własnie moja cera wygląda okropnie... jakies plamy mi na twarzy powyskakiwały :((((

Wiolcia_6 nie martw się u mnie właśnie to samo, plamy po buzi to mozna powiedziec, że u mnie było pierwszym objawem ciąży , a znowu teraz syfki mi wychodzą wszędzie gdzie popadnie na buzi, na szyi, na ramionach takie małe czerwone chrosteczki, ale mówiąże to burza hormonów ;) musimy jakoś wytrzymać no i trzymam za ciebie kciuki na tą wizytę dzisiaj wieczór ! ja mam iść na następną dopiero koło 19 maja !

no to bomba :D jak sie wkurze to obetne na zapalke i przynajmniej dzidzia nie bedzie mnie ciagnac;D

tez mam syfki na pleckach policzkach iii brzuchu %) a juz myslalam ze mnie cos pogryzlo

teraz chyba trzeba bardziej dodatkowo dbac o stosowanie kremow z filtrami moze warto uzywac mocniejszych? z tego co wiem to podobnie jak przy zajadaniu antykoncepcji, w ciazy tez mozna dorobic sie plam ktore przy odrobinie nieszczescia potem nie znikna :/

reklama
Ja w pierwszej ciąży byłam na maksa wypryszczona ( jak nigdy w życiu- chodziłam tylko w t-shirtach, bo wstyd było w koszulkach na ramiączkach). Dziś zauważyłam pierwsze czerwone krosteczki na dekolcie ( a tam to już normalnie u mnie rzadkość by coś zakwitło),i wiecie co- chyba mi się cycki zaokrągliły :D

Mi w ciąży na początku bardzo wypadały włosy- potem w ogóle. A po porodzie po kilku tygodniach - masakra straciłam chyba 1/4 włosów. Po 6 miesiącach od porodu wszystko zaczęło mi odrastać== hehehe gdzie tu logika :D

Do góry